Felkészülten várják a havazást
Utoljára módositva: 2019-01-08 15:27:42

Nagykárolyban a hétvégén 20 tonnányi sót használtak el. A készleteket azóta pótolták, tájékoztatta szerkesztőségünket Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője.

Az előrejelzések szerint ismét havazni fog, a nagykárolyi önkormányzat pedig igyekszik felkészülni erre — fejtette ki érdeklődésünkre Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője. Egyébként a hétvégén összesen 20 tonnányi sót használtak el a nagykárolyi közterületek hómentesítésére, s már pótolták a készletet.

Az igazgató emlékeztetett, hogy december elején a vállalat már beszerezte a nagykárolyi utak és járdák jég- és hómentesítését célzó munkálatok elvégzéséhez szükséges 120 tonna sót és az 1,2 tonna magnézium-kloridot, ennek a készletnek egy részét használták fel a hétvégi havazás során. Két hóekével felszerelt jármű, sószóróval felszerelt gépek és három kotró-rakodó gép is használatban volt a munkavégzés során. A havazás kezdetekor végezték el az első sószórást, majd az utak tisztítását követően második alkalommal is szórtak, hogy így gátolják a jegesedést, és segítsék az utak tisztulását.

Legutóbb december közepén volt számottevő havazás a városban. Akkor két nagy hókotró járta folyamatosan, 24 órában a város útjait. Mindeközben két kisebb hókotró a járdákat tisztította, és a gyalogátkelők használhatóságára is folyamatosan ügyeltek. Először eltávolították a havat, majd sót szórtak — a cél ugyanis az, hogy az esetleges fagyás esetén se legyenek túlzottan csúszósak az utak. A közterület-fenntartók folyamatosan egyeztetnek a helyi rendőrséggel.

A közterületisek igazgatója kifejtette, hogy a legnagyobb nehézséggel a lakónegyedekben, illetve a szűkebb utcácskákban szembesültek. A parkoló autóktól ugyanis alig tudnak haladni a gépek, s ez tovább nehezíti a munkavégzést, ezért kérik, hogy a gépjárművezetők figyelmesebben, előrelátóbban parkoljanak. Ugyanakkor emlékeztetett: a magánházakban élők, illetve a kereskedelmi egységek tulajdonosai kötelesek ezek előtt tisztítani a járdákat. Sajnos sok esetben ismét elmulasztották ezt a nagykárolyiak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen tejterméket fogyasztasz szívesen?
Tejet, aludttejet
Joghurtot, kefírt
Sajtot
Mindet szeretem
Nem fogyasztok tejterméket
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 cm gyömbér, 1 liter víz, 2 db fahéj, 2 db szegfűszeg, méz. A gyömbért alaposan megmossuk, felszeleteljük ...