Feledhetetlen rockkoncert
Utoljára módositva: 2014-01-26 15:53:26

Szombaton a Felvidéki Rockszínház adott koncertet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül.

A Felvidéki Rockszínház rendszeres fellépője A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatnak

Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke néhány szóban mérleget vont az egy héten át zajló kulturális eseményekről, elmondta, a visszajelzések és a közönség tetszésnyilvánítása alapján arra lehet következtetni, hogy az eddigi nyolc rendezvény közül az idei volt a legsikeresebb. A fellépők többsége nő volt, a fő témakör pedig a szeretet, és ez nem véletlen, hiszen egy olyan időszakban, amikor a pogány szenvedélyek uralkodtak el felettünk, egyre többen vágynak a szeretetre, egyre nagyobb az emberekben a szeretethiány.

A Felvidéki Rockszínházat Karkó Henriett mutatta be, elmondta, hogy ebben az évben ünnepelik fennállásuk 15. évfordulóját. Eddig más szerzők műveit játszották, a nyár folyamán fogják bemutatni A százéves óra című saját rockoperájukat. Szombaton olyan dalokat adtak elő, amelyek a zeneirodalom gyöngyszemei közé tartoznak, sajnos a rádióban és a televízióban ezek a darabok nem igazán kapnak helyet. A Felvidéki Rockszínház koncertje előtt a szatmárnémeti Harag György Társulat két színművésze is színpadra lépett: Rappert Gábor Manfrédi Annamária zongorakíséretében Zorán: Kell ott fenn egy ország című dalát, Péter Attila Zsolt saját gitárkíséretben az Ismerős arcok együttes: Nélküled című dalát adta elő. Ezután következtek a „Kárpátok őrei”, a koncert feledhetetlen élményt nyújtott a közönség számára, a vers- és prózamondó verseny résztvevőinek pedig igazi ajándék volt.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...