Felkészítő EP-választási irodaelnököknek
Utoljára módositva: 2014-05-07 12:16:07

A prefektúra szerint kellő számú és megfelelően felkészült emberrel néznek a választások elé, így nem lesz gond a május 25-én tartandó voksolással. Irodaelnököknek tartottak képzést.

 

Tegnap a kormányhivatal felkészítőt szervezett azok számára, akik a május 25-án tartandó európai parlamenti voksolás alkalmából a körzeti választási irodák elnöki, illetve alelnöki teendőinek ellátására jelentkeztek. A megyei tanács nagytermében több mint százan gyűltek össze. Amint Altfatter Tamás alprefektustól megtudtuk, most csakis azokat hívták össze, akik korábban nem töltöttek be választási irodaelnöki, illetve alelnöki funkciót. A megjelentekkel ismertették a követendő jogszabályokat, elsősorban azokat az előírásokat, melyeket a választás lebonyolítására vonatkozó 35-ös törvény tartalmaz, majd válaszoltak a feltett kérdésekre. Megyénkben az európai parlamenti választásokkal egy időben hazai parlamenti képviselőválasztást is tartanak a kettes körzetben azt követően, hogy Ovidiu Silaghi tavaly ősszel lemondott elnyert tisztségéről. Altfatter Tamás szerint az EP-választási irodák esetén már sikerült biztosítaniuk a kellő számú elnököt és alelnököt — mivel megyénkben 334 körzet van, összesen 668-an felügyelik majd a voksolás menetét. A kettes körzetben még néhány poszt betöltetlen, az alprefektus szerint azonban itt sem lesz gond, mivel bizonyosra vehető, hogy ezekre is találnak hamarosan megfelelő embereket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...