Fáradhatatlan MIK-MIK-Mikulás
Utoljára módositva: 2019-12-07 09:00:41

Két napon keresztül járta fáradhatatlanul Szatmárnémeti óvodáit a MIK-Mikulás, ajándékkal lepve meg több mint 1500, anyanyelvén tanuló apróságot, s aztán kényelmes karosszékben hallgatta az új központban a köszöntésére érkezett több száz gyerkőc előadását.

Nyolcadik alkalommal szervezett nagyszabású, közös Mikulás-napot a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, az RMDSZ és a régió legkedveltebb, magyar nyelvű rádióadója, a City Rádió — s bár természetesen a rendezvény központi helyszíne az új központi színpad és az azt körülvevő karácsonyi vásár volt, a Mikulás két napon keresztül ugyancsak kivette a részét a munkából. Csütörtökön már kora reggel a vállára kanyarította puttonyát, és a krampuszokkal közösen elindult ajándékosztó útjára — megállva Szatmárnémeti valamennyi magyar tannyelvű ovis csoportjánál, ahol már hatalmas izgalommal várták az apróságok és a nagyobbacska gyerkőcök is. Természetesen mindenhol énekekkel, versekkel köszöntötték a kedves, de ritka vendéget, aki összesen több mint 1500, édességet, üdítőt és az örök kedvenc, klasszikus Oroszlánkirály figurás hűtőmágnest tartalmazó ajándékcsomagot adott a gyermekeknek (és érdekes módon útja során egyetlen rossz gyermekkel sem találkozott, csak jókkal); délután pedig a Házhoz megy akció keretében közel ötven ajtón kopogtatott a gyermekek nagy-nagy meglepetésére. De tegnap reggel is fáradhatatlanul folytatta gyerkőclátogató útját, majd délre megérkezett az új központba, ahol a színpad melletti kényelmes karosszékében pihenve hallgatta az ő köszöntésére Szatmárnémetiből, Udvariból, Pusztadarócról, Lázáriból, Érendrédről, Egriből és a csedregi BuKi Központból érkezett több száz gyermek énekét, szavalataikat, és csodálatos módon puttonya mélyéből a nap folyamán újabb, több mint háromszáz ajándékcsomag került elő, az apróságok nagy örömére.

Ám ezekben a napokban nemcsak a Mikulás munkálkodott fáradhatatlanul, hanem a gyermekek is, akik nem kevesebb mint 1800 mézeskalács figurát díszítettek ki cukormázzal — ezeket ízlésesen becsomagolva, hatalmas-finom darázsfészekkel kibővítve, jelképes összegért lehetett megvásárolni a Mikulás-napon, a bevételt pedig idén is a nehéz körülmények között élő nagycsaládosok támogatására fordítja a Máltai Szeretetszolgálat. S természetesen fáradhatatlanul munkálkodtak a szeretetszolgálat önkéntesei is, mondhatni ipari mennyiségben gyártva az ízletes szendvicshegyeket, kevergetve az aromás, forró teát, amellyel a színpadi produkciók, no meg izgalmak során elhasznált energiát pótolták elsősorban a gyerkőcök, de szíves szeretettel kínáltak minden arra járót.

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...