Fejlesztések Mezőteremen
Utoljára módositva: 2014-01-08 10:17:34

A mezőteremi önkormányzat számos fejlesztést tervez 2014-re.

A községen át vezető főút aszfaltozása és a közvilágítás korszerűsítése mellett az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítése szerepel a legjelentősebb tervek és beruházások között — tudtuk meg Svegler Árpád alpolgármestertől. Mint ismeretes, a regionális vízszolgáltató projektjének köszönhetően 13 Nagykároly környéki településen fog kiépülni az ivóvíz- és csatornahálózat. Mezőterem esetében hozzávetőlegesen 20 km-en építik ki a hálózatot, a munkálatok összértéke 1,5 millió euró.

Az alpolgármester elmondása szerint emellett az ivóvízellátás bővítésén is dolgoznak, amelyet néhány éve a 7-es kormányrendelet alapján pályáztak meg sikeresen. Ennek köszönhetően közel hét kilométerrel bővítik az eddigi ivóvízhálózatot Mezőteremen, valamint a községhez tartozó két településen, Porteleken és Vezenden. „Jól haladunk a munkálatokkal, csupán 2 km maradt hátra, a munkások jelenleg már Vezenden dolgoznak. Amennyiben az időjárás megengedi, akár márciusig is befejezhetjük az ivóvízhálózat bővítését” — nyilatkozta Svegler Árpád, aki hozzátette, hogy az 1,2 millió lej összértékű projekthez az Apaserv Rt. biztosította az anyagi fedezetet és a vízvezetékeket.

Ennél hamarabb, előreláthatóan februárig befejeződhet a mezőteremi utcák kövezése az Országos Vidékfejlesztési Program 125-ös intézkedésének keretén belül. Az alpolgármester tájékoztatása szerint az 1 millió eurós projekt jóvoltából összesen 17,5 km-en kövezik le a község utcáit.

Továbbá a LEADER-program keretében a nagy kultúrotthon is fel fog újulni: bevezetik a központi fűtést, egy benti mellékhelyiséget létesítenek, valamint a székeket is kicserélik a kulturális rendezvényeknek otthont adó épületben. A pályázat összértéke 26 ezer euró + áfa. Mindezen munkálatok mellett az idei költségvetés függvényében több kisebb mértékű munkálatot (járdajavítás stb.) is terveznek a községben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...