Felgyorsuló plázaépítés
Utoljára módositva: 2018-04-19 17:38:47

Több száz oszlop fogja a szatmárnémeti pláza szerkezeti elemeit tartani, ha a tartóelemek készen vannak, három fronton dolgoznak majd.

Hamarosan megérkeznek Szatmárnémetibe azok az előregyártott elemek, amelyekből a Károlyi úton, a két híd között épülő bevásárlóközpont külső falait húzzák majd fel. A márciusban földbe fúrt betonoszlopokkal megerősített alap elkészült, a teherbírási tesztet sikeresen abszolválta. A következő három-négy hónapban összesen 385 oszlopot fognak a földbe állítani az építők és több mint nyolcszáz kamionnal fognak érkezni az előregyártott elemek, amiket szintén ez idő alatt — várhatóan június végére —, raknak a helyére. Ha a szerkezeti elemekkel készen vannak, egy időben fog folyni a parkoló és a pláza körüli terület (járdák, zöldövezetek) kialakítása és a beltér kikészítése.

A nemzetközi ingatlanberuházó nem aprózza el a dolgot Szatmárnémetiben, negyven millió eurót költ a három hektáron építeni kezdett plázára, az oda behajtók számára készülő újabb Károlyi úti körforgalom megépítését is a cég fizeti, mint ahogy a Digului utca normálisan közlekedhetővé tételét is és —ahogy azt már korábban megbeszélték a polgármesterrel —, a városközpontot a bevásárlóközponttal összekötő biciklis és gyalogos híd százezer euróra rúgó tervezési költségeit is állja. Ez utóbbinak a megépítését Regionális Fejlesztési Alapokon keresztül érkező EU-s pénzből finanszírozná a város és ugyanúgy év végén adnák át, mint magát az üzletközpontot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...