Fantomdelegáció Wolfenbüttelbe
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:33:18

Csütörtökön elutasították a szatmárnémeti tanácsosok azt, hogy ismeretlenekből álló küldöttség vegyen részt a testvérvárosi ünnepségen.

 

Kevesebb mint egy héttel a Wolfenbüttel—Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatok negyvenedik évfordulójának németországi ünnepsége előtt még nem lehet tudni, kik alkotják a szatmárnémeti delegációt, derült ki a legutóbbi tanácsülésen. A polgármesteri előterjesztés annyiról szólt, hogy a szatmári megyeszékhelyről egy hatvanfős delegáció indulna az ünnepségre, köztük a tervezetről vitázó tanácsosok közül is néhányan úgy, hogy még ők maguk sem tudták, pontosan melyikőjükről is szavaznának. A Mihai Eminescu Főgimnázium kosárlabdacsapatának tagjai is csak azért lehetnek biztosak abban, hogy ott lesznek, derült ki a beszélgetések alatt, mert a harmincéves évfordulón is ők képviselték a szatmárnémeti sportéletet Wolfenbüttelben (az iskola igazgatója maga is tanácsos).

Az ellenvetések dacára is szavazásra bocsátották a tervezetet, ez azonban tizenegy igen és hét nem szavazat ellenében megbukott, ami azt jelenti, hogy önkormányzati szinten Szatmárnémetit csak a polgármester fogja képviselni a városa tiszteletére is rendezett testvérvárosi évfordulós ünnepségen Wolfenbüttelben.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:05
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 20.
Ha kikérik a véleményét valamiben, alaposan fontolja meg a válaszát, mert szavának sokkal nagyobb súlya lesz az illető számára, mint azt gondolná!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...