Ezredek döntöttek az első helyről
Utoljára módositva: 2019-06-18 15:58:37

Kánikula volt, az aszfalt is kissé megolvadt, de a „lovak nem aludtak”: Nagykárolyban remek verseny zajlott a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság keretében. A zilahi Szabó Róbert ezen a hétvégén is legyőzhetetlen volt.

Óriási csaták zajlottak múlt szombaton Nagykárolyban a Rally Spint autós ügyességi és gyorsasági nemzetközi bajnokság negyedik fordulójában. A kánikula ellenére szép számban látogattak ki a helyeik is, akik így szemtanúi lehettek a „nagyágyúk” harcának a századmásodpercek lefaragásában.

A haladók pilóták felső géposztályában, vagyis az 2001 köbméter feletti autók (AH3) csatájában a két szatmári legény, Florin Stecka és Cătălin Farcău között 48 ezred döntött az első hely sorsáról. Stecka viszont a nyílt versenyben nem tudta megismételni az 1:05.89-es köridőt, ezzel ismét át kellett adja a futamgyőzelmet az összetettben vezető Szabó Róbertnek. A zilahi pilóta négykerék meghajtású Subaru Imprezája ezen a hétvégén sem volt megközelíthető. Az AH4 géposztályban elég volt az 1:05.23-as köridő is a győzelemhez, viszont a nyílt versenyben 1:03.88-al nyitott, és ez elég volt, hogy elsőként 14 pontot tegyen hozzá az összetett táblázatba.

Az idei kiírás negyedik fordulójára egyébként 49 versenyző nevezett. A szatmáriak közül Balog Dominik, Vajda Zsolt és Florin Stecka nyerte meg kategóriája versenyét. A vendéglátó nagykárolyiak közül a várakozásoknak megfelelően Gindele Emerich hozta a formáját, és állt dobogóra az AH1-es géposztályban, ahol „veterán” bajnokokkal, Vajda Zsolttal és Kui Ferenccel kellett megküzdenie. Kihasználta a verseny helyszínének a közelségét piskolti Szabó Ádám is, aki egy VW Passat volánja mögött elég jó időt teljesített.

Ami elszomorító, hogy egyes helybéliek nem képesek elfogadni a szabályokat. A verseny idején ugyanis egy hölgy a rendfenntartók többszöri figyelmeztetése ellenére behajtott biciklivel az elzárt pályára. A szervezők, illetve a pályabírók lélekjelenlétének köszönhetően szerencsére nem történt baleset, és sikerült rövid időn belül ismét felszabadítani a pályát.

Seletye Dávid versenyigazgató, a szervező Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókjának a vezetője, illetve az Auto-Karting Rider’s Sportklub elnöke lapunknak úgy értékelt, hogy a nagykárolyi is egy sikeres verseny volt. „Nagyon jó meleg volt. Én szeretek ilyen időben versenyt rendezni. Kissé megolvadt az aszfalt, de ez a helyzet mégis jobb, mintha esőben kéne ázni” — mondta.

A Rally Sprint 14. kiírása most kicsit szünetel. November 16-án a szatmárnémeti Gorunului utcán levő ACR gyakorlópályán rendezik az idényzáró 5. fordulót – amit hagyományosan az évzáró gála követ.

De a nyári időszak sem marad verseny nélkül. Július 13-án Lunaforráson kezdődik a hegyi gyorsasági bajnokság (VTM), augusztus 10-én Szilágy megyében rendezik majd a második fordulót, októberben pedig Bihar megye látja vendégül a mezőnyt.

Szeptember 20-án a tájékozódási, ügyességi és gyorsasági kelet-európai-bajnokság, a CEC Ori Cup 7. és 8. fordulóját immár hagyományosan rendezik meg Szatmárnémetiben.

Rally Sprint, 4. forduló

Junior

1. Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Darius Tóth (Szatmárnémeti, Mazda 323F), 3. Tudor Pál (Kolozsvár, Opel Corsa).

DH1 kategória

1. Ábrahám János (Madarász – Bihar megye, Nissan Micra), 2. Raul Pál (Kolozsvár, Opel Corsa), 3. Vlad Silaghi (Szatmárnémeti, Ford Fiesta).

DH2 kategória

1. Mihai Filip (Nagybánya, Peugeot 306), 2. Petrás Ervin (Szatmárnémeti, BMW E36), 3. Marius Sopoian (Színérváralja, Toyota Celica).

AH1 kategória

1. Vajda Zsolt (Szatmárnémeti, Suzuki Swift), 2. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda Civic), 3. Gindele Emerich (Nagykároly, Mazda MX5).

AH2 kategória

1. Nagy Attila (Nagybánya, Opel Astra).

AH3 kategória

1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW 320), 2. Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW 325), 3. Cristian Heredea (Váradszentmárton, BMW 328)

AH4 kategória

1. Szabó Róbert (Zilah, Subaru Impreza), 2. Szabó Ádám (Piskolt, VW Passat).

Nyílt verseny

1. Szabó Róbert, 2. Florin Stecka, 3. Gindele Emerich.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...