Felnőtteknél is bajnoki érmes Márk
Utoljára módositva: 2020-02-27 16:49:27

Egy szentesi egyesülethez igazoló szatmárnémeti súlylökő, Fischer Márk tarolt a magyar mezőnyben. Idén már négy versenyen indult, mindannyiszor dobogón állt, új egyéni csúcsot állított fel, és a felnőtteknél óriási küzdelemben fedett-pályás bajnoki ezüstérmet szerzett.

Új erőre kapott Szentesen a szatmárnémeti atléta, Fischer Márk, aki az év elején igazolt a Ikarus BSÉ-től a Csongrád megyei település klubjához, a Maximus Sportegyesülethez.

Mint ismeretes, a súlylökő idehaza, a Sportlíceumnál kezdte sportolói pályafutását Marius Glodan edző irányításával, majd Fülöp György egyengette útjait. Az Aurel Popp Művészeti Líceum magyar tagozatán járta ki a 12 osztályt, a sikeres érettségi után pedig második éve Szegeden folytatja egyetemi tanulmányait. Viszont a sportolással nem hagyott fel, és már az első évben megnyerte a 23 éven aluliak bajnokságát. Január elején viszont szakított a budapesti egyesülettel, és Szentes színeiben tarol a magyarországi mezőnyben. „Szentesen sokkal jobban megbecsülik és jobb feltételeket is biztosítanak számára. Továbbra is Eperjesi László műhelyében készül Szegeden, és az összes versenyen, amin elindult idén, dobogón állt. Vezeti jelenleg is a magyar felnőtt ranglistát” — üzente lapunknak a kiváló sportoló édesapja, Fischer Sándor.

A múlt héten, Budapesten a BOK csarnokban rendezték meg a magyar fedett-pályás országos bajnokságot, ahol a szentesiek szatmári súlylökője a férfiaknál nagy küzdelemben ezüstérmes lett. A hir45.hu hírportál helyszíni beszámolója szerint a férfiak mezőnyében rendkívül éles küzdelem alakult ki, Fischer Márk 16,71 méteres dobással a harmadik sorozatban vette át a vezetést, amit a hatodik sorozatig meg is őrzött. Ekkor a nyíregyházi Tóth Balázs (16,85 m) túldobta, és ez maradt a végeredmény. Márk ezüstérmet szerzett!

Márk egyébként alaposan rákészült erre a versenyre. Egy héttel azután, hogy aláírt és egy sajtótájékoztató keretében bemutatták a közönség előtt a szatmári dobót, az év első fedett pályás atlétikai versenyén Győrben, az Olimpiai Sportcentrumban lépett pályára. A bemutatkozás káprázatosra sikerült. „Fischer Márk a jelenlévő szakemberek számára is óriási meglepetést okozott: egyéni csúcsát több mint egy méterrel megjavítva 16,89 méteres eredményével magabiztosan győzött!” — írta a hir45.hu.

Kevesebb mint egy héttel később, a fővárosi BOK-csarnokban rendezték meg Budapest nyílt fedett-pályás atlétikai-bajnokságot, ahol a magyarok mellett szerb, szlovák és román atléták is versengtek a különböző számok bajnoki címeiért. A meglepetés ember ismét Fischer Márk lett, akinek ezúttal elég volt egy 16,50 méteres dobás is, hogy aranyérmet szerezzen. „Amennyiben ilyen formába lesz, akkor a fedett pályás bajnokságon is érem esélyes lehet – mondta róla Benkő István a szentesi egyesület elnöke. „Jóslata” bevált, mivel egy erősebb dobással ezüstérmet szerzett a múlt heti versenyen.

Márknak egyébként a bajnoki küzdelmek előtt még volt egy erőpróbája, és a január 18-i Budapest-bajnokság után február 1-én visszatért a BOK-csarnokban, ahol a Magyar Atlétikai-szövetség fedett pályás meghívásos versenyt rendezett. A szentesi Maximus SE súlylökője, Fischer Márk harmadik lett 16,41 méteres dobással.

Érdemes megjegyezni, hogy a helyi sajtó január elején nagy figyelmet szentelt a klub új igazolásának a bemutatására. A szentesimozaik.hu hírportál kiemelte, hogy „Veiland Viloetta (a klub másik igazolása – szerk. megj.) és Fischer Márk Szegeden kezdték meg tanulmányaikat az egyetemen, de sportkarrierjüket a Kurca parti városban szeretnék kamatoztatni. Fischer Márk húsz éves súlylökő legjobbja 16,70 méter és mindketten az U23-as válogatottnak a kerettagjai.”

Márknak egyébként nem sok ideje marad a pihenésre, hiszen a bajnoki ezüstérem után március 7-én Szombathelyen fog versenyezni a téli dobó-bajnokságon.

Szöveg: Pesek Attila

Fotók: szentesimozaik.hu, hir45.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 2.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...