Felemelő érzés Isten eszköze lenni
Utoljára módositva: 2017-09-17 18:31:17

A Szatmári Friss Újság érdemoklevélben és érdeméremben részesült a Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Kirendeltségének 20 éves működése alkalmából szervezett ünnepségen.

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Kirendeltsége működésének 20. évfordulója alkalmából szombaton hálaadó szentmisére került sor a batizi római katolikus templomban. Az ország minden részéből összeseregletteknek ft. Vojtku László plébános ismertette dióhéjban a Máltai Lovagrend — Ispotályos Lovagrendként is emlegetett szervezet — alakulásának a történetét, majd a szervezet 1800-as évektől indult keresztény-kulturális szolgálatáról hallhattak az érdeklődők. A plébános fontosnak tartotta elmondani, hogy a szervezet életében, tagjainak a tevékenységében mindig és mindenkor Isten igéje és akarata a mérce. Kihangsúlyozta továbbá, hogy nagyon megtisztelő és felemelő érzés karitatív munkában részt venni, s ezáltal a Teremtő eszköze lenni azon igyekezve, hogy megismertessék a rászorulókkal Istent, jóságát, könyörületességét. A szentmisén nm. és ft. Schönberger Jenő püspök jókívánságait is tolmácsolta az ünneplőknek.

 

Köszönet mindenkinek

 

A szentmise végeztével mindenki átvonult a templomtól nem messze található rendezvényterembe, ahol ünnepi lakoma és természetesen torta várta az ünneplőket. Az ebéddel egy időben Pallai Kristóf fiókvezető elmesélte az 1997. június 25-én, megboldogult ft. Reizer Pál püspök által szorgalmazott szervezet alakulásának történetét, eddigi tevékenységét. Akkor 54 alapító taggal indult a karitatív munka (közülük 12 személy ma is aktív vagy pártoló tag), mostanság 68 tagjuk tevékenykedik (közülük 40 felnőtt, 28-an az ifjúsági csoport tagjai), sőt, további újoncok toborzásával is igyekszenek az utánpótlásról gondoskodni a szervezők. Pallai Kristóf felolvasta Dénes Mihály, a szolgálat elnöke, Puskás Bálint, a szolgálat tiszteletbeli elnöke, a Csilla von Boeselager Alapítvány és dr. Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója a 20 éves évforduló apropóján küldött üzeneteit, üdvözlő leveleit is. Ezt követően a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára, Tischler Ferenc beszédét hallgathatták meg az ünneplők, majd érdemokleveleket és érdemérmeket vettek át a tagok, a szervezet partnerei és támogatói — többek között a Szatmári Friss Újság is —, majd az elmúlt húsz év fényképes felelevenítésére került sor. A nonprofit szervezet tagjai ajándékkal és hálás szavakkal köszönték meg Pallai Kristóf fiókvezetőnek az eddigi munkát, a türelmet, ami elengedhetetlen a szociális téren tevékenykedők részéről, ha eredményeket és fejlődést akarnak elérni a rájuk bízott rászorulókkal, szegényekkel.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...