Felkészülten várják a havazást
Utoljára módositva: 2019-01-08 15:27:42

Nagykárolyban a hétvégén 20 tonnányi sót használtak el. A készleteket azóta pótolták, tájékoztatta szerkesztőségünket Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője.

Az előrejelzések szerint ismét havazni fog, a nagykárolyi önkormányzat pedig igyekszik felkészülni erre — fejtette ki érdeklődésünkre Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője. Egyébként a hétvégén összesen 20 tonnányi sót használtak el a nagykárolyi közterületek hómentesítésére, s már pótolták a készletet.

Az igazgató emlékeztetett, hogy december elején a vállalat már beszerezte a nagykárolyi utak és járdák jég- és hómentesítését célzó munkálatok elvégzéséhez szükséges 120 tonna sót és az 1,2 tonna magnézium-kloridot, ennek a készletnek egy részét használták fel a hétvégi havazás során. Két hóekével felszerelt jármű, sószóróval felszerelt gépek és három kotró-rakodó gép is használatban volt a munkavégzés során. A havazás kezdetekor végezték el az első sószórást, majd az utak tisztítását követően második alkalommal is szórtak, hogy így gátolják a jegesedést, és segítsék az utak tisztulását.

Legutóbb december közepén volt számottevő havazás a városban. Akkor két nagy hókotró járta folyamatosan, 24 órában a város útjait. Mindeközben két kisebb hókotró a járdákat tisztította, és a gyalogátkelők használhatóságára is folyamatosan ügyeltek. Először eltávolították a havat, majd sót szórtak — a cél ugyanis az, hogy az esetleges fagyás esetén se legyenek túlzottan csúszósak az utak. A közterület-fenntartók folyamatosan egyeztetnek a helyi rendőrséggel.

A közterületisek igazgatója kifejtette, hogy a legnagyobb nehézséggel a lakónegyedekben, illetve a szűkebb utcácskákban szembesültek. A parkoló autóktól ugyanis alig tudnak haladni a gépek, s ez tovább nehezíti a munkavégzést, ezért kérik, hogy a gépjárművezetők figyelmesebben, előrelátóbban parkoljanak. Ugyanakkor emlékeztetett: a magánházakban élők, illetve a kereskedelmi egységek tulajdonosai kötelesek ezek előtt tisztítani a járdákat. Sajnos sok esetben ismét elmulasztották ezt a nagykárolyiak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...