Fejlesztenék a kórházat
Utoljára módositva: 2018-01-10 09:03:08

Fejleszteni kell a nagykárolyi kórházat, erről már korábban is több alkalommal nyilatkozott lapunknak Kovács Jenő polgármester. A napokban készül el egy projekt, amely ezt célozza meg.

Nem csak korszerű röntgengépet vásárolna a nagykárolyi önkormányzat a város egészségügyi intézményének, hanem további fejlesztéseket, korszerűsítéseket is tervez. Két módozata van mindennek, adott hangot ebbéli meggyőződésének már korábban is Kovács Jenő polgármester: az egyik kölcsön felvétele, a másik pedig a pályázati út, ez utóbbin a napokban is gőzerővel dolgozik az önkormányzat illetékeseinek csapata. „Természetesen kedvezőbb a pályázati út, hiszen mintegy 700 ezer eurót kell elkölteni a városi kórház felszereléseire ahhoz, hogy megfelelő módon tudjanak diagnosztizálni, s ne elavult eszközöket használjon az egészségügyi személyzet. Igyekszünk elkövetni mindent, hogy pályázati úton is pénzt szerezzünk kórházunk fejlesztésére” — mondta Kovács.

Több hónapnyi egyeztetés előzte meg azt a projektet, amely január végére készül el, s amelyben a kisvárdai és a nagykárolyi kórház együttműködik majd. A projekt lényege, hogy azokra a területekre, amelyeken a két egészségügyi intézmény hiányt szenved, európai uniós forrásokat szerezzenek meg — nyilatkozta a Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója, Hegyi Henrik D. A szakember hozzátette: kiváló alkalom a két kórház együttműködésére az, hogy megnyíltak azok a pályázati felületek, amelyek a határon átívelő partnerségeket segítik és támogatják. „Az elmúlt évben már több alkalommal egyeztettünk, és most egy olyan megbeszélésen vagyunk túl, amelyen véglegesítettük a pályázati tartalmat szakmai szempontból. Kigondoltuk a költségvetési számot, a pályázati időtartamot, és elkezdjük a konkrét munkát, hogy határidőre be tudjuk nyújtani a pályázatot. Megbeszéltük a munkamódszert egymással, azt, hogy ki milyen erőforrásokat biztosít, kinek mi a feladata, úgyhogy most már tényleg ‘csak’ dolgoznunk kell — tette hozzá a kórházvezető, aki nagykárolyi részről Raţ Elisabeta kórházmenedzserrel, Bochiş Dianával, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Pályázatfelügyelő és Fejlesztési Irodájának munkatársával, valamint Várna Leventével, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Egészségügyi Igazgatóságának vezetőjével tárgyalt hétfő délelőtt Nagykárolyban.

A pályázat tervezett összköltségvetése 2 400 000 euró, amely ötven-ötven százalékban oszlik meg a két partner között. A megvalósítást huszonnégy hónapos időtartamra tervezik, a pályázatot január 31-én nyújtják be. Őszre várható az elbírálás eredménye, s amennyiben megítélik a támogatást, akár már ősszel megkezdődhet a megvalósítás.

A pályázatban olyan területek fejlesztését célozták meg, amelyek mindkét kórházat érintik: a nőgyógyászat és a műtők felújítása mellett a kardiológiai betegek vizsgálatát segítő készülékek beszerzését is tervezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:10
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...