Ezüstérmes párbajtőrvívó lányok
Utoljára módositva: 2015-06-29 17:19:34

A párbajtőrvívó lányok hozták az első érmeket a Szatmárnémeti SK-nak a korosztályos bajnokságon. Kató Zsófia egyéni bronzérme után hétfőn a csapat a második helyen zárt Bukarestben.

A Szatmárnémeti SK lánycsapata és Simona Pop–Deac a hétfői versenyen

Nem sikerült a címvédés a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívó lányainak a 12–13 évesek hétfői bajnoki csapatversenyén. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop edzőhármas tanítványai, Kató Zsófia, Kiss Asztrid, Szabó Boglárka és Maria Crăciun az első körben szabadok voltak, a negyeddöntőben pedig a selejtezőből érkező CSA Steaua verték 45–42-re. A kemény meccs után újabb nehéz ellenfél következett, de a LPS Craiova 1 elleni elődöntőben sikerült felállni hat tus hátrányból, végül 45–35-ös sikerrel jutottak a döntőbe. A várakozásoknak megfelelően a Bukaresti ACS Stesial volt az ellenfél a fináléba. A lelátón egy nagy bajnok drukkere is volt a szatmári lányoknak, hiszen a döntő előtti órákban érkezett meg Bakuból a párbajtőrvívó–válogatottal Európa–bajnok és az Európai Játékokon aranyérmes, illetve egyéni Eb-bronzérmes román bajnok, a szatmárnémeti Simona Pop–Deac. Mindezek ellenére a fővárosi magánegyesület vívói 45–39-re győzték le a szatmáriakat. „A rutin mellett a korbeli különbség is számított. A fővárosiak mind 13 évesek voltak, nálunk csak Zsófi van korhatáron. Ezen a szinten az egy év is számít. Mindent összevetve, örülök az az ezüstnek, mert nehezen jött össze” – értékelt Csiszár Ferenc érdemes edző.

Kedden kezdenek a tőrvívók, ők zárják Bukarestben a korosztályos vívó–bajnokságot. A következő négy napon tizenhat fős csapat képviseli majd a Sportklubot, kilenc fiú és hét lány. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül Tudor Surducan, Lucas Serghie, Gábor Énoch, Gábor Dániel és Rés Márton küzd ma a 12–13 éveseknél, míg Răzvan Nojea, Matei Serghie, Márk Simon és Nicolas Pop a 10–11 évesek küzdelmeiben lépnek pástra. Szerdán két csapatot állít majd az SK. Csütörtökön csak a 12–13 éves lányok versenyében érintett az SK. A Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold edzőhármas Kőrőssy Melissát, Cristina Andercot, Diana Şutát, Tamara Ulici-ot, Szabó Vivient, Teodora Şofrant és Teodora Turdeant nevezte a bajnoki küzdelmekre, akik pénteken két csapatot fognak alkotni.

Fotó: frscrima.ro

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...