Ezer diák a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:03:17

Ünneplőbe öltözött tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Az előkészítősök vidáman érkeztek az iskolába, a nagyobbak örömmel üdvözölték társaikat.

 

Ünneplőbe öltözött a főgimnázium apraja-nagyja

Délelőtt tízkor az udvarra vonult ki az iskolaközösség, hogy ünnepélyesen is megnyithassa a tanévet. „Az iskola akkor él, akkor nyeri el értelmét, ha gyerekzsibongástól hangos. Új feladatok, kihívások várnak rátok, megismerni a világot, sokan közületek vizsgázni is fognak az év végén: a másodikosok, hatodikosok egységes felmérőkön, a nyolcadikosok képességvizsgán, a tizenkettedikesek érettségi vizsgákon, a harmadéves posztlicisek szakmai záróvizsgán kell bizonyítsanak. A lelkiismeretes és következetes munka azonban sikerre vezet majd” — hangsúlyozta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője, aki nem mulasztotta el azt is elmondani, hogy milyen kiváló eredményekkel szerepeltek az iskolaközösség tagjai a különböző megyei, országos és nemzetközi megmérettetéseken, tantárgyversenyeken és az országos vizsgákon.

A 2014/2015-ös évet 1066 tanuló kezdi meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban — 55 óvodás, 108 elemista, 122 általános iskolás, 655 középiskolás és 126 posztlíceumi diák —, ők azok, akik tovább dolgozhatnak az iskola jelmondatának — „Hass, alkoss, gyarapíts!” — szellemében, 64 kiváló pedagógus vezetésével. A megnyitón elhangzott a diákok tolmácsolásában az iskola himnusza, a Kék virág is, majd a maturandusok a legkisebbeket kézen fogva kísérték be az osztályaikba.

Amint azt Dobai Bernadett KÖFEDISZ-elnök elmondta, az iskolaközösségre az idei tanévben is számos verseny, foglalkozás vár: folytatódik a mentor-program, nem marad el a gólyahétvége, a novemberi gólyabál, de lesz farsangi mulatság, tavasszal pedig ismét megszervezik a már elmaradhatatlan Kölcsey Napokat.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...