Felmentették tisztségéből Pálfalva község polgármesterét
Utoljára módositva: 2018-06-27 10:12:45

Prefektusi határozattal június 20-ai határidővel felmentették tisztségéből Stelian Zenoviu Bonteát, Pálfalva község polgármesterét. A polgármesteri teendőket az alpolgármester veszi át.

Azt követően, hogy a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék véglegesnek és megváltoztathatatlannak minősítette az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) jelentését, június 20-ai határidővel felmentették tisztségéből Zenoviu Bonteát, Pálfalva község polgármesterét. A felmentett elöljáró közösségi oldalán jelentette be a hírt, miszerint az ANI a 2012. július 7. és 2012. szeptember 12. közötti időszakra összeférhetetlennek minősítette, s emiatt felmentették tisztségéből. Bontea közölte, hogy jogorvoslatért folyamodik, ám amíg ott ítélet születik, Pálfalva község önkormányzatát fogja támogatni munkásságával, hogy a megkezdett projektek sikeres véget érjenek.

Darius Filip kormánymegbízott megkeresésünkre elmondta, hogy a prefektusi hivatal csak gyakorlatba ültette a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék határozatát, azaz elrendelte a polgármester felmentését. A jövőben Pálfalva községben az eddigi alpolgármester, Fekete Cătălin Daniel veszi át a polgármesteri teendőket, s a helyi tanács a tanácsosok közül kinevez egy új személyt, aki a jövőben betölti az alpolgármesteri tisztséget. Filip hozzátette, hogy ugyanaz történt Pálfalván is, mint korábban Aranyosmeggyesen, ahol szintén fel kellett menteni tisztségéből a polgármestert az ANI és a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék határozata alapján. „2018-ban már a második polgármestert kellett felfüggesztenünk a tisztségéből, de mi csak a törvényt ültetjük gyakorlatba, nem tehetünk mást. Bízom abban, hogy ahogy Aranyosmeggyesen is jó irányba haladnak a dolgok, úgy Pálfalva községben sem lesz gond. Valószínűleg szükséges lesz egy átállási időszak, amíg az alpolgármester átveszi a feladatokat, de nem hiszem, hogy komolyabb fennakadást okoz majd ez az önkormányzat munkájában” — fogalmazott Darius Filip, aki azt is elmondta, hogy az esetleges időközi választásról a kormány dönt, így egyelőre semmit nem lehet tudni erről.  Zenoviu Bontea nemcsak a polgármesteri, hanem a tanácsosi tisztségét is elveszíti, de a polgármester tanácsadójaként, szerződéses viszonyban tovább dolgozhat majd Pálfalva községben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...