Felkészítő EP-választási irodaelnököknek
Utoljára módositva: 2014-05-07 12:16:07

A prefektúra szerint kellő számú és megfelelően felkészült emberrel néznek a választások elé, így nem lesz gond a május 25-én tartandó voksolással. Irodaelnököknek tartottak képzést.

 

Tegnap a kormányhivatal felkészítőt szervezett azok számára, akik a május 25-án tartandó európai parlamenti voksolás alkalmából a körzeti választási irodák elnöki, illetve alelnöki teendőinek ellátására jelentkeztek. A megyei tanács nagytermében több mint százan gyűltek össze. Amint Altfatter Tamás alprefektustól megtudtuk, most csakis azokat hívták össze, akik korábban nem töltöttek be választási irodaelnöki, illetve alelnöki funkciót. A megjelentekkel ismertették a követendő jogszabályokat, elsősorban azokat az előírásokat, melyeket a választás lebonyolítására vonatkozó 35-ös törvény tartalmaz, majd válaszoltak a feltett kérdésekre. Megyénkben az európai parlamenti választásokkal egy időben hazai parlamenti képviselőválasztást is tartanak a kettes körzetben azt követően, hogy Ovidiu Silaghi tavaly ősszel lemondott elnyert tisztségéről. Altfatter Tamás szerint az EP-választási irodák esetén már sikerült biztosítaniuk a kellő számú elnököt és alelnököt — mivel megyénkben 334 körzet van, összesen 668-an felügyelik majd a voksolás menetét. A kettes körzetben még néhány poszt betöltetlen, az alprefektus szerint azonban itt sem lesz gond, mivel bizonyosra vehető, hogy ezekre is találnak hamarosan megfelelő embereket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...