Februárban átadják a törvényszék felújított épületrészeit
Utoljára módositva: 2014-02-06 09:25:58

A Szatmár Megyei Törvényszék B és C épületrészének korszerűsítése 2011 októberében kezdődött, s várhatóan e hónapban befejeződik, derült ki a tegnap megtartott sajtótájékoztatón.

 

A törvényszék épületének felújított részeit február végén adják át

A Szatmár Megyei Törvényszék elnöke, Rodica Grosoş-Maxim tegnap beszámolt a törvényszék épületének felújítási munkálatairól is. Kiderült, hogy az épület felújítását 2011 októberében kezdték el, azonban a munkálatok finanszírozására cseppenként kaptak támogatást az igazságügyi minisztériumtól. „Azt követően, hogy tavaly kellemetlen incidens történt a törvényszék épületében — bizonyára mindannyian emlékeznek arra, hogy egy elítélt alatt beszakadt a padlás —, a júliusi költségvetés-kiegészítéskor kaptunk egy 4,8 millió lejes támogatást. Ennek köszönhetően sikerült folytatni a B és C épületrész korszerűsítési munkálatait. A kivitelezővel 29 882 000 lejre kötöttünk szerződést, melyből tavaly év végén 15 873 700 lejt fizettünk ki, azaz a szerződésben foglaltak 53,12 százalékát. 2013-ban sikerült négy felújított tárgyalótermet üzembe helyeznünk, megkönnyítve ezáltal a bírók munkáját. Terveink szerint február végén kerülnek átadásra a felújított épületrészek. Ezt követően átköltözünk azokba, s remélhetőleg jobbá válnak a munkakörülmények. Azt az épületrészt, melyben most tevékenykedünk, felszabadítjuk, ám azt nem tudjuk, hogy kapunk-e pénzt a munkálatok folytatására. Még 15 millió lejre lenne szükség az ingatlan teljes korszerűsítésére” — fogalmazott a bírónő, aki emlékeztetett arra, hogy nagyon nehéz úgy minőségi munkát végezni, hogy egy irodába négy bíró van bezsúfolva, s a bírósági tárgyalások is szűk tárgyalótermekben zajlanak. Eddig a Szatmárnémeti Bíróság és a Szatmár Megyei Törvényszék bíróinak irodáit költöztették át a felújított épületrészbe, ám az utolsó simítások még zajlanak a B és C épületrészben, így a hivatalos átadásra a hónap végéig még várni kell.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...