Felkészülten ér minket a tél
Utoljára módositva: 2017-11-13 14:00:31

A Szatmár Megyei Tanács megkötötte az időszakos szerződést a Tehnic Asist Kft.-vel a megyei utak hóeltakarítási munkálatait illetően, ennek értelmében elkezdődött a készenléti időszak.

A meteorológiai előrejelzések szerint térségünkben is lehet havazásra számítani az elkövetkező napokban, ám a megyei utak járhatóvá tétele nem kellene gondot okozzon, hiszen a Szatmár Megyei Tanácsnak négyéves időszakra (2015–2019) érvényes szerződése van a Tehnic Asist céggel a téli útkarbantartási, hóeltakarítási munkálatokra vonatkozóan. Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke arról számolt be, hogy a keretszerződés alapján megkötötték a Tehnic Asist Kft.-vel az időszakos szerződést, amely ettől a héttől lép életbe, mostantól „ketyeg az óra”, ami azt jelenti, hogy a készenléti időt is fizetnie kell a tanácsnak. A téli útkarbantartási munkálatok szempontjából a megye négy részre van osztva: Szatmár, Szopor, Avas, Tasnád-Nagykároly. Pataki Csaba elmondta, hogy a Tehnic Asist Kft. már több járművet és 2000 tonna csúszásgátló anyagot raktároz főbb bázisain, így nem érheti váratlanul az esetleges havazás. „A hét folyamán ellenőrizzük majd a Tehnic Asist Kft. telephelyeit, s azt követően beindul a készenléti időszak” — fogalmazott Pataki Csaba. Az elöljárótól megtudtuk, hogy nagyon jó nyomkövető rendszerrel vannak ellátva a hóeltakarító járművek, amelyek mozgását figyelni lehet, s csak a valóban elvégzett munkát fizetik majd ki a hóeltakarítással megbízott vállalatnak. A jól működő rendszernek köszönhetően minden percben nyomon tudják követni a szakemberek, hogy merre járnak a gépek, ez pedig komolyabb munkavégzésre sarkallja a vállalkozót.

A Romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) szintén négyéves keretszerződést kötött a megyén áthaladó országutak akadálymentesítésére a 2016–2020-as időszakra vonatkozóan az avasfelsőfalui Instal Ros Kft.-vel és a szatmárnémeti Giga Rena Kft.-vel. A keretszerződés értelmében a CNADNR is megköti az időszakos szerződést, amennyiben az időjárási előrejelzések havazásról számolnak be, így a megyénken áthaladó 260 kilométer országút tisztán tartása sem kellene gondot okozzon.

 

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...