Felmentették tisztségéből Pálfalva község polgármesterét
Utoljára módositva: 2018-06-27 10:12:45

Prefektusi határozattal június 20-ai határidővel felmentették tisztségéből Stelian Zenoviu Bonteát, Pálfalva község polgármesterét. A polgármesteri teendőket az alpolgármester veszi át.

Azt követően, hogy a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék véglegesnek és megváltoztathatatlannak minősítette az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) jelentését, június 20-ai határidővel felmentették tisztségéből Zenoviu Bonteát, Pálfalva község polgármesterét. A felmentett elöljáró közösségi oldalán jelentette be a hírt, miszerint az ANI a 2012. július 7. és 2012. szeptember 12. közötti időszakra összeférhetetlennek minősítette, s emiatt felmentették tisztségéből. Bontea közölte, hogy jogorvoslatért folyamodik, ám amíg ott ítélet születik, Pálfalva község önkormányzatát fogja támogatni munkásságával, hogy a megkezdett projektek sikeres véget érjenek.

Darius Filip kormánymegbízott megkeresésünkre elmondta, hogy a prefektusi hivatal csak gyakorlatba ültette a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék határozatát, azaz elrendelte a polgármester felmentését. A jövőben Pálfalva községben az eddigi alpolgármester, Fekete Cătălin Daniel veszi át a polgármesteri teendőket, s a helyi tanács a tanácsosok közül kinevez egy új személyt, aki a jövőben betölti az alpolgármesteri tisztséget. Filip hozzátette, hogy ugyanaz történt Pálfalván is, mint korábban Aranyosmeggyesen, ahol szintén fel kellett menteni tisztségéből a polgármestert az ANI és a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék határozata alapján. „2018-ban már a második polgármestert kellett felfüggesztenünk a tisztségéből, de mi csak a törvényt ültetjük gyakorlatba, nem tehetünk mást. Bízom abban, hogy ahogy Aranyosmeggyesen is jó irányba haladnak a dolgok, úgy Pálfalva községben sem lesz gond. Valószínűleg szükséges lesz egy átállási időszak, amíg az alpolgármester átveszi a feladatokat, de nem hiszem, hogy komolyabb fennakadást okoz majd ez az önkormányzat munkájában” — fogalmazott Darius Filip, aki azt is elmondta, hogy az esetleges időközi választásról a kormány dönt, így egyelőre semmit nem lehet tudni erről.  Zenoviu Bontea nemcsak a polgármesteri, hanem a tanácsosi tisztségét is elveszíti, de a polgármester tanácsadójaként, szerződéses viszonyban tovább dolgozhat majd Pálfalva községben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...