Felkészítő EP-választási irodaelnököknek
Utoljára módositva: 2014-05-07 12:16:07

A prefektúra szerint kellő számú és megfelelően felkészült emberrel néznek a választások elé, így nem lesz gond a május 25-én tartandó voksolással. Irodaelnököknek tartottak képzést.

 

Tegnap a kormányhivatal felkészítőt szervezett azok számára, akik a május 25-án tartandó európai parlamenti voksolás alkalmából a körzeti választási irodák elnöki, illetve alelnöki teendőinek ellátására jelentkeztek. A megyei tanács nagytermében több mint százan gyűltek össze. Amint Altfatter Tamás alprefektustól megtudtuk, most csakis azokat hívták össze, akik korábban nem töltöttek be választási irodaelnöki, illetve alelnöki funkciót. A megjelentekkel ismertették a követendő jogszabályokat, elsősorban azokat az előírásokat, melyeket a választás lebonyolítására vonatkozó 35-ös törvény tartalmaz, majd válaszoltak a feltett kérdésekre. Megyénkben az európai parlamenti választásokkal egy időben hazai parlamenti képviselőválasztást is tartanak a kettes körzetben azt követően, hogy Ovidiu Silaghi tavaly ősszel lemondott elnyert tisztségéről. Altfatter Tamás szerint az EP-választási irodák esetén már sikerült biztosítaniuk a kellő számú elnököt és alelnököt — mivel megyénkben 334 körzet van, összesen 668-an felügyelik majd a voksolás menetét. A kettes körzetben még néhány poszt betöltetlen, az alprefektus szerint azonban itt sem lesz gond, mivel bizonyosra vehető, hogy ezekre is találnak hamarosan megfelelő embereket.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...