Februárban átadják a törvényszék felújított épületrészeit
Utoljára módositva: 2014-02-06 09:25:58

A Szatmár Megyei Törvényszék B és C épületrészének korszerűsítése 2011 októberében kezdődött, s várhatóan e hónapban befejeződik, derült ki a tegnap megtartott sajtótájékoztatón.

 

A törvényszék épületének felújított részeit február végén adják át

A Szatmár Megyei Törvényszék elnöke, Rodica Grosoş-Maxim tegnap beszámolt a törvényszék épületének felújítási munkálatairól is. Kiderült, hogy az épület felújítását 2011 októberében kezdték el, azonban a munkálatok finanszírozására cseppenként kaptak támogatást az igazságügyi minisztériumtól. „Azt követően, hogy tavaly kellemetlen incidens történt a törvényszék épületében — bizonyára mindannyian emlékeznek arra, hogy egy elítélt alatt beszakadt a padlás —, a júliusi költségvetés-kiegészítéskor kaptunk egy 4,8 millió lejes támogatást. Ennek köszönhetően sikerült folytatni a B és C épületrész korszerűsítési munkálatait. A kivitelezővel 29 882 000 lejre kötöttünk szerződést, melyből tavaly év végén 15 873 700 lejt fizettünk ki, azaz a szerződésben foglaltak 53,12 százalékát. 2013-ban sikerült négy felújított tárgyalótermet üzembe helyeznünk, megkönnyítve ezáltal a bírók munkáját. Terveink szerint február végén kerülnek átadásra a felújított épületrészek. Ezt követően átköltözünk azokba, s remélhetőleg jobbá válnak a munkakörülmények. Azt az épületrészt, melyben most tevékenykedünk, felszabadítjuk, ám azt nem tudjuk, hogy kapunk-e pénzt a munkálatok folytatására. Még 15 millió lejre lenne szükség az ingatlan teljes korszerűsítésére” — fogalmazott a bírónő, aki emlékeztetett arra, hogy nagyon nehéz úgy minőségi munkát végezni, hogy egy irodába négy bíró van bezsúfolva, s a bírósági tárgyalások is szűk tárgyalótermekben zajlanak. Eddig a Szatmárnémeti Bíróság és a Szatmár Megyei Törvényszék bíróinak irodáit költöztették át a felújított épületrészbe, ám az utolsó simítások még zajlanak a B és C épületrészben, így a hivatalos átadásra a hónap végéig még várni kell.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...