Felemelő érzés Isten eszköze lenni
Utoljára módositva: 2017-09-17 18:31:17

A Szatmári Friss Újság érdemoklevélben és érdeméremben részesült a Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Kirendeltségének 20 éves működése alkalmából szervezett ünnepségen.

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Kirendeltsége működésének 20. évfordulója alkalmából szombaton hálaadó szentmisére került sor a batizi római katolikus templomban. Az ország minden részéből összeseregletteknek ft. Vojtku László plébános ismertette dióhéjban a Máltai Lovagrend — Ispotályos Lovagrendként is emlegetett szervezet — alakulásának a történetét, majd a szervezet 1800-as évektől indult keresztény-kulturális szolgálatáról hallhattak az érdeklődők. A plébános fontosnak tartotta elmondani, hogy a szervezet életében, tagjainak a tevékenységében mindig és mindenkor Isten igéje és akarata a mérce. Kihangsúlyozta továbbá, hogy nagyon megtisztelő és felemelő érzés karitatív munkában részt venni, s ezáltal a Teremtő eszköze lenni azon igyekezve, hogy megismertessék a rászorulókkal Istent, jóságát, könyörületességét. A szentmisén nm. és ft. Schönberger Jenő püspök jókívánságait is tolmácsolta az ünneplőknek.

 

Köszönet mindenkinek

 

A szentmise végeztével mindenki átvonult a templomtól nem messze található rendezvényterembe, ahol ünnepi lakoma és természetesen torta várta az ünneplőket. Az ebéddel egy időben Pallai Kristóf fiókvezető elmesélte az 1997. június 25-én, megboldogult ft. Reizer Pál püspök által szorgalmazott szervezet alakulásának történetét, eddigi tevékenységét. Akkor 54 alapító taggal indult a karitatív munka (közülük 12 személy ma is aktív vagy pártoló tag), mostanság 68 tagjuk tevékenykedik (közülük 40 felnőtt, 28-an az ifjúsági csoport tagjai), sőt, további újoncok toborzásával is igyekszenek az utánpótlásról gondoskodni a szervezők. Pallai Kristóf felolvasta Dénes Mihály, a szolgálat elnöke, Puskás Bálint, a szolgálat tiszteletbeli elnöke, a Csilla von Boeselager Alapítvány és dr. Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója a 20 éves évforduló apropóján küldött üzeneteit, üdvözlő leveleit is. Ezt követően a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára, Tischler Ferenc beszédét hallgathatták meg az ünneplők, majd érdemokleveleket és érdemérmeket vettek át a tagok, a szervezet partnerei és támogatói — többek között a Szatmári Friss Újság is —, majd az elmúlt húsz év fényképes felelevenítésére került sor. A nonprofit szervezet tagjai ajándékkal és hálás szavakkal köszönték meg Pallai Kristóf fiókvezetőnek az eddigi munkát, a türelmet, ami elengedhetetlen a szociális téren tevékenykedők részéről, ha eredményeket és fejlődést akarnak elérni a rájuk bízott rászorulókkal, szegényekkel.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...