Feledhetetlen rockkoncert
Utoljára módositva: 2014-01-26 15:53:26

Szombaton a Felvidéki Rockszínház adott koncertet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül.

A Felvidéki Rockszínház rendszeres fellépője A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatnak

Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke néhány szóban mérleget vont az egy héten át zajló kulturális eseményekről, elmondta, a visszajelzések és a közönség tetszésnyilvánítása alapján arra lehet következtetni, hogy az eddigi nyolc rendezvény közül az idei volt a legsikeresebb. A fellépők többsége nő volt, a fő témakör pedig a szeretet, és ez nem véletlen, hiszen egy olyan időszakban, amikor a pogány szenvedélyek uralkodtak el felettünk, egyre többen vágynak a szeretetre, egyre nagyobb az emberekben a szeretethiány.

A Felvidéki Rockszínházat Karkó Henriett mutatta be, elmondta, hogy ebben az évben ünnepelik fennállásuk 15. évfordulóját. Eddig más szerzők műveit játszották, a nyár folyamán fogják bemutatni A százéves óra című saját rockoperájukat. Szombaton olyan dalokat adtak elő, amelyek a zeneirodalom gyöngyszemei közé tartoznak, sajnos a rádióban és a televízióban ezek a darabok nem igazán kapnak helyet. A Felvidéki Rockszínház koncertje előtt a szatmárnémeti Harag György Társulat két színművésze is színpadra lépett: Rappert Gábor Manfrédi Annamária zongorakíséretében Zorán: Kell ott fenn egy ország című dalát, Péter Attila Zsolt saját gitárkíséretben az Ismerős arcok együttes: Nélküled című dalát adta elő. Ezután következtek a „Kárpátok őrei”, a koncert feledhetetlen élményt nyújtott a közönség számára, a vers- és prózamondó verseny résztvevőinek pedig igazi ajándék volt.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...