Ezentúl havonta visznek főtt ételt
Utoljára módositva: 2015-09-04 12:00:43

A hajléktalanszállóra látogattak augusztus 28-án a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete képviselői. Mint megtudtuk, ezentúl havonta visznek főtt ételt a rászorulóknak.

Az önkéntesek cipekednek — érkezik a főtt étel

A Szatmárnémeti Hit Gyülekezetének önkéntesei a Gladiolei utcai hajléktalanszállóra vittek főtt ételt augusztus 28-án. Ezt a fajta karitatív munkát 2011 júniusától végzik. Volt, mikor a városközpontban várták a rászorulókat, s újabban a szatmárnémeti szállóra visznek a főtt ételt.

 

Első és második

 

A szállóra éjszakára behúzódó 60 személy számára kétfogásos vacsorát vittek a kora esti órákban. Mint megtudtuk, a feladattal megbízott gyülekezeti tagok előzőleg egyeztettek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett intézmény vezetőjével, Daniel Săveanuval, és közösen megegyeztek abban, hogy a hajléktalanok számára a frissen főtt étel egyike azon dolgoknak, ami nagy segítséget jelent. Ennek magyarázata nagyon egyszerű: van, aki napközben hozzájut ilyen-olyan élelemhez, olyanok is vannak, akiknek nyugdíjuk van, s megengedhetnek maguknak néha egy tál meleg levest. De az sem titok, hogy guberálgatnak néhányan, vagy maguk között osztoznak az innen-onnan kapott élelmen — ami édeskevés. Bár az otthontalanok a szociális intézményben naponta kapnak reggelit és vacsorát, főtt ételt csak a rendszeres karitatív akciók alkalmával szolgálnak fel az intézmény ebédlőjében. S azzal sem árul el senki titkot, hogy a pénteki és az ehhez hasonló adományokkal valamivel elviselhetőbbé lehet tenni az otthontalanok mindennapjait. Mint megtudtuk, néhány hete felnőtt (férfi és női) ruhaneműt gyűjtöttek a gyülekezetben, s a feladattal megbízott személyek vitték el a szállóra a holmit, melyre volt is igény. Visszatérve az élelemre: augusztustól kezdődően ilyen formában rendszeres támogatást tudnak nyújtani a hajléktalanoknak — ez havonkénti egy alkalmat jelent majd. Azt, hogy milyen dátumon érkezik a kétfogásos menü, azt mindig előzetes egyeztetés alapján dönti el a szálló személyzete és a gyülekezet feladattal megbízott képviselője.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...