Felgyorsuló plázaépítés
Utoljára módositva: 2018-04-19 17:38:47

Több száz oszlop fogja a szatmárnémeti pláza szerkezeti elemeit tartani, ha a tartóelemek készen vannak, három fronton dolgoznak majd.

Hamarosan megérkeznek Szatmárnémetibe azok az előregyártott elemek, amelyekből a Károlyi úton, a két híd között épülő bevásárlóközpont külső falait húzzák majd fel. A márciusban földbe fúrt betonoszlopokkal megerősített alap elkészült, a teherbírási tesztet sikeresen abszolválta. A következő három-négy hónapban összesen 385 oszlopot fognak a földbe állítani az építők és több mint nyolcszáz kamionnal fognak érkezni az előregyártott elemek, amiket szintén ez idő alatt — várhatóan június végére —, raknak a helyére. Ha a szerkezeti elemekkel készen vannak, egy időben fog folyni a parkoló és a pláza körüli terület (járdák, zöldövezetek) kialakítása és a beltér kikészítése.

A nemzetközi ingatlanberuházó nem aprózza el a dolgot Szatmárnémetiben, negyven millió eurót költ a három hektáron építeni kezdett plázára, az oda behajtók számára készülő újabb Károlyi úti körforgalom megépítését is a cég fizeti, mint ahogy a Digului utca normálisan közlekedhetővé tételét is és —ahogy azt már korábban megbeszélték a polgármesterrel —, a városközpontot a bevásárlóközponttal összekötő biciklis és gyalogos híd százezer euróra rúgó tervezési költségeit is állja. Ez utóbbinak a megépítését Regionális Fejlesztési Alapokon keresztül érkező EU-s pénzből finanszírozná a város és ugyanúgy év végén adnák át, mint magát az üzletközpontot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...