Fantomdelegáció Wolfenbüttelbe
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:33:18

Csütörtökön elutasították a szatmárnémeti tanácsosok azt, hogy ismeretlenekből álló küldöttség vegyen részt a testvérvárosi ünnepségen.

 

Kevesebb mint egy héttel a Wolfenbüttel—Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatok negyvenedik évfordulójának németországi ünnepsége előtt még nem lehet tudni, kik alkotják a szatmárnémeti delegációt, derült ki a legutóbbi tanácsülésen. A polgármesteri előterjesztés annyiról szólt, hogy a szatmári megyeszékhelyről egy hatvanfős delegáció indulna az ünnepségre, köztük a tervezetről vitázó tanácsosok közül is néhányan úgy, hogy még ők maguk sem tudták, pontosan melyikőjükről is szavaznának. A Mihai Eminescu Főgimnázium kosárlabdacsapatának tagjai is csak azért lehetnek biztosak abban, hogy ott lesznek, derült ki a beszélgetések alatt, mert a harmincéves évfordulón is ők képviselték a szatmárnémeti sportéletet Wolfenbüttelben (az iskola igazgatója maga is tanácsos).

Az ellenvetések dacára is szavazásra bocsátották a tervezetet, ez azonban tizenegy igen és hét nem szavazat ellenében megbukott, ami azt jelenti, hogy önkormányzati szinten Szatmárnémetit csak a polgármester fogja képviselni a városa tiszteletére is rendezett testvérvárosi évfordulós ünnepségen Wolfenbüttelben.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...