Feloszlatták a szatmári PNL-t
Utoljára módositva: 2014-05-27 08:58:01

A PNL Állandó Bizottságának ülésén tegnap döntés született arról, hogy a Szatmár megyei szervezeteket feloszlatják. Romeo Nicoară kapott megbízást a szervezet újjáépítésére.

 

Romeo Nicoară, Dr. Virgil Enătescu, Crin Antonescu

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Állandó Bizottságának tegnapi ülésén fontos döntések születtek: az európai parlamenti választásokon való gyenge szereplés miatt lemondott a párt elnöki tisztségéről Crin Antonescu, illetve a PNL élén egy éve betöltött elnökhelyettesi tisztségéről Klaus Johannis nagyszebeni polgármester. Crin Antonescu ugyanakkor bejelentette, az Európai Néppárthoz csatlakozna a PNL hat, újonnan mandátumhoz jutó európai parlamenti képviselője. Az állandó bizottsági ülésre szeretett volna bemenni Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi házelnök, aki az elmúlt héten iratkozott be a PNL szatmárnémeti szervezetébe, azonban Ludovic Orban, a PNL országos szervezete elnökhelyettesének javaslatára az állandó bizottsági tagok nem engedték, hogy részt vegyen a gyűlésen. Ugyanezen a gyűlésen határozat született arról, hogy a PNL Szatmár megyei szervezeteit — beleértve a szatmárnémetit is — feloszlatják, az elmúlt hetekben történt események következtében: Călin Popescu-Tăriceanu felvétele a pártba, Ovidiu Silaghi dezertálása a Szociáldemokrata Pártba (PSD) egy nappal azelőtt, hogy a 2-es képviselői körzetben lejárt volna a jelöltindítási határidő. Az elmúlt hetek eseményei, ahhoz vezettek, hogy Szatmár megyében a PNL az európai parlamenti választásokon a szavazatok mindössze 6,32 százalékát szerezte meg. Az események alakulása miatt feltételezhetően kizárják a PNL-ből a Szatmár Megyei Tanács elnökét, Adrian Ștefet, illetve Szatmárnémeti alpolgármesterét, Marcela Papici-ot. Dr. Virgil Enătescu, a PNL Szatmár megyei szervezetének eddigi ideiglenes elnöke tévényilatkozatából kiderül, hogy ő nem kapott írásos értesítést a szervezet feloszlatásáról, azonban korábban értesítették arról, hogy az európai parlamenti választásokat követően feloszlatják a PNL Szatmár megyei szervezeteit. Enătescu megerősítette, hogy a PNL nagyon gyengén szerepelt Szatmár megyében, mely annak is betudható, hogy a pártszimpatizánsokat arra buzdították, hogy szavazzanak a Szociáldemokrata Szövetségre.

Ideiglenes elnök

Az Állandó Bizottság döntése értelmében a PNL Szatmár megyei szervezetének ideiglenes elnökévé Romeo Nicoară lett kinevezve. Romeo Nicoarăt Crin Antonescu javaslatára nevezték ki, az Állandó Bizottság jóváhagyásával. A szatmári születésű, ám bukaresti parlamenti képviselő azt a megbízást kapta, hogy újjáépítse a PNL Szatmár megyei szervezetét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...