Fejlesztések Mezőteremen
Utoljára módositva: 2014-01-08 10:17:34

A mezőteremi önkormányzat számos fejlesztést tervez 2014-re.

A községen át vezető főút aszfaltozása és a közvilágítás korszerűsítése mellett az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítése szerepel a legjelentősebb tervek és beruházások között — tudtuk meg Svegler Árpád alpolgármestertől. Mint ismeretes, a regionális vízszolgáltató projektjének köszönhetően 13 Nagykároly környéki településen fog kiépülni az ivóvíz- és csatornahálózat. Mezőterem esetében hozzávetőlegesen 20 km-en építik ki a hálózatot, a munkálatok összértéke 1,5 millió euró.

Az alpolgármester elmondása szerint emellett az ivóvízellátás bővítésén is dolgoznak, amelyet néhány éve a 7-es kormányrendelet alapján pályáztak meg sikeresen. Ennek köszönhetően közel hét kilométerrel bővítik az eddigi ivóvízhálózatot Mezőteremen, valamint a községhez tartozó két településen, Porteleken és Vezenden. „Jól haladunk a munkálatokkal, csupán 2 km maradt hátra, a munkások jelenleg már Vezenden dolgoznak. Amennyiben az időjárás megengedi, akár márciusig is befejezhetjük az ivóvízhálózat bővítését” — nyilatkozta Svegler Árpád, aki hozzátette, hogy az 1,2 millió lej összértékű projekthez az Apaserv Rt. biztosította az anyagi fedezetet és a vízvezetékeket.

Ennél hamarabb, előreláthatóan februárig befejeződhet a mezőteremi utcák kövezése az Országos Vidékfejlesztési Program 125-ös intézkedésének keretén belül. Az alpolgármester tájékoztatása szerint az 1 millió eurós projekt jóvoltából összesen 17,5 km-en kövezik le a község utcáit.

Továbbá a LEADER-program keretében a nagy kultúrotthon is fel fog újulni: bevezetik a központi fűtést, egy benti mellékhelyiséget létesítenek, valamint a székeket is kicserélik a kulturális rendezvényeknek otthont adó épületben. A pályázat összértéke 26 ezer euró + áfa. Mindezen munkálatok mellett az idei költségvetés függvényében több kisebb mértékű munkálatot (járdajavítás stb.) is terveznek a községben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...