Ezek a felmérők várnak még a diákokra
Utoljára módositva: 2015-04-20 11:01:11

Vége a 2014/2015-ös tanév utolsó vakációjának is: mától ismét visszaülnek az iskolapadokba a diákok, a nem végzős évfolyamoknak június 20-ig tart a tanítás, aztán következik a nagyvakáció.

 

Véget ért a sokak által már nagyon várt tavaszi vakáció, a jelenleg zajló tanév utolsó szünete. Ezután már csak a két tanév közötti „nagyvakáció” következik június 20-tól — eddig tart ugyanis a nem végzős osztályok számára az iskolai év. A nyolcadikos diákok június 12-én zárják le az évet, a középiskolai végzősök számára a tanítás május 29-ig tart. Míg a nem végzős évfolyamok két hónap múlva szünetre mennek, addig a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek számára megmérettetések következnek.

Az országos felmérőkre június 15–17. között jelentkezhetnek a végzős általános iskolások, majd három írásbeli próbán kell bizonyítaniuk június 22–24. között. Román nyelv- és irodalomból június 22-én vizsgáznak, anyanyelvből 23-án mérik fel őket, míg matematikából 24-én írásbeliznek. Az első eredményeket június 26-án teszik közzé, a jegyükkel elégedetlenek azonban ezúttal is fellebbezhetnek. A nyolcadikosok vizsgáinak végső eredményeit június 30-án teszik közzé.

A középiskolai végzősök számára az oktatás május 29-én zárul, majd közel egy hónapon át izgulhatnak a maturandusok az érettségi vizsgákon. Ezen a nyáron is a szóbeli kompetenciavizsgákkal indítanak a tizenkettedikesek: románból, anyanyelvből, számítógépes ismereteikből, valamint idegen nyelvből. Dolgozatot románból, anyanyelvből, a szaknak megfelelő kötelező, valamint választott tantárgyból írnak. Az érettségi végső eredményeit pedig július 10-én teszik majd közzé.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...