Farsangi mulatságra hívnak Egribe
Utoljára módositva: 2019-02-19 14:03:53

Ízig-vérig hagyományos farsangolással zavarják a telet, égetik el „Dzsizi nénit”, s nem mellesleg az iskola és az önkéntes tűzoltócsapat németországi felajánlásainak segítenek „hazajutni”.

 

Az értékes tombolanyeremények egyre gyarapodnak, s ezzel arányosan egyre fogynak az egri farsangi bál belépőjegyei — aki egy hagyományos télűző mulatságban, klasszikus jelmezbe vagy bolondos maskarába bújva szeretné „átvirrasztani” a szombat éjszakát, az ne tétovázzon sokat, hanem jelentkezzen mielőbb, mert az egri kultúrház terme hatalmas ugyan, de befogadóképességének vannak határai. A Pro Agriensis Egyesület immár harmadik alkalommal rendez jótékonysági bált a farsangolás jegyében február 23-án, szombaton 20 órától — a talpalávalót ez alkalommal is Roby és Szaby húzza virradatig, a felnőtteknek 60, gyerkőcöknek 30 lejes belépőjegyek ára pedig háromfogásos, üdítős, ásványvizes vacsorát is tartalmaz (fokosabb kortyolni valóról mindenki maga gondoskodik). A tombolajegyek bevételét most a Csűry Bálint Általános Iskola, valamint az önkéntes tűzoltók támogatására fordítják — pontosabban a németországi felajánlások hazaszállítási költségeinek fedezésére. „Nem túl hosszú ideje, de annál intenzívebb és nagyon jó kapcsolatokat ápolunk az Alsó-Szászország tartományban lévő Syke várossal, amellyel testvértelepülési együttműködést is tervezünk — annál is inkább, mivel az Északi-tenger közelében lévő kisváros lakói főleg állattenyésztéssel, mezőgazdasággal foglalkoznak, akárcsak az egriek, és nagyon sokat tanulhatunk egymástól. Tavaly már meglátogattak bennünket, s teljesen elvarázsolta őket ez a vidék, a táj, az emberek, idén kora nyáron is népes küldöttséget várunk, ám addig is Egri két kiemelten fontos intézménye számára készítettek össze jelentős felajánlást: az iskola-óvoda számára padokat, bútorzatot, játékokat, az önkéntes tűzoltócsapat számára pedig felszerelést, a speciális védőruháktól, sisakoktól kezdve létrán, bevetési eszközökön át a csapatszékhely bútorzatáig rengeteg mindent. ‘Apró’ bökkenő, hogy a kontinens majd’ háromnegyed részén keresztül kell átfuvarozni a felajánlásokat, hogy megérkezzenek Egribe, s a szállítási költség sajnos nem olcsó mulatság, ezért született a döntés: az idei farsangi bál bevételéből fedezzük ezt a kiadást” — magyarázza Márton Zsuzsanna polgármester. Hozzáteszi azt is: a bál céljának gyorsan híre ment, és soha még egyetlen jótékonysági rendezvényre nem érkezett annyi tombolafelajánlás, mint most. „A böllérversenyen harmadik helyezést elért csapat tagjai 1000 lej értékű elektronikai eszközöket (kenyérsütő géptől hajszárítón át elektromos húsdarálóig) ajánlottak fel, a helyi vállalkozók maximálisan kitettek magukért — de nem csak ők, ugyanis rengeteg és változatos nyeremény (szépítkezés, fitneszedzés, műtrágya, kukorica) érkezett a környező településekről is, Batiztól Túrterebesig. Mint ahogy már sokan jelezték Mikolából, Sárközújlakról, Szatmárnémetiből, Gombásról is, hogy részt akarnak venni az egriek kiszebábégetős télűzésén” — mondja örömmel.

A szervezők arra kérnek minden mulatni és egyben segíteni akarót, hogy időben (legkésőbb február 20-ig) jelezzék részvételi szándékukat Móra Botondnál, a 0752507115-ös telefonszámon.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...