Falugazdászok a Farmer-Expón
Utoljára módositva: 2019-08-18 15:58:54

Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán, a debreceni Farmer-Expón tettek látogatást csütörtökön a Partiumi Falugazdász Hálózat képviselői.

A kiállítás fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására, a mezőgazdasági gépektől kezdve, egészen az új élelmiszeripari termékekig és termelési technológiákig, továbbá szakmai rendezvényeken, konferenciákon mutatják be a legújabb kutatási és termelési eredményeket.

A részvétel nemcsak esély az újdonságok megismerésére, hanem lehetőség számos területen a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tapasztalatok megismerésére is.

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában tartott kiállítás keretében a partiumi küldöttség tagjai — Magyar Lóránd, Kovács Szabolcs és Simon Dalma Júlia — részt vettek a Sertéstenyésztési Konferencia, illetve a HORTICO Zöldség-gyümölcs Kertészeti Konferencia néhány előadásán, meglátogatták az élelmiszeripari termékek és mezőgazdasági gépek szakkiállítását, valamint állattenyésztési bemutatókon is részt vettek, amelyeken tenyészállatok kiállítása és bírálása is zajlott.

Az esemény részeként sor került egy kerekasztal-beszélgetésre is, amelyen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke is. Ezen az Erdélyben és Partiumban tevékenykedő falugazdászok mutatták be a romániai falugazdász-hálózatot, de szó esett a tervekről, lehetőségekről is.

„A falugazdász-hálózat célja az is, hogy a mezőgazdasági területek újdonságairól is tájékoztassa a gazdálkodókat. A debreceni szakkiállításon látottakkal segíteni lehet majd a partiumi magyar gazdákat, tanácsokkal ellátva őket, vagy közreműködve új partnerkapcsolatok kialakításában” — mondja Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...