Facsemetéket ültettek szombaton a Túr mentén
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:08:39

Az Erdélyi Kárpát Egyesület, a Túr Menti Természetvédelmi Területek kezelőjének szervezésében szombaton önkéntesek közreműködésével befásították a túrterebesi szeméttelep helyét.

Szombaton, azaz március 15-én 2500 kocsányostölgy-csemetét ültettek el Túrterebes község 2009-ben bezárt szeméttelepén. Az akciót az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti szervezte partnerségben Túrterebes Község Polgármesteri Hivatalával és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesületével. A faültetést a Szatmár Megyei Tanács támogatta facsemetékkel, továbbá a szervezet szimpatizánsai által felajánlott jövedelemadó 2%-ából gyűlt összeg is ezt a célt szolgálta. Hasonlóan az elmúlt évekhez, az akció nyitott volt bárki számára, aki szeretett volna csatlakozni a szervezőkhöz. Az 50 fős csapat 4 óra alatt ültette el a 2500 csemetét a célterületen. Az akció eredményeként pár éven belül a volt szeméttelep egy fában gazdag zöld területté válik majd. A munka befejeztével a szervezők finom gulyással köszönték meg a résztvevők munkáját. Az eseménnyel kapcsolatosan Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti ügyvezető igazgatója kifejtette: mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az EKE – Szatmárnémeti feladatának tekinti a múltban tönkretett élőhelyek rehabilitálását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztak felhagyott területek visszaerdősítésével és fás legelők létrehozásával. Hozzátette: a szervezet nevében szeretné megköszönni mindazok munkáját, akik reszt vettek a faültetési akcióban. Mint ismeretes, a megyei környezetvédelmi ügynökség minden tavasszal szervez faültetési akciót a megyei önkormányzat és az erdészeti hatóság támogatásával. Idén azt tűzték ki célul, hogy a korábban bezárt községi szemétlerakatok helyét telepítik be, így a következő napokban több hasonló ültetési akcióra kerül majd sor megyeszerte. A munkát elsősorban önkéntesek bevonásával kívánják végezni, ezzel is erősítve a környezettudatos magatartást.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...