Felkészülés a kánikulára
Utoljára módositva: 2016-06-29 09:03:04

A kánikula idején érvényes akciótervnek megfelelően a kormányhivatal arra kérte az egyházakat, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

 

Hőségre készülhetünk a következő napokban

Találkozóra hívta Altfatter Tamás Szatmár megyei alprefektus a magas hőmérsékleti értékek, az aszály és a kánikula miatti akcióterv megbeszélésére a Szatmár Megyei Mentőszolgálat vezetőjét, Gabriela Oprişt és a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának koordináló főorvosát, dr. Moldovan Adrianát. A találkozó során megbeszélték mindazokat az intézkedéseket, amelyeket a tartósan magas hőmérsékleti értékek idején meg kell hozniuk.

Amint a meteorológiai szolgálat ismét extrém melegre ad ki riasztást megyénkben, „be kell indítani a gépezetet”, azaz munkába kell állítani a sürgős beavatkozásokért felelős közegészségügyi bizottságot.

A családorvosokkal közösen aktualizálni kell azoknak a személyeknek a listáját is, akik fokozottan ki vannak téve a kánikula okozta veszélyeknek. Ilyen magas rizikófaktorba tartoznak a krónikus betegek, a veszélyeztetett terhesek, az idősek, a folyamatos felvigyázást igénylő gyerekek. A Szatmár Megyei Mentőszolgálatnál kánikula idején bővíteni kell a szolgálatban lévő személyzet létszámát és a mentők számát. Narancs és vörös riasztás esetén pedig meg kell határozni azokat a helyszíneket, pontokat, amelyeknél ivóvizet osztanak a lakosságnak.

Az alprefektus arra kérte a két egészségügyi intézmény vezetőit, hogy hatékonyan és gyorsan lépjenek fel, hogy elkerülhetőek legyenek a tragédiák. Altfatter azt is elmondta, hogy kánikula idején értesíteni fogják a közintézményeket és arra kérik őket, adjanak vizet a hozzájuk betérő lakosoknak, az egyházakat pedig arra kérik, hogy a nagy hőségben, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...