Ezer diák a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:03:17

Ünneplőbe öltözött tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Az előkészítősök vidáman érkeztek az iskolába, a nagyobbak örömmel üdvözölték társaikat.

 

Ünneplőbe öltözött a főgimnázium apraja-nagyja

Délelőtt tízkor az udvarra vonult ki az iskolaközösség, hogy ünnepélyesen is megnyithassa a tanévet. „Az iskola akkor él, akkor nyeri el értelmét, ha gyerekzsibongástól hangos. Új feladatok, kihívások várnak rátok, megismerni a világot, sokan közületek vizsgázni is fognak az év végén: a másodikosok, hatodikosok egységes felmérőkön, a nyolcadikosok képességvizsgán, a tizenkettedikesek érettségi vizsgákon, a harmadéves posztlicisek szakmai záróvizsgán kell bizonyítsanak. A lelkiismeretes és következetes munka azonban sikerre vezet majd” — hangsúlyozta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője, aki nem mulasztotta el azt is elmondani, hogy milyen kiváló eredményekkel szerepeltek az iskolaközösség tagjai a különböző megyei, országos és nemzetközi megmérettetéseken, tantárgyversenyeken és az országos vizsgákon.

A 2014/2015-ös évet 1066 tanuló kezdi meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban — 55 óvodás, 108 elemista, 122 általános iskolás, 655 középiskolás és 126 posztlíceumi diák —, ők azok, akik tovább dolgozhatnak az iskola jelmondatának — „Hass, alkoss, gyarapíts!” — szellemében, 64 kiváló pedagógus vezetésével. A megnyitón elhangzott a diákok tolmácsolásában az iskola himnusza, a Kék virág is, majd a maturandusok a legkisebbeket kézen fogva kísérték be az osztályaikba.

Amint azt Dobai Bernadett KÖFEDISZ-elnök elmondta, az iskolaközösségre az idei tanévben is számos verseny, foglalkozás vár: folytatódik a mentor-program, nem marad el a gólyahétvége, a novemberi gólyabál, de lesz farsangi mulatság, tavasszal pedig ismét megszervezik a már elmaradhatatlan Kölcsey Napokat.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...