Fejlesztenék az egészségügyi ellátást
Utoljára módositva: 2019-05-14 12:03:54

 

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester tájékoztatott a városvezetőség elképzeléseiről, fejlesztenék ugyanis a nagykárolyi egészségügyi ellátást. Erről is döntenek a mai tanácsülésen.

Balneo-fizioterápiás kezelési központot terveznek kialakítani Nagykárolyban, mégpedig a Teremi út végén épülő városrész szomszédságában. Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondása szerint ezzel a gyógykezelő központtal kiegészülne a város ilyen jellegű kínálata, azaz ez a szolgáltatás a kórházban igénybe vehető hasonló kezelési lehetőséget, illetőleg a városi termálstrand kínálatát egészítené ki. Egyelőre vázlatosak az elképzelések, körülbelül egy hektárnyi területre tervezik az új gyógyászati központot. A reményeik szerint sikerül megszerezni a kormánytámogatást — a kút fúrására, illetőleg a leendő gyógyászati központ épületeinek megvalósítására igényelnék. Hogy mindez nem csak amolyan kósza elképzelés, azt az a tény jelzi, hogy a mai tanácsülésen ezzel az elképzeléssel kapcsolatban kell határozniuk a testület tagjainak. Egyébként a májusi rendes havi közgyűlésen számos témakörben kell dönteniük a tanácstagoknak.

 

Új röntgengépet is vásárolnának

 

Az hírlik Nagykárolyban, hogy az egészségügyi szaktárca 3 millió lejnyi beruházást tervez megvalósítani a városban. Kovács Jenő polgármester sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az információt. Mint mondta, amennyiben tényleg kapnak pénzt, hasznosan fogják felhasználni. A városi kórház, illetőleg a helyhatóság összeállított egy úgynevezett prioritáslistát. Ezen azon felszerelések, beruházások találhatók, amelyek beszerzése, beüzemeltetése a legfontosabb. Ha valóban tud az egészségügyi tárca pénzt juttatni Nagykárolyba, akkor e prioritások mentén fognak hozzá a fejlesztéshez. Például röntgengépre szüksége van a városnak. Igaz, más úton-módon is igyekeznek beszerezni egyet, de a lényeg az — nyomatékosította a városvezető —, hogy legyen.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...