×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Felfoghatatlan brutalitással gyilkoltak a kamaszok

2019.09.27 - 15:07
Megosztas :
 • Felfoghatatlan brutalitással gyilkoltak a kamaszok

  Közel másfél órán keresztül ütötte – verte végül már magatehetetlen 40 éves áldozatát a két nagykárolyi gyilkos kamasz, akiket 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

  Arról már korábban beszámoltunk, hogy a hatóságnak rövid időn belül sikerült azonosítania és előállítani azt a 16 és 17 éves kamaszt, akik szeptember 24–én, kedden, a kora esti órákban megöltek egy 40 éves nagykárolyi férfit — a gyilkosság, pontosabban a szó szerinti agyonverés részleteit most hozta nyilvánosságra az ügyészség.

  Szeptember 25–én reggel a nagykárolyi Szőlőskert egyik házában találtak rá a 40 éves K. R. A vérrel borított holttestére, de az egész lakást vérfoltok és nyomok borították, bűncselekményre utalva. Az gyorsan kiderült, hogy az áldozat nem hivatalosan lakott az épületben, és az is, hogy visszaeső, kisstílű bűnöző, akit többször is börtönbüntetésre ítéltek apróbb (főleg bicikli) lopások miatt — ugyanakkor már a nyomrögzítés során több bizonyítékot is találtak, melyek ismeretében már szerdán kora estére megvolt a gyanúsítottak köre, házkutatásokat is tartottak és előállították azt a két kamaszt, a 16 és 17 éves, K. Marcel Nicolaet és K. Emanuelt, akik elkövették a gyilkosságot. A helyszínelés, tanúvallomások, bizonyítékok alapján a vádhatóság megállapította, hogy a két kamasz szeptember 24–én valamivel 18 óra után rátörte az ingatlan ajtaját, majd rátámadtak az áldozatra, akit nem csak kézzel – lábbal ütöttek-vertek, de egy vasrúd-szerű, tompa tárggyal is bántalmaztak, súlyos csapásokat mérve az áldozat mellkasára, fejére, végtagjaira — a brutális verés majd' egy órán keresztül tartott s 19 óra körül csak egy bizonyos K. G. kérésére hagyták abba és távoztak. Nem hosszú időre: 19 óra 45 perc körül visszatértek a helyszínre, az akkor már nagy valószínűséggel kómás állapotban lévő áldozatukat levetkőztették és tovább folytatták rugdosását, verését, majd 20 óra körül távoztak a lakásból. A szerencsétlen férfi holttestére másnap reggel bukkantak rá.

  A Szatmár Megyei Törvényszék bírái 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a két kamaszt — akik nem teljesen ismeretlenek a nagykárolyi hatóságok előtt, ugyanis botrányokozásért és rendbontásért több pénzbírságot is kiróttak már rájuk, K. Manuel pedig az iskolájában is több rendbontásban, verekedésben is részt vett/okozott, amiért magaviseleti jegyét is levonták.

  Cookie