Felkészülés a kánikulára
Utoljára módositva: 2016-06-29 09:03:04

A kánikula idején érvényes akciótervnek megfelelően a kormányhivatal arra kérte az egyházakat, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

 

Hőségre készülhetünk a következő napokban

Találkozóra hívta Altfatter Tamás Szatmár megyei alprefektus a magas hőmérsékleti értékek, az aszály és a kánikula miatti akcióterv megbeszélésére a Szatmár Megyei Mentőszolgálat vezetőjét, Gabriela Oprişt és a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának koordináló főorvosát, dr. Moldovan Adrianát. A találkozó során megbeszélték mindazokat az intézkedéseket, amelyeket a tartósan magas hőmérsékleti értékek idején meg kell hozniuk.

Amint a meteorológiai szolgálat ismét extrém melegre ad ki riasztást megyénkben, „be kell indítani a gépezetet”, azaz munkába kell állítani a sürgős beavatkozásokért felelős közegészségügyi bizottságot.

A családorvosokkal közösen aktualizálni kell azoknak a személyeknek a listáját is, akik fokozottan ki vannak téve a kánikula okozta veszélyeknek. Ilyen magas rizikófaktorba tartoznak a krónikus betegek, a veszélyeztetett terhesek, az idősek, a folyamatos felvigyázást igénylő gyerekek. A Szatmár Megyei Mentőszolgálatnál kánikula idején bővíteni kell a szolgálatban lévő személyzet létszámát és a mentők számát. Narancs és vörös riasztás esetén pedig meg kell határozni azokat a helyszíneket, pontokat, amelyeknél ivóvizet osztanak a lakosságnak.

Az alprefektus arra kérte a két egészségügyi intézmény vezetőit, hogy hatékonyan és gyorsan lépjenek fel, hogy elkerülhetőek legyenek a tragédiák. Altfatter azt is elmondta, hogy kánikula idején értesíteni fogják a közintézményeket és arra kérik őket, adjanak vizet a hozzájuk betérő lakosoknak, az egyházakat pedig arra kérik, hogy a nagy hőségben, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...