Ezer diák a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:03:17

Ünneplőbe öltözött tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Az előkészítősök vidáman érkeztek az iskolába, a nagyobbak örömmel üdvözölték társaikat.

 

Ünneplőbe öltözött a főgimnázium apraja-nagyja

Délelőtt tízkor az udvarra vonult ki az iskolaközösség, hogy ünnepélyesen is megnyithassa a tanévet. „Az iskola akkor él, akkor nyeri el értelmét, ha gyerekzsibongástól hangos. Új feladatok, kihívások várnak rátok, megismerni a világot, sokan közületek vizsgázni is fognak az év végén: a másodikosok, hatodikosok egységes felmérőkön, a nyolcadikosok képességvizsgán, a tizenkettedikesek érettségi vizsgákon, a harmadéves posztlicisek szakmai záróvizsgán kell bizonyítsanak. A lelkiismeretes és következetes munka azonban sikerre vezet majd” — hangsúlyozta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője, aki nem mulasztotta el azt is elmondani, hogy milyen kiváló eredményekkel szerepeltek az iskolaközösség tagjai a különböző megyei, országos és nemzetközi megmérettetéseken, tantárgyversenyeken és az országos vizsgákon.

A 2014/2015-ös évet 1066 tanuló kezdi meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban — 55 óvodás, 108 elemista, 122 általános iskolás, 655 középiskolás és 126 posztlíceumi diák —, ők azok, akik tovább dolgozhatnak az iskola jelmondatának — „Hass, alkoss, gyarapíts!” — szellemében, 64 kiváló pedagógus vezetésével. A megnyitón elhangzott a diákok tolmácsolásában az iskola himnusza, a Kék virág is, majd a maturandusok a legkisebbeket kézen fogva kísérték be az osztályaikba.

Amint azt Dobai Bernadett KÖFEDISZ-elnök elmondta, az iskolaközösségre az idei tanévben is számos verseny, foglalkozás vár: folytatódik a mentor-program, nem marad el a gólyahétvége, a novemberi gólyabál, de lesz farsangi mulatság, tavasszal pedig ismét megszervezik a már elmaradhatatlan Kölcsey Napokat.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...