Fél órákat késnek a buszok
Utoljára módositva: 2017-08-11 08:43:02

Csúcsidőben fél órát is várni kell a buszok kilencven százalékára Szatmárnémetiben a hidaknál folyó munkálatok okozta lassú haladás miatt. Ötvenhat busz közül négyben van légkondicionáló.

Még megterhelőbb lett a nyáron amúgy is szörnyű buszos közlekedés Szatmárnémetiben, a mindkét hídnál folyó, torlódást okozó munkálatok miatt a legforróbb déli órákban húsz-harminc perccel nő a menetidő a valamelyik hidat is érintő járatokon. Csak annak a két járatnak a buszai nem késnek, amelyek nem ejtik útba a hidat, a hatos és a tízes vonalon járó buszok menetideje nem változott.

Csütörtök reggel összegezték a buszsofőröknek a járatokon szerzett tapasztalatait, a késések ellen a Transurban menedzsmentje tenni sajnos nem tud, csak a fennálló helyzetet tudomásul venni. A beszámolók szerint délelőtt tíz-tizenegy óráig nincsenek nagy eltérések a buszok menetrendjében szereplő és a megállókba való tényleges érkezése között, ebben az időszakban még csak apró késésekre kell számítani. Tizenegy és délután öt között viszont már elszabadul a pokol, van, hogy fél órát is várni kell egy-egy buszra, ám ennyivel később érkezniük az utasoknak a megállóba nem megoldás, mert a késések mértéke soha nem állandó. Amíg nem dolgoztak a hidaknál, öt-tíz perces késéseket tapasztalhattak az utasok csúcsidőben a hidakon át közlekedő járatoknál. A legnagyobb baj a Batizi útról érkező járatok menetidejével van, de a Szamos jobb partjáról a hídra tartó buszok sem érnek be pontosan a túloldali megállókba, a bal partról érkező buszok esetében kisebb mértékűek a késések, arról az oldalról valamivel folyamatosabb a közlekedés, mint fordítva.

 

Légkondi nincs

 

A buszon ülők joggal érezhetik úgy, hogy napon guruló fémkonténerben ülnek, mert a Transurban ötvenhat busza közül csak négyben van légkondicionáló, még a viszonylag újnak számító Karosa buszokban is csak légcserélő berendezés működik. A többi ötven járműben ötven fokig is melegszik a levegő, főleg a hídon való araszolás közben, alig lehet kibírni a két ajtónyitás között eltelő húsz percet. Levegőhűtő berendezés a kék színű Volvo buszokban van, aki ilyen buszt lát a megálló felé közeledni, kezdhet örülni. A legizzasztóbb útjuk azoknak lesz, akik sárga színű Ikarus buszokat fognak ki, vagy a kicsi fehér Mitsubishi buszokra kell felüljenek, ezeken semmiféle légcserélő berendezés nincs, és az ablakok is csak pár centire nyithatók.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...