Fantomdelegáció Wolfenbüttelbe
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:33:18

Csütörtökön elutasították a szatmárnémeti tanácsosok azt, hogy ismeretlenekből álló küldöttség vegyen részt a testvérvárosi ünnepségen.

 

Kevesebb mint egy héttel a Wolfenbüttel—Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatok negyvenedik évfordulójának németországi ünnepsége előtt még nem lehet tudni, kik alkotják a szatmárnémeti delegációt, derült ki a legutóbbi tanácsülésen. A polgármesteri előterjesztés annyiról szólt, hogy a szatmári megyeszékhelyről egy hatvanfős delegáció indulna az ünnepségre, köztük a tervezetről vitázó tanácsosok közül is néhányan úgy, hogy még ők maguk sem tudták, pontosan melyikőjükről is szavaznának. A Mihai Eminescu Főgimnázium kosárlabdacsapatának tagjai is csak azért lehetnek biztosak abban, hogy ott lesznek, derült ki a beszélgetések alatt, mert a harmincéves évfordulón is ők képviselték a szatmárnémeti sportéletet Wolfenbüttelben (az iskola igazgatója maga is tanácsos).

Az ellenvetések dacára is szavazásra bocsátották a tervezetet, ez azonban tizenegy igen és hét nem szavazat ellenében megbukott, ami azt jelenti, hogy önkormányzati szinten Szatmárnémetit csak a polgármester fogja képviselni a városa tiszteletére is rendezett testvérvárosi évfordulós ünnepségen Wolfenbüttelben.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...