Felkészítő EP-választási irodaelnököknek
Utoljára módositva: 2014-05-07 12:16:07

A prefektúra szerint kellő számú és megfelelően felkészült emberrel néznek a választások elé, így nem lesz gond a május 25-én tartandó voksolással. Irodaelnököknek tartottak képzést.

 

Tegnap a kormányhivatal felkészítőt szervezett azok számára, akik a május 25-án tartandó európai parlamenti voksolás alkalmából a körzeti választási irodák elnöki, illetve alelnöki teendőinek ellátására jelentkeztek. A megyei tanács nagytermében több mint százan gyűltek össze. Amint Altfatter Tamás alprefektustól megtudtuk, most csakis azokat hívták össze, akik korábban nem töltöttek be választási irodaelnöki, illetve alelnöki funkciót. A megjelentekkel ismertették a követendő jogszabályokat, elsősorban azokat az előírásokat, melyeket a választás lebonyolítására vonatkozó 35-ös törvény tartalmaz, majd válaszoltak a feltett kérdésekre. Megyénkben az európai parlamenti választásokkal egy időben hazai parlamenti képviselőválasztást is tartanak a kettes körzetben azt követően, hogy Ovidiu Silaghi tavaly ősszel lemondott elnyert tisztségéről. Altfatter Tamás szerint az EP-választási irodák esetén már sikerült biztosítaniuk a kellő számú elnököt és alelnököt — mivel megyénkben 334 körzet van, összesen 668-an felügyelik majd a voksolás menetét. A kettes körzetben még néhány poszt betöltetlen, az alprefektus szerint azonban itt sem lesz gond, mivel bizonyosra vehető, hogy ezekre is találnak hamarosan megfelelő embereket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...