Februárban átadják a törvényszék felújított épületrészeit
Utoljára módositva: 2014-02-06 09:25:58

A Szatmár Megyei Törvényszék B és C épületrészének korszerűsítése 2011 októberében kezdődött, s várhatóan e hónapban befejeződik, derült ki a tegnap megtartott sajtótájékoztatón.

 

A törvényszék épületének felújított részeit február végén adják át

A Szatmár Megyei Törvényszék elnöke, Rodica Grosoş-Maxim tegnap beszámolt a törvényszék épületének felújítási munkálatairól is. Kiderült, hogy az épület felújítását 2011 októberében kezdték el, azonban a munkálatok finanszírozására cseppenként kaptak támogatást az igazságügyi minisztériumtól. „Azt követően, hogy tavaly kellemetlen incidens történt a törvényszék épületében — bizonyára mindannyian emlékeznek arra, hogy egy elítélt alatt beszakadt a padlás —, a júliusi költségvetés-kiegészítéskor kaptunk egy 4,8 millió lejes támogatást. Ennek köszönhetően sikerült folytatni a B és C épületrész korszerűsítési munkálatait. A kivitelezővel 29 882 000 lejre kötöttünk szerződést, melyből tavaly év végén 15 873 700 lejt fizettünk ki, azaz a szerződésben foglaltak 53,12 százalékát. 2013-ban sikerült négy felújított tárgyalótermet üzembe helyeznünk, megkönnyítve ezáltal a bírók munkáját. Terveink szerint február végén kerülnek átadásra a felújított épületrészek. Ezt követően átköltözünk azokba, s remélhetőleg jobbá válnak a munkakörülmények. Azt az épületrészt, melyben most tevékenykedünk, felszabadítjuk, ám azt nem tudjuk, hogy kapunk-e pénzt a munkálatok folytatására. Még 15 millió lejre lenne szükség az ingatlan teljes korszerűsítésére” — fogalmazott a bírónő, aki emlékeztetett arra, hogy nagyon nehéz úgy minőségi munkát végezni, hogy egy irodába négy bíró van bezsúfolva, s a bírósági tárgyalások is szűk tárgyalótermekben zajlanak. Eddig a Szatmárnémeti Bíróság és a Szatmár Megyei Törvényszék bíróinak irodáit költöztették át a felújított épületrészbe, ám az utolsó simítások még zajlanak a B és C épületrészben, így a hivatalos átadásra a hónap végéig még várni kell.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...