Felkészülés a kánikulára
Utoljára módositva: 2016-06-29 09:03:04

A kánikula idején érvényes akciótervnek megfelelően a kormányhivatal arra kérte az egyházakat, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

 

Hőségre készülhetünk a következő napokban

Találkozóra hívta Altfatter Tamás Szatmár megyei alprefektus a magas hőmérsékleti értékek, az aszály és a kánikula miatti akcióterv megbeszélésére a Szatmár Megyei Mentőszolgálat vezetőjét, Gabriela Oprişt és a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának koordináló főorvosát, dr. Moldovan Adrianát. A találkozó során megbeszélték mindazokat az intézkedéseket, amelyeket a tartósan magas hőmérsékleti értékek idején meg kell hozniuk.

Amint a meteorológiai szolgálat ismét extrém melegre ad ki riasztást megyénkben, „be kell indítani a gépezetet”, azaz munkába kell állítani a sürgős beavatkozásokért felelős közegészségügyi bizottságot.

A családorvosokkal közösen aktualizálni kell azoknak a személyeknek a listáját is, akik fokozottan ki vannak téve a kánikula okozta veszélyeknek. Ilyen magas rizikófaktorba tartoznak a krónikus betegek, a veszélyeztetett terhesek, az idősek, a folyamatos felvigyázást igénylő gyerekek. A Szatmár Megyei Mentőszolgálatnál kánikula idején bővíteni kell a szolgálatban lévő személyzet létszámát és a mentők számát. Narancs és vörös riasztás esetén pedig meg kell határozni azokat a helyszíneket, pontokat, amelyeknél ivóvizet osztanak a lakosságnak.

Az alprefektus arra kérte a két egészségügyi intézmény vezetőit, hogy hatékonyan és gyorsan lépjenek fel, hogy elkerülhetőek legyenek a tragédiák. Altfatter azt is elmondta, hogy kánikula idején értesíteni fogják a közintézményeket és arra kérik őket, adjanak vizet a hozzájuk betérő lakosoknak, az egyházakat pedig arra kérik, hogy a nagy hőségben, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...