Feledhetetlen rockkoncert
Utoljára módositva: 2014-01-26 15:53:26

Szombaton a Felvidéki Rockszínház adott koncertet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül.

A Felvidéki Rockszínház rendszeres fellépője A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatnak

Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke néhány szóban mérleget vont az egy héten át zajló kulturális eseményekről, elmondta, a visszajelzések és a közönség tetszésnyilvánítása alapján arra lehet következtetni, hogy az eddigi nyolc rendezvény közül az idei volt a legsikeresebb. A fellépők többsége nő volt, a fő témakör pedig a szeretet, és ez nem véletlen, hiszen egy olyan időszakban, amikor a pogány szenvedélyek uralkodtak el felettünk, egyre többen vágynak a szeretetre, egyre nagyobb az emberekben a szeretethiány.

A Felvidéki Rockszínházat Karkó Henriett mutatta be, elmondta, hogy ebben az évben ünnepelik fennállásuk 15. évfordulóját. Eddig más szerzők műveit játszották, a nyár folyamán fogják bemutatni A százéves óra című saját rockoperájukat. Szombaton olyan dalokat adtak elő, amelyek a zeneirodalom gyöngyszemei közé tartoznak, sajnos a rádióban és a televízióban ezek a darabok nem igazán kapnak helyet. A Felvidéki Rockszínház koncertje előtt a szatmárnémeti Harag György Társulat két színművésze is színpadra lépett: Rappert Gábor Manfrédi Annamária zongorakíséretében Zorán: Kell ott fenn egy ország című dalát, Péter Attila Zsolt saját gitárkíséretben az Ismerős arcok együttes: Nélküled című dalát adta elő. Ezután következtek a „Kárpátok őrei”, a koncert feledhetetlen élményt nyújtott a közönség számára, a vers- és prózamondó verseny résztvevőinek pedig igazi ajándék volt.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...