Fél órákat késnek a buszok
Utoljára módositva: 2017-08-11 08:43:02

Csúcsidőben fél órát is várni kell a buszok kilencven százalékára Szatmárnémetiben a hidaknál folyó munkálatok okozta lassú haladás miatt. Ötvenhat busz közül négyben van légkondicionáló.

Még megterhelőbb lett a nyáron amúgy is szörnyű buszos közlekedés Szatmárnémetiben, a mindkét hídnál folyó, torlódást okozó munkálatok miatt a legforróbb déli órákban húsz-harminc perccel nő a menetidő a valamelyik hidat is érintő járatokon. Csak annak a két járatnak a buszai nem késnek, amelyek nem ejtik útba a hidat, a hatos és a tízes vonalon járó buszok menetideje nem változott.

Csütörtök reggel összegezték a buszsofőröknek a járatokon szerzett tapasztalatait, a késések ellen a Transurban menedzsmentje tenni sajnos nem tud, csak a fennálló helyzetet tudomásul venni. A beszámolók szerint délelőtt tíz-tizenegy óráig nincsenek nagy eltérések a buszok menetrendjében szereplő és a megállókba való tényleges érkezése között, ebben az időszakban még csak apró késésekre kell számítani. Tizenegy és délután öt között viszont már elszabadul a pokol, van, hogy fél órát is várni kell egy-egy buszra, ám ennyivel később érkezniük az utasoknak a megállóba nem megoldás, mert a késések mértéke soha nem állandó. Amíg nem dolgoztak a hidaknál, öt-tíz perces késéseket tapasztalhattak az utasok csúcsidőben a hidakon át közlekedő járatoknál. A legnagyobb baj a Batizi útról érkező járatok menetidejével van, de a Szamos jobb partjáról a hídra tartó buszok sem érnek be pontosan a túloldali megállókba, a bal partról érkező buszok esetében kisebb mértékűek a késések, arról az oldalról valamivel folyamatosabb a közlekedés, mint fordítva.

 

Légkondi nincs

 

A buszon ülők joggal érezhetik úgy, hogy napon guruló fémkonténerben ülnek, mert a Transurban ötvenhat busza közül csak négyben van légkondicionáló, még a viszonylag újnak számító Karosa buszokban is csak légcserélő berendezés működik. A többi ötven járműben ötven fokig is melegszik a levegő, főleg a hídon való araszolás közben, alig lehet kibírni a két ajtónyitás között eltelő húsz percet. Levegőhűtő berendezés a kék színű Volvo buszokban van, aki ilyen buszt lát a megálló felé közeledni, kezdhet örülni. A legizzasztóbb útjuk azoknak lesz, akik sárga színű Ikarus buszokat fognak ki, vagy a kicsi fehér Mitsubishi buszokra kell felüljenek, ezeken semmiféle légcserélő berendezés nincs, és az ablakok is csak pár centire nyithatók.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...