Fél órákat késnek a buszok
Utoljára módositva: 2017-08-11 08:43:02

Csúcsidőben fél órát is várni kell a buszok kilencven százalékára Szatmárnémetiben a hidaknál folyó munkálatok okozta lassú haladás miatt. Ötvenhat busz közül négyben van légkondicionáló.

Még megterhelőbb lett a nyáron amúgy is szörnyű buszos közlekedés Szatmárnémetiben, a mindkét hídnál folyó, torlódást okozó munkálatok miatt a legforróbb déli órákban húsz-harminc perccel nő a menetidő a valamelyik hidat is érintő járatokon. Csak annak a két járatnak a buszai nem késnek, amelyek nem ejtik útba a hidat, a hatos és a tízes vonalon járó buszok menetideje nem változott.

Csütörtök reggel összegezték a buszsofőröknek a járatokon szerzett tapasztalatait, a késések ellen a Transurban menedzsmentje tenni sajnos nem tud, csak a fennálló helyzetet tudomásul venni. A beszámolók szerint délelőtt tíz-tizenegy óráig nincsenek nagy eltérések a buszok menetrendjében szereplő és a megállókba való tényleges érkezése között, ebben az időszakban még csak apró késésekre kell számítani. Tizenegy és délután öt között viszont már elszabadul a pokol, van, hogy fél órát is várni kell egy-egy buszra, ám ennyivel később érkezniük az utasoknak a megállóba nem megoldás, mert a késések mértéke soha nem állandó. Amíg nem dolgoztak a hidaknál, öt-tíz perces késéseket tapasztalhattak az utasok csúcsidőben a hidakon át közlekedő járatoknál. A legnagyobb baj a Batizi útról érkező járatok menetidejével van, de a Szamos jobb partjáról a hídra tartó buszok sem érnek be pontosan a túloldali megállókba, a bal partról érkező buszok esetében kisebb mértékűek a késések, arról az oldalról valamivel folyamatosabb a közlekedés, mint fordítva.

 

Légkondi nincs

 

A buszon ülők joggal érezhetik úgy, hogy napon guruló fémkonténerben ülnek, mert a Transurban ötvenhat busza közül csak négyben van légkondicionáló, még a viszonylag újnak számító Karosa buszokban is csak légcserélő berendezés működik. A többi ötven járműben ötven fokig is melegszik a levegő, főleg a hídon való araszolás közben, alig lehet kibírni a két ajtónyitás között eltelő húsz percet. Levegőhűtő berendezés a kék színű Volvo buszokban van, aki ilyen buszt lát a megálló felé közeledni, kezdhet örülni. A legizzasztóbb útjuk azoknak lesz, akik sárga színű Ikarus buszokat fognak ki, vagy a kicsi fehér Mitsubishi buszokra kell felüljenek, ezeken semmiféle légcserélő berendezés nincs, és az ablakok is csak pár centire nyithatók.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...