Farsangi mulatságra gyűltek össze Nagymajtényban
Utoljára módositva: 2018-02-15 18:04:19

A nagymajtényi Nagyboldogasszony Idősek Klubjának tagjai farsangi mulatságra gyűltek össze a nagyböjt előtti időszak utolsó napján. A hónap szülötteit is ekkor köszöntötték fel.

Minden hét elején, hétfőtől szerdáig foglalkozások várják a tagokat a nagymajtényi Nagyboldogasszony Idősek Klubjában, ez a nap mégis más volt, mint a többi: farsangi mulatságot ültek és születésnaposokat köszöntöttek a klubban. A farsang természetesen nem múlhat el maskara nélkül, így a bohókásabb kedvű klubtagok be is öltöztek, mégpedig strudlikészítő asszonyoknak: nyújtófával, kötényben és természetesen álarcban elevenítették fel a régi hagyományt, a strudlisütést. A vidám délelőttön felköszöntötték a februárban született tagokat, köztük a 90 éves Merkel Ella nénit is, aki közösségének a mai napig aktív tagja, és mindenből, amiből csak tudja, kiveszi a részét. „A hitem tart életben” — mondogatja, amikor valaki a kora felől érdeklődik. Ella nénin kívül Dorner Mária, Stibli Ágota, Szalai Gábor és Széri Éva volt még a köszöntöttek között. A klubnak egyébként 65 állandó tagja van, akik minden hét elején rendszeresen az intézményben töltik a napjaikat: beszélgetnek, kártyáznak, készülnek az éppen soron következő ünnepre, süteményeket sütnek vagy éppen horgolnak, kötnek — tájékoztatott Kelényi Judit, a klub vezetője. A klub célja, hogy a tagok közösségben legyenek, és hasznosan tölthessék el idejüket. E remek kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nagymajtényi Nagyboldogasszony Idősek Klubja januárban már megalapításának ötödik évfordulóját ünnepelte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...