Felmelegedés, szép őszi idő várható
Utoljára módositva: 2019-10-07 17:43:22

Felmelegedés, szép őszi idő várható a következő két hétben, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 7-e és 20-a közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

 

Erdélyben az első két, az időszakhoz képest rendkívül hideg nap után, amikor nap közben sem lesz 11 Celsius-foknál melegebb, gyors enyhülés következik, és tíz napig az ilyenkor megszokott 18-19 Celsius-fokos maximális hőmérsékletekkel számolhatunk, a jelzett időszak utolsó napjaiban ehhez képest 1-2 fokot süllyed a hőmérő higanyszála. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, első két nap 0-3, majd 4-7 Celsius-fok lesz. Csapadék kevés lesz és gyenge, valószínűsége október 10-12 között a legnagyobb.

 

A Bánságban és a Körösök vidékén az első két napban az ilyenkor szokásosnál hidegebb lesz, 13-14 Celsius-fok körüli maximumokkal. Az ezt követően gyors felmelegedés következik, 21 sőt 25 Celsius-fok körülig, majd az utolsó napokban 20 Celsius-fokra esik vissza a hőmérséklet. Az éjszakai legalacsonyabb értékek az elején 3-5, majd 7-10 Celsius fok körül alakulnak. Kevés csapadék október 9-11 és 16-20 között alakulhat ki.

 

Máramarosban az első két, az időszakhoz képest rendkívül hideg nap után, amikor nap közben sem lesz 11 Celsius-foknál melegebb, gyors enyhülés következik, és a jelzett időszak végéig 21 Celsius-fok körüli értékek lesznek, utolsó két nap 1-2 fokkal kevesebb. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, első két nap 0-2, majd 5-8 Celsius-fok lesz. Csapadék kevés lesz és gyenge, valószínűsége október 10-12 között a legnagyobb.

 

A hegyvidéken a hőmérséklet hasonló hullámzása valószínű, szerdától szép őszi idő lesz, 13 Celsius-fok körüli maximális hőmérséklettel, csapadék 10-12-e között illetve az utolsó két nap várható.

 

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...