Felajánlható a jövedelemadó 2%-a
Utoljára módositva: 2014-02-17 12:36:22

Május 25-ig ajánlhatjuk fel jövedelemadónk két százalékát valamelyik nonprofit egyesület javára. Élni kell a döntési lehetőséggel, hogy jövedelemadónk egy része Szatmáron maradjon!

 

A Szatmár megyei nonprofit szervezetek képviselői évek óta igyekeznek figyelemfelkeltő akciókkal felhívni a lakosság figyelmét a kétszázalékos adófelajánlás lehetőségére. Gyakran elmondják, amennyiben a szatmári munkavállalók és vállalkozók felajánlják jövedelemadójuk két százalékát, ez a pénz biztosan Szatmáron marad, és nem kerül be a központi költségvetésbe. Idén május 25-ig ajánlhatják fel jövedelemadójuk két százalékát valamelyik nonprofit szervezet javára a munkavállalók. Dana Godja, a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály (AJFPSM) sajtószóvivője elmondta, amennyiben a munkavállaló nem él adófelajánlási jogával, akkor az ő adójának két százaléka a központi költségvetésbe kerül. A sajtószóvivőtől megtudtuk, tavaly 21 007 darab 230-as formanyomtatványt dolgoztak fel az AJFPSM munkatársai, a munkavállalók pedig 2012-es jövedelemadójukból 1 millió 155 ezer 629 lejt ajánlottak fel a nonprofit szervezetek javára. Ebből a pénzből 861 Romániában elismert egyesület, alapítvány, egyház, szakszervezet, vállalkozói szervezet (patronátus), párt, lakótársulás, önsegélyező pénztár részesült.

A jövedelemadójának maximum 2 százalékát minden olyan magánszemély felajánlhatja, aki 2013-ban jövedelemre tett szert. A 230-as (fizetésből származó bevétel esetén) vagy 200-as (bármilyen más típusú jövedelem esetén) számú formanyomtatványt két példányban, kézzel kell kitölteni, majd azokat le kell adni a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztályra (AJFPSM). A típusnyomtatványok kitöltése egyszerű, de az adóhivatal munkatársai mindenkinek segítséget nyújtanak, aki igényli azt. Segítséget kaphatnak ugyanakkor a nonprofit szervezetektől is, amelyeknek érdeke, hogy az adófelajánlást ösztönözzék. Idén még egyetlen felajánlás sem érkezett, számolt be az AJFPSM sajtószóvivője, Dana Godja, aki ugyanakkor elmondta, tavaly 1 milló 155 ezer 629 lejt ajánlottak fel a szatmári munkavállalók.

Ne hagyják veszni

A személyi jövedelemadó két százalékának felajánlása nem kerül sok időbe és energiába a munkavállalók részéről, azonban sok nonprofit szervezetnek a fennmaradáshoz szükséges összeget biztosítja. A szervezetek és egyesületek képviselői ezért is szerveznek különböző típusú figyelemfelkeltő kampányt, hogy a lakosságot ráébresszék, a lakhelyükön tevékenykedő nonprofit egyesületek támogatása lelkiismereti kérdés kell hogy legyen.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...