Felkészítő EP-választási irodaelnököknek
Utoljára módositva: 2014-05-07 12:16:07

A prefektúra szerint kellő számú és megfelelően felkészült emberrel néznek a választások elé, így nem lesz gond a május 25-én tartandó voksolással. Irodaelnököknek tartottak képzést.

 

Tegnap a kormányhivatal felkészítőt szervezett azok számára, akik a május 25-án tartandó európai parlamenti voksolás alkalmából a körzeti választási irodák elnöki, illetve alelnöki teendőinek ellátására jelentkeztek. A megyei tanács nagytermében több mint százan gyűltek össze. Amint Altfatter Tamás alprefektustól megtudtuk, most csakis azokat hívták össze, akik korábban nem töltöttek be választási irodaelnöki, illetve alelnöki funkciót. A megjelentekkel ismertették a követendő jogszabályokat, elsősorban azokat az előírásokat, melyeket a választás lebonyolítására vonatkozó 35-ös törvény tartalmaz, majd válaszoltak a feltett kérdésekre. Megyénkben az európai parlamenti választásokkal egy időben hazai parlamenti képviselőválasztást is tartanak a kettes körzetben azt követően, hogy Ovidiu Silaghi tavaly ősszel lemondott elnyert tisztségéről. Altfatter Tamás szerint az EP-választási irodák esetén már sikerült biztosítaniuk a kellő számú elnököt és alelnököt — mivel megyénkben 334 körzet van, összesen 668-an felügyelik majd a voksolás menetét. A kettes körzetben még néhány poszt betöltetlen, az alprefektus szerint azonban itt sem lesz gond, mivel bizonyosra vehető, hogy ezekre is találnak hamarosan megfelelő embereket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...