Felgyorsuló plázaépítés
Utoljára módositva: 2018-04-19 17:38:47

Több száz oszlop fogja a szatmárnémeti pláza szerkezeti elemeit tartani, ha a tartóelemek készen vannak, három fronton dolgoznak majd.

Hamarosan megérkeznek Szatmárnémetibe azok az előregyártott elemek, amelyekből a Károlyi úton, a két híd között épülő bevásárlóközpont külső falait húzzák majd fel. A márciusban földbe fúrt betonoszlopokkal megerősített alap elkészült, a teherbírási tesztet sikeresen abszolválta. A következő három-négy hónapban összesen 385 oszlopot fognak a földbe állítani az építők és több mint nyolcszáz kamionnal fognak érkezni az előregyártott elemek, amiket szintén ez idő alatt — várhatóan június végére —, raknak a helyére. Ha a szerkezeti elemekkel készen vannak, egy időben fog folyni a parkoló és a pláza körüli terület (járdák, zöldövezetek) kialakítása és a beltér kikészítése.

A nemzetközi ingatlanberuházó nem aprózza el a dolgot Szatmárnémetiben, negyven millió eurót költ a három hektáron építeni kezdett plázára, az oda behajtók számára készülő újabb Károlyi úti körforgalom megépítését is a cég fizeti, mint ahogy a Digului utca normálisan közlekedhetővé tételét is és —ahogy azt már korábban megbeszélték a polgármesterrel —, a városközpontot a bevásárlóközponttal összekötő biciklis és gyalogos híd százezer euróra rúgó tervezési költségeit is állja. Ez utóbbinak a megépítését Regionális Fejlesztési Alapokon keresztül érkező EU-s pénzből finanszírozná a város és ugyanúgy év végén adnák át, mint magát az üzletközpontot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...