Felnőtteknél is megvan a Bodó–érem
Utoljára módositva: 2014-05-14 09:05:09

A 16 éves Bodó Benjámin először állhatott dobogóra felnőtt bajnoki küzdelmekben: a Szatmárnémeti SK tőrvívója a férfiak egyéni küzdelmeiben a pódium harmadik fokára állhatott fel kedden.

Bodó Benjámin két edzője, Izsáki Arnold (balra) és File Attila (jobbra) társaságában

Kellemes meglepetést okozott edzőinek Bodó Benjámin, a Szatmárnémeti SK tőrvívója ugyanis kedden bronzérmet szerzett Bukarestben a felnőttek országos bajnoki egyéni küzdelmeiben. A 16 éves sportoló ezzel ismét bizonyította, hogy a hazai utánpótlás legjobbja, az előző években a 15 éven aluliak, majd a 17 éven aluliak bajnokságát is megnyerte. A felnőtteknél azonban először állhatott dobogóra, és talán csak a szerencsén múlt, hogy nem csillog szebben az érem, amit tegnap a nyakába akasztottak.

Mindkét csoportkörben négy megnyert és két elvesztett csörte után jutott főtáblára hetedikként, majd sima, 15–1-es győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe. A temesvári Andrei Neguţot 15–12-re verte, majd a vártnál simábban verte a második helyen kiemelt, sokkal rutinosabb Valentin Niţát (Temesvári CSU Poli). Elfáradhatott a fiatal tőrvívó, hiszen a legjobb négy között 15–6-ra verte Iulian Teacă (CSU Poli), így a harmadik helyen zárt.

„Kellemes meglepetés, hogy ezt az eredményt 16 évesen érte el. Kiegyensúlyozottan, jól vívott, de az elődöntőben Teacă jobb volt” – ismerte el Izsáki Arnold edző.

A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki edzőhármas tanítványai közül közel állt az éremszerzéshez Bogdan Dascălu is, azonban a negyeddöntő legszorosabb asszójában 15–12-re kikapott Vlad Poruşniuctól (Bukaresti Steaua), így a 6. helyen zárt. Sebastian Flucuş a 18., Bartók Alpár pedig a 19. helyen zárt. A szatmárnémeti származású Teofil Moisuc (CSU Poli) a 8. pozícióban fejezte be a versenyt.

Szerdán és csütörtkön a csapatküzdelmekkel folytatódik a bajnokság, amelyet az SK a harmadik helyről várhat. Az edzők bíznak abban, hogy sikerült megismételni a tavalyi teljesítményt, amikor tanítványaik a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...