Felnőtteknél is megvan a Bodó–érem
Utoljára módositva: 2014-05-14 09:05:09

A 16 éves Bodó Benjámin először állhatott dobogóra felnőtt bajnoki küzdelmekben: a Szatmárnémeti SK tőrvívója a férfiak egyéni küzdelmeiben a pódium harmadik fokára állhatott fel kedden.

Bodó Benjámin két edzője, Izsáki Arnold (balra) és File Attila (jobbra) társaságában

Kellemes meglepetést okozott edzőinek Bodó Benjámin, a Szatmárnémeti SK tőrvívója ugyanis kedden bronzérmet szerzett Bukarestben a felnőttek országos bajnoki egyéni küzdelmeiben. A 16 éves sportoló ezzel ismét bizonyította, hogy a hazai utánpótlás legjobbja, az előző években a 15 éven aluliak, majd a 17 éven aluliak bajnokságát is megnyerte. A felnőtteknél azonban először állhatott dobogóra, és talán csak a szerencsén múlt, hogy nem csillog szebben az érem, amit tegnap a nyakába akasztottak.

Mindkét csoportkörben négy megnyert és két elvesztett csörte után jutott főtáblára hetedikként, majd sima, 15–1-es győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe. A temesvári Andrei Neguţot 15–12-re verte, majd a vártnál simábban verte a második helyen kiemelt, sokkal rutinosabb Valentin Niţát (Temesvári CSU Poli). Elfáradhatott a fiatal tőrvívó, hiszen a legjobb négy között 15–6-ra verte Iulian Teacă (CSU Poli), így a harmadik helyen zárt.

„Kellemes meglepetés, hogy ezt az eredményt 16 évesen érte el. Kiegyensúlyozottan, jól vívott, de az elődöntőben Teacă jobb volt” – ismerte el Izsáki Arnold edző.

A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki edzőhármas tanítványai közül közel állt az éremszerzéshez Bogdan Dascălu is, azonban a negyeddöntő legszorosabb asszójában 15–12-re kikapott Vlad Poruşniuctól (Bukaresti Steaua), így a 6. helyen zárt. Sebastian Flucuş a 18., Bartók Alpár pedig a 19. helyen zárt. A szatmárnémeti származású Teofil Moisuc (CSU Poli) a 8. pozícióban fejezte be a versenyt.

Szerdán és csütörtkön a csapatküzdelmekkel folytatódik a bajnokság, amelyet az SK a harmadik helyről várhat. Az edzők bíznak abban, hogy sikerült megismételni a tavalyi teljesítményt, amikor tanítványaik a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...