Fáradhatatlan MIK-MIK-Mikulás
Utoljára módositva: 2018-12-05 18:45:11

Tegnap szinte szusszanás nélkül járta a MIK-Mikulás és nem csak megszokott krampusz segítői Szatmárnémeti óvodáit, ajándékkal lepve meg több mint 1200, anyanyelvén tanuló apróságot.

Az ajándékokkal degeszre tömött puttonyt vállára kanyarítva a Mikulás már kora reggeltől útra kelt, és fáradhatatlanul járta a város óvodáit, bekopogva minden terembe, ahol az egész évben jó gyermekek már türelmetlenül várták — a szintén mindenféle meglepetéssel megtömött, hatalmas zsákokat (hiszen annyi jó gyermekkel találkozott, hogy a sok-sok csomag nem fért mind bele a puttonyba) pedig nem csak megszokott krampusz segítői cipelték utána, hanem a városi tanácsosok egy része is.

Mi a Honvéd utcai 15-ös Számú Óvodában értük utol — éppen akkor érkezett meg segítőivel, a bájos Rudolfina rénszarvaslánnyal és Kereskényi Gáborral, aki most nem polgármesteri, hanem „krampuszi” minőségében lépte át a nagyterem küszöbét, ahol az egybegyűjtött csoportok apróságai hatalmasra nyílt szemekkel csodálkoztak rá a különleges csapatra. A gyermekek, bár izgatottan fészkelődtek székeiken, több énekkel, verssel és mondókával is köszöntötték a nagyon szeretett, nagyon várt, de sajnos ritka vendéget, aki mindegyiküknek átadta az édességeket, finomságokat és az örök kedvenc Mickey & Minnie egér figurás hűtőmágnest rejtő ajándékcsomagokat. Persze voltak olyan csöppségek is, akik kicsit megijedtek-megilletődtek a titokzatos mesebeli lénnyel való találkozástól, de a legtöbben bátran és vidáman mosolyogva köszönték meg az ajándékokat.

Miközben az örömtől ragyogó gyermekarcokat nézte, a jó öreg bevallotta, hogy itt bizony őt is meglepetés érte, amikor meglátta a Mikulás-sapkás apróságokat, hát még amikor megállt előtte a teljes Mikulás-felszerelésbe öltözött kisfiú, és verset mondott — nem mellesleg a bájos gyermekdalok, versikék és mondókák az ő ajándékai, melyeknél értékesebbek számára nem is léteznek. Ezekből már kedden kapott egy hatalmas puttonyra valót, hiszen a rendezvénygödörben több mint 400 gyermekkel találkozott — igaz, ott kicsit kényelmesebb, vagyis inkább karosszékhez kötöttebb volt a helyzete, de már este elindult az egyik kisgyermekhez, akinek az anyukája kórházba kellett befeküdjön, s nagyon szerették volna, ha ő is találkozik a Mikulással.

Tegnap pedig a Szatmárnémeti RMDSZ, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) és a City Rádió közös szervezésében zajló Mikulás-nap keretében a megyeközpont 15 óvodájába látogatott el a Nagyszakállú, és több mint 1200 magyar tagozatos apróságnak vitt ajándékot. Késő délután és este pedig fáradhatatlanul folytatta útját Szatmárnémetiben, és helyezte el az ajándékokat a fényesre pucolt cipőkben, csizmácskákban.

Az eső sem mosta el

A Nagyszakállú természetesen a felnőtteket sem hagyta szórakozás nélkül, kedden délután két különleges koncerttel is megajándékozta őket: előbb a kiemelkedően tehetséges, már számtalan hazai koncerten, előadáson, de az X-Faktorban is bemutatkozott szatmárnémeti Pfeifer Melany lépett színpadra hangulatos előadással és az ünnepre hangoló dalokkal, majd — a Kereskényi Gábor polgármester által tréfásan „aszályűzőnek” nevezett — a határokon túl és innen igencsak közkedvelt Király Viktor kapta kézbe a mikrofont. A magyarországi zenei világot bő évtizede uraló fiatalember legutóbb alig négy hónapja, a PMN-en koncertezett Szatmárnémetiben, s akkor is leszakadt az ég, mint ahogy kedden este is zuhogott az eső, ám ez rajongóit és a szórakozni, kikapcsolódni vágyó szatmáriakat (akiknek becsületére legyen mondva, hogy csak a legvadabb, szinte már extrém időjárási viszonyok zavarják el őket a színpadok elől, legyen szó nyári fesztiválról vagy Mikulás-napról) nem gátolta a vidám bulizásban. Sőt, még inkább hangulatos volt a forralt bort vagy forró csokit kortyolgatva az ernyők alatt összebújva dúdolni a dallamokat — Király Viktor pedig igazán „vette a lapot”, a kezeket a magasba helyett többször is ernyőket a magasba felszólítással nevettette s késztette emelésre a közönséget.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...