Februárban várható a kifizetés
Utoljára módositva: 2020-01-23 08:45:04

A Szülőföldön magyarul támogatást először igénylő gyermekek szülei nagy valószínűséggel februárban kapják meg az ösztöndíjat.

A Szülőföldön magyarul program sikeres pályázói közül egyelőre azokat a szülőket értesítették, és mindazok részére zajlott a kifizetés az év végéig, akiknek már volt folyószámlájuk az OTP Bankban. A legelőször igénylők részére a támogatás kifizetésének érdekében az OTP Bank automatikusan folyószámlát nyit, illetve bankkártyát készít, és amikor ez készen van, postai úton értesíti őket arról, hogy hol, mikor kell átvenni. Ez 2020. február folyamán várható — hívja fel az érdekeltek figyelmét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul program romániai koordinátora szerint mindenkihez el kellett hogy jusson a pénz, akinek van már számlája az OTP Bankban, de azok sem késtek le a pénzről, akiknek újra kellett nyitni a számlájukat, vagy akadt azzal valamilyen problémájuk. Ha ezt sikerül megoldani a hónap végéig, akkor az újakkal együtt megkaphatják a támogatást. A programkoordinátor szerint február eleje körül várható a támogatások folyósítása a legelőször igénylők számára, és körülbelül ekkor történhet meg az eredetileg hiányos pályázatot beküldők számára is a kifizetés.

Idén összesen 139 737 pályázat érkezett Erdélyből, ezekből 139 085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. Tavaly összesen 145 884 igénylést számoltak. Az oktatási-nevelési támogatás értéke idén is 310 lej, a hallgatói támogatásé pedig 40 lej.

Bumbuluţ Krisztina

Fotó: László-Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...