Ezer diák a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:03:17

Ünneplőbe öltözött tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Az előkészítősök vidáman érkeztek az iskolába, a nagyobbak örömmel üdvözölték társaikat.

 

Ünneplőbe öltözött a főgimnázium apraja-nagyja

Délelőtt tízkor az udvarra vonult ki az iskolaközösség, hogy ünnepélyesen is megnyithassa a tanévet. „Az iskola akkor él, akkor nyeri el értelmét, ha gyerekzsibongástól hangos. Új feladatok, kihívások várnak rátok, megismerni a világot, sokan közületek vizsgázni is fognak az év végén: a másodikosok, hatodikosok egységes felmérőkön, a nyolcadikosok képességvizsgán, a tizenkettedikesek érettségi vizsgákon, a harmadéves posztlicisek szakmai záróvizsgán kell bizonyítsanak. A lelkiismeretes és következetes munka azonban sikerre vezet majd” — hangsúlyozta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője, aki nem mulasztotta el azt is elmondani, hogy milyen kiváló eredményekkel szerepeltek az iskolaközösség tagjai a különböző megyei, országos és nemzetközi megmérettetéseken, tantárgyversenyeken és az országos vizsgákon.

A 2014/2015-ös évet 1066 tanuló kezdi meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban — 55 óvodás, 108 elemista, 122 általános iskolás, 655 középiskolás és 126 posztlíceumi diák —, ők azok, akik tovább dolgozhatnak az iskola jelmondatának — „Hass, alkoss, gyarapíts!” — szellemében, 64 kiváló pedagógus vezetésével. A megnyitón elhangzott a diákok tolmácsolásában az iskola himnusza, a Kék virág is, majd a maturandusok a legkisebbeket kézen fogva kísérték be az osztályaikba.

Amint azt Dobai Bernadett KÖFEDISZ-elnök elmondta, az iskolaközösségre az idei tanévben is számos verseny, foglalkozás vár: folytatódik a mentor-program, nem marad el a gólyahétvége, a novemberi gólyabál, de lesz farsangi mulatság, tavasszal pedig ismét megszervezik a már elmaradhatatlan Kölcsey Napokat.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...