Feledhetetlen rockkoncert
Utoljára módositva: 2014-01-26 15:53:26

Szombaton a Felvidéki Rockszínház adott koncertet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül.

A Felvidéki Rockszínház rendszeres fellépője A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatnak

Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke néhány szóban mérleget vont az egy héten át zajló kulturális eseményekről, elmondta, a visszajelzések és a közönség tetszésnyilvánítása alapján arra lehet következtetni, hogy az eddigi nyolc rendezvény közül az idei volt a legsikeresebb. A fellépők többsége nő volt, a fő témakör pedig a szeretet, és ez nem véletlen, hiszen egy olyan időszakban, amikor a pogány szenvedélyek uralkodtak el felettünk, egyre többen vágynak a szeretetre, egyre nagyobb az emberekben a szeretethiány.

A Felvidéki Rockszínházat Karkó Henriett mutatta be, elmondta, hogy ebben az évben ünnepelik fennállásuk 15. évfordulóját. Eddig más szerzők műveit játszották, a nyár folyamán fogják bemutatni A százéves óra című saját rockoperájukat. Szombaton olyan dalokat adtak elő, amelyek a zeneirodalom gyöngyszemei közé tartoznak, sajnos a rádióban és a televízióban ezek a darabok nem igazán kapnak helyet. A Felvidéki Rockszínház koncertje előtt a szatmárnémeti Harag György Társulat két színművésze is színpadra lépett: Rappert Gábor Manfrédi Annamária zongorakíséretében Zorán: Kell ott fenn egy ország című dalát, Péter Attila Zsolt saját gitárkíséretben az Ismerős arcok együttes: Nélküled című dalát adta elő. Ezután következtek a „Kárpátok őrei”, a koncert feledhetetlen élményt nyújtott a közönség számára, a vers- és prózamondó verseny résztvevőinek pedig igazi ajándék volt.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...