Ezek a felmérők várnak még a diákokra
Utoljára módositva: 2015-04-20 11:01:11

Vége a 2014/2015-ös tanév utolsó vakációjának is: mától ismét visszaülnek az iskolapadokba a diákok, a nem végzős évfolyamoknak június 20-ig tart a tanítás, aztán következik a nagyvakáció.

 

Véget ért a sokak által már nagyon várt tavaszi vakáció, a jelenleg zajló tanév utolsó szünete. Ezután már csak a két tanév közötti „nagyvakáció” következik június 20-tól — eddig tart ugyanis a nem végzős osztályok számára az iskolai év. A nyolcadikos diákok június 12-én zárják le az évet, a középiskolai végzősök számára a tanítás május 29-ig tart. Míg a nem végzős évfolyamok két hónap múlva szünetre mennek, addig a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek számára megmérettetések következnek.

Az országos felmérőkre június 15–17. között jelentkezhetnek a végzős általános iskolások, majd három írásbeli próbán kell bizonyítaniuk június 22–24. között. Román nyelv- és irodalomból június 22-én vizsgáznak, anyanyelvből 23-án mérik fel őket, míg matematikából 24-én írásbeliznek. Az első eredményeket június 26-án teszik közzé, a jegyükkel elégedetlenek azonban ezúttal is fellebbezhetnek. A nyolcadikosok vizsgáinak végső eredményeit június 30-án teszik közzé.

A középiskolai végzősök számára az oktatás május 29-én zárul, majd közel egy hónapon át izgulhatnak a maturandusok az érettségi vizsgákon. Ezen a nyáron is a szóbeli kompetenciavizsgákkal indítanak a tizenkettedikesek: románból, anyanyelvből, számítógépes ismereteikből, valamint idegen nyelvből. Dolgozatot románból, anyanyelvből, a szaknak megfelelő kötelező, valamint választott tantárgyból írnak. Az érettségi végső eredményeit pedig július 10-én teszik majd közzé.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...