Fejlesztések várhatók a nagykárolyi kórházban
Utoljára módositva: 2019-07-18 15:15:29

Új egészségügyi felszerelések, a minőségibb betegellátást célzó kórházi eszközök beszerzése van folyamatban, és végre a hosszú évek óta sok problémát okozó, sűrűn meghibásodó, korszerűtlen röntgengépet is lecserélhetik, megvan a pénz az újra.

Megérkezett az a támogatás, amelyet a nagykárolyi önkormányzat az egészségügyi szaktárcán keresztül kért a kormánytól a Nagykárolyi Városi Kórház és a hozzá tartozó járóbeteg-gondozó fejlesztése céljából. Új egészségügyi felszerelések, a minőségibb betegellátást célzó kórházi eszközök beszerzése van folyamatban, és végre a hosszú évek óta problémás röntgengép ügyének végére is pont kerülhet, hiszen megvan a pénz az új gépre.

„Megjött az a pénz, amit a kormánytól kért az önkormányzat ebben az évben. A kétmillió lejes összeghez tízszázalékos önrész tartozik, amit a helyi költségvetésből teszünk hozzá. A röntgengépen kívül további egészségügyi felszereléseket is tartalmaz az általunk összeállított beszerzési lista, s így jelentős javulást várunk az egészségügyi szolgáltatások minősége terén. A gépek beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a városi kórház illetékes osztályának munkatársai bonyolítják majd le, mert ezt így sokkal egyszerűbbnek ítéltük meg. Amit elvárunk tőlük, az az, hogy minőségileg megfelelő röntgengépet válasszanak, illetve hogy legkésőbb november végéig lezáruljon ez a procedúra. Amennyiben idén nem tudjuk elkölteni ezt a pénzt, akkor a kormány visszaveszi a támogatást. A Nagykárolynak juttatott összeg nagyobb részét a digitális röntgengép megvásárlására szánjuk, de ezenkívül a beszerzési listán szerepel még egy gőzfertőtlenítő berendezés, lélegeztetőkészülék, valamint sebészeti beavatkozásokhoz szükséges felszerelések” — nyilatkozta Várna Levente, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

„Egy másik jó hír, hogy nyerésre áll az a pályázatunk is, amelyik révén szintén digitális röntgengépet vásárolhatunk. Amennyiben ez megtörténik, akkor nemcsak a kórház, hanem a járóbeteg-gondozó is új eszközzel lesz felszerelve. Ebben az esetben az egyik gép tehermentesíteni tudja a másikat, s így gördülékenyebbé válhat a vizsgálat is. Ez az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) kiírására készített projekt révén valósulhat meg, amelyhez nemcsak röntgengép, hanem további felszerelések is tartoznak. Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak a nagykárolyiak, hanem a környező településeken élő, de Nagykárolyhoz tartozó betegek ellátásában is minőségi javulást hozna ez a fejlesztés” — tette hozzá Várna.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...