Felmelegedésre számíthatunk a következő két hétben
Utoljára módositva: 2019-05-14 11:30:41

Általános felmelegedésre számíthatunk a következő két hétben az ország egész területén, ám a légköri instabilitás továbbra is hangsúlyos marad – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által a május 13-a és 26-a közötti periódusra kiadott előrejelzésből.

Erdélyben és Máramarosban május 19-éig a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 20-22 Celsius-fok között mozognak. Ezt követően, 21-éig felmelegedés várható, 23-24 Celsius-fok körüli nappali maximummal. E dátumtól a jelzett periódus végéig 22 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók. Az éjszakai hőmérséklet nem változik jelentős módon, szinte mindig 8-10 Celsius-fok körül alakul, május 21-e körül ennél valamivel melegebb lehet. Csapadék bármikor előfordulhat, nagyobb mennyiségű esőre május 15-e és 18-a között lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén hétfőn 23, aztán a következő két nap 18 Celsius-fokos átlagos csúcshőmérséklet várható. Ezt követően fokozatosan felmelegedik az idő, 19-e és 21-e között a nappali csúcshőmérséklet a 25 Celsius-fokot is elérheti. 22-e után 22-24 Celsius-fokos nappali maximumok várhatók az intervallum végéig. Éjszaka előbb 9-11 Celsius-fok lesz, majd május 21-én és 22-én a hőmérséklet nem süllyed 13 Celsius-fok alá, aztán a periódus végéig 12 Celsius-fok körül várhatók az éjszakai minimumok. Csapadék szinte minden nap lesz, nagyobb mennyiségű esőre május 14-e és 17-e között lehet számítani.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...