Felkészülten ér minket a tél
Utoljára módositva: 2017-11-13 14:00:31

A Szatmár Megyei Tanács megkötötte az időszakos szerződést a Tehnic Asist Kft.-vel a megyei utak hóeltakarítási munkálatait illetően, ennek értelmében elkezdődött a készenléti időszak.

A meteorológiai előrejelzések szerint térségünkben is lehet havazásra számítani az elkövetkező napokban, ám a megyei utak járhatóvá tétele nem kellene gondot okozzon, hiszen a Szatmár Megyei Tanácsnak négyéves időszakra (2015–2019) érvényes szerződése van a Tehnic Asist céggel a téli útkarbantartási, hóeltakarítási munkálatokra vonatkozóan. Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke arról számolt be, hogy a keretszerződés alapján megkötötték a Tehnic Asist Kft.-vel az időszakos szerződést, amely ettől a héttől lép életbe, mostantól „ketyeg az óra”, ami azt jelenti, hogy a készenléti időt is fizetnie kell a tanácsnak. A téli útkarbantartási munkálatok szempontjából a megye négy részre van osztva: Szatmár, Szopor, Avas, Tasnád-Nagykároly. Pataki Csaba elmondta, hogy a Tehnic Asist Kft. már több járművet és 2000 tonna csúszásgátló anyagot raktároz főbb bázisain, így nem érheti váratlanul az esetleges havazás. „A hét folyamán ellenőrizzük majd a Tehnic Asist Kft. telephelyeit, s azt követően beindul a készenléti időszak” — fogalmazott Pataki Csaba. Az elöljárótól megtudtuk, hogy nagyon jó nyomkövető rendszerrel vannak ellátva a hóeltakarító járművek, amelyek mozgását figyelni lehet, s csak a valóban elvégzett munkát fizetik majd ki a hóeltakarítással megbízott vállalatnak. A jól működő rendszernek köszönhetően minden percben nyomon tudják követni a szakemberek, hogy merre járnak a gépek, ez pedig komolyabb munkavégzésre sarkallja a vállalkozót.

A Romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) szintén négyéves keretszerződést kötött a megyén áthaladó országutak akadálymentesítésére a 2016–2020-as időszakra vonatkozóan az avasfelsőfalui Instal Ros Kft.-vel és a szatmárnémeti Giga Rena Kft.-vel. A keretszerződés értelmében a CNADNR is megköti az időszakos szerződést, amennyiben az időjárási előrejelzések havazásról számolnak be, így a megyénken áthaladó 260 kilométer országút tisztán tartása sem kellene gondot okozzon.

 

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...