Facsemetéket ültettek szombaton a Túr mentén
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:08:39

Az Erdélyi Kárpát Egyesület, a Túr Menti Természetvédelmi Területek kezelőjének szervezésében szombaton önkéntesek közreműködésével befásították a túrterebesi szeméttelep helyét.

Szombaton, azaz március 15-én 2500 kocsányostölgy-csemetét ültettek el Túrterebes község 2009-ben bezárt szeméttelepén. Az akciót az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti szervezte partnerségben Túrterebes Község Polgármesteri Hivatalával és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesületével. A faültetést a Szatmár Megyei Tanács támogatta facsemetékkel, továbbá a szervezet szimpatizánsai által felajánlott jövedelemadó 2%-ából gyűlt összeg is ezt a célt szolgálta. Hasonlóan az elmúlt évekhez, az akció nyitott volt bárki számára, aki szeretett volna csatlakozni a szervezőkhöz. Az 50 fős csapat 4 óra alatt ültette el a 2500 csemetét a célterületen. Az akció eredményeként pár éven belül a volt szeméttelep egy fában gazdag zöld területté válik majd. A munka befejeztével a szervezők finom gulyással köszönték meg a résztvevők munkáját. Az eseménnyel kapcsolatosan Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti ügyvezető igazgatója kifejtette: mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az EKE – Szatmárnémeti feladatának tekinti a múltban tönkretett élőhelyek rehabilitálását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztak felhagyott területek visszaerdősítésével és fás legelők létrehozásával. Hozzátette: a szervezet nevében szeretné megköszönni mindazok munkáját, akik reszt vettek a faültetési akcióban. Mint ismeretes, a megyei környezetvédelmi ügynökség minden tavasszal szervez faültetési akciót a megyei önkormányzat és az erdészeti hatóság támogatásával. Idén azt tűzték ki célul, hogy a korábban bezárt községi szemétlerakatok helyét telepítik be, így a következő napokban több hasonló ültetési akcióra kerül majd sor megyeszerte. A munkát elsősorban önkéntesek bevonásával kívánják végezni, ezzel is erősítve a környezettudatos magatartást.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...