Feledhetetlen rockkoncert
Utoljára módositva: 2014-01-26 15:53:26

Szombaton a Felvidéki Rockszínház adott koncertet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül.

A Felvidéki Rockszínház rendszeres fellépője A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatnak

Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke néhány szóban mérleget vont az egy héten át zajló kulturális eseményekről, elmondta, a visszajelzések és a közönség tetszésnyilvánítása alapján arra lehet következtetni, hogy az eddigi nyolc rendezvény közül az idei volt a legsikeresebb. A fellépők többsége nő volt, a fő témakör pedig a szeretet, és ez nem véletlen, hiszen egy olyan időszakban, amikor a pogány szenvedélyek uralkodtak el felettünk, egyre többen vágynak a szeretetre, egyre nagyobb az emberekben a szeretethiány.

A Felvidéki Rockszínházat Karkó Henriett mutatta be, elmondta, hogy ebben az évben ünnepelik fennállásuk 15. évfordulóját. Eddig más szerzők műveit játszották, a nyár folyamán fogják bemutatni A százéves óra című saját rockoperájukat. Szombaton olyan dalokat adtak elő, amelyek a zeneirodalom gyöngyszemei közé tartoznak, sajnos a rádióban és a televízióban ezek a darabok nem igazán kapnak helyet. A Felvidéki Rockszínház koncertje előtt a szatmárnémeti Harag György Társulat két színművésze is színpadra lépett: Rappert Gábor Manfrédi Annamária zongorakíséretében Zorán: Kell ott fenn egy ország című dalát, Péter Attila Zsolt saját gitárkíséretben az Ismerős arcok együttes: Nélküled című dalát adta elő. Ezután következtek a „Kárpátok őrei”, a koncert feledhetetlen élményt nyújtott a közönség számára, a vers- és prózamondó verseny résztvevőinek pedig igazi ajándék volt.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...