Felgyorsuló plázaépítés
Utoljára módositva: 2018-04-19 17:38:47

Több száz oszlop fogja a szatmárnémeti pláza szerkezeti elemeit tartani, ha a tartóelemek készen vannak, három fronton dolgoznak majd.

Hamarosan megérkeznek Szatmárnémetibe azok az előregyártott elemek, amelyekből a Károlyi úton, a két híd között épülő bevásárlóközpont külső falait húzzák majd fel. A márciusban földbe fúrt betonoszlopokkal megerősített alap elkészült, a teherbírási tesztet sikeresen abszolválta. A következő három-négy hónapban összesen 385 oszlopot fognak a földbe állítani az építők és több mint nyolcszáz kamionnal fognak érkezni az előregyártott elemek, amiket szintén ez idő alatt — várhatóan június végére —, raknak a helyére. Ha a szerkezeti elemekkel készen vannak, egy időben fog folyni a parkoló és a pláza körüli terület (járdák, zöldövezetek) kialakítása és a beltér kikészítése.

A nemzetközi ingatlanberuházó nem aprózza el a dolgot Szatmárnémetiben, negyven millió eurót költ a három hektáron építeni kezdett plázára, az oda behajtók számára készülő újabb Károlyi úti körforgalom megépítését is a cég fizeti, mint ahogy a Digului utca normálisan közlekedhetővé tételét is és —ahogy azt már korábban megbeszélték a polgármesterrel —, a városközpontot a bevásárlóközponttal összekötő biciklis és gyalogos híd százezer euróra rúgó tervezési költségeit is állja. Ez utóbbinak a megépítését Regionális Fejlesztési Alapokon keresztül érkező EU-s pénzből finanszírozná a város és ugyanúgy év végén adnák át, mint magát az üzletközpontot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...