Fejlesztenék az egészségügyi ellátást
Utoljára módositva: 2019-05-14 12:03:54

 

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester tájékoztatott a városvezetőség elképzeléseiről, fejlesztenék ugyanis a nagykárolyi egészségügyi ellátást. Erről is döntenek a mai tanácsülésen.

Balneo-fizioterápiás kezelési központot terveznek kialakítani Nagykárolyban, mégpedig a Teremi út végén épülő városrész szomszédságában. Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondása szerint ezzel a gyógykezelő központtal kiegészülne a város ilyen jellegű kínálata, azaz ez a szolgáltatás a kórházban igénybe vehető hasonló kezelési lehetőséget, illetőleg a városi termálstrand kínálatát egészítené ki. Egyelőre vázlatosak az elképzelések, körülbelül egy hektárnyi területre tervezik az új gyógyászati központot. A reményeik szerint sikerül megszerezni a kormánytámogatást — a kút fúrására, illetőleg a leendő gyógyászati központ épületeinek megvalósítására igényelnék. Hogy mindez nem csak amolyan kósza elképzelés, azt az a tény jelzi, hogy a mai tanácsülésen ezzel az elképzeléssel kapcsolatban kell határozniuk a testület tagjainak. Egyébként a májusi rendes havi közgyűlésen számos témakörben kell dönteniük a tanácstagoknak.

 

Új röntgengépet is vásárolnának

 

Az hírlik Nagykárolyban, hogy az egészségügyi szaktárca 3 millió lejnyi beruházást tervez megvalósítani a városban. Kovács Jenő polgármester sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az információt. Mint mondta, amennyiben tényleg kapnak pénzt, hasznosan fogják felhasználni. A városi kórház, illetőleg a helyhatóság összeállított egy úgynevezett prioritáslistát. Ezen azon felszerelések, beruházások találhatók, amelyek beszerzése, beüzemeltetése a legfontosabb. Ha valóban tud az egészségügyi tárca pénzt juttatni Nagykárolyba, akkor e prioritások mentén fognak hozzá a fejlesztéshez. Például röntgengépre szüksége van a városnak. Igaz, más úton-módon is igyekeznek beszerezni egyet, de a lényeg az — nyomatékosította a városvezető —, hogy legyen.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...