Félelem és öröm húsvét hajnalán
Utoljára módositva: 2014-04-21 18:20:24

Húsvétvasárnap a Szatmár–Kültelki református templomban Higyed János Mátyás igehirdetésében a feltámadás üzenetére hívta fel a figyelmet. A félelem és a szomorúság csak akkor fordul örömre, ha nemcsak az ünnepeken keressük Isten közelségét — mondta az igehirdető.

Hívek a Szatmár-Kültelki református templomban, húsvét első napján

Húsvét első napján megtelt a Szatmár–Kültelki református templom az egyházközség híveivel, hogy együtt örvendezzenek a feltámadás és a megváltás örömhírének. Higyed János Mátyás lelkipásztor igehirdetésében arra hívta fel a gyülekezet figyelmét, hogy a félelem és a szomorúság csak akkor fordul örömre, ha nemcsak az ünnepeken, hanem a hétköznapokon is keressük Isten közelségét. Akinek rosszul megy és keresi a jót — fogalmazott a lelkipásztor —, csak úgy találja meg azt, ha megpróbál újjászületni és megerősödött hittel indul el a szeretet útján. Sok szomorúság, baj és szenvedés közt megy az élet útja, amitől csak akkor lehet megszabadulni, ami csak akkor fordul örömre, ha keressük Isten közelségét. „Isten közelsége oly igen jó nekem” — hangzik a zsoltáros szavaiban. (…) Aki Istenre rátalál, szomorúsága örömre fordul. Az Istenfélő népet és közösséget Isten óvja és megáldja. Húsvétkor óriási fordulat áll be az emberiség életében. Erre a fordulatra vagy odafigyelünk, vagy csak elrohanunk mellette és nem élünk az adott lehetőséggel, ami üdvösséghez vezet. Aki megtalálja Isten közelségét, annak ünnep után eltűnik arcáról a félelem és meglátszik rajta az öröm. Sajnos egyre kevesebb az olyan ember, akinek arcáról a valódi öröm sugárzik. Még mindig nagy úr a félelem, amitől nem tudnak megszabadulni az emberek. Húsvét hajnalán félelem ülte meg az asszonyok arcát, amikor azt tapasztalták, hogy Jézus teste nincs a sírban, de megszabadultak a félelemtől, amikor az Úr angyala közölte velük az örömhírt. Ma is sokan vannak, akik évtizedeken át félelemmel járják a temetőket, de aki közel kerül Istenhez, annak a félelme örömre válik. A reménység a halálon át vezet az örök életbe. Az az ember, aki meghallja az angyali üzenetet, találkozik Istennel és örömmé válik benne a szomorúság. Isten egy kiapadhatatlan reményt és örömforrást ad szent fia feltámadásával azoknak, akik hisznek benne. Az Úr angyala azt mondta az asszonyoknak, hogy hirdessék Jézus feltámadását és akik találkozni akarnak vele, menjenek el Galileába. Ma is minden embernek megvan a maga Galileája, ahol találkozhat a feltámadott Krisztussal, hogy ott örömre válthassa félelmét, szorongását és bánatát. Az igazi változás az, amikor a lélek tükrében az arcon megjelenik a félelem utáni öröm. Ma is megtörténhet a csoda azok életében, akik befogadják a csodát és Jézus tanításai szerint élnek — hirdette a lelkipásztor.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...