Facsemetéket ültettek szombaton a Túr mentén
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:08:39

Az Erdélyi Kárpát Egyesület, a Túr Menti Természetvédelmi Területek kezelőjének szervezésében szombaton önkéntesek közreműködésével befásították a túrterebesi szeméttelep helyét.

Szombaton, azaz március 15-én 2500 kocsányostölgy-csemetét ültettek el Túrterebes község 2009-ben bezárt szeméttelepén. Az akciót az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti szervezte partnerségben Túrterebes Község Polgármesteri Hivatalával és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesületével. A faültetést a Szatmár Megyei Tanács támogatta facsemetékkel, továbbá a szervezet szimpatizánsai által felajánlott jövedelemadó 2%-ából gyűlt összeg is ezt a célt szolgálta. Hasonlóan az elmúlt évekhez, az akció nyitott volt bárki számára, aki szeretett volna csatlakozni a szervezőkhöz. Az 50 fős csapat 4 óra alatt ültette el a 2500 csemetét a célterületen. Az akció eredményeként pár éven belül a volt szeméttelep egy fában gazdag zöld területté válik majd. A munka befejeztével a szervezők finom gulyással köszönték meg a résztvevők munkáját. Az eseménnyel kapcsolatosan Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti ügyvezető igazgatója kifejtette: mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az EKE – Szatmárnémeti feladatának tekinti a múltban tönkretett élőhelyek rehabilitálását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztak felhagyott területek visszaerdősítésével és fás legelők létrehozásával. Hozzátette: a szervezet nevében szeretné megköszönni mindazok munkáját, akik reszt vettek a faültetési akcióban. Mint ismeretes, a megyei környezetvédelmi ügynökség minden tavasszal szervez faültetési akciót a megyei önkormányzat és az erdészeti hatóság támogatásával. Idén azt tűzték ki célul, hogy a korábban bezárt községi szemétlerakatok helyét telepítik be, így a következő napokban több hasonló ültetési akcióra kerül majd sor megyeszerte. A munkát elsősorban önkéntesek bevonásával kívánják végezni, ezzel is erősítve a környezettudatos magatartást.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...