Feloszlatták a szatmári PNL-t
Utoljára módositva: 2014-05-27 08:58:01

A PNL Állandó Bizottságának ülésén tegnap döntés született arról, hogy a Szatmár megyei szervezeteket feloszlatják. Romeo Nicoară kapott megbízást a szervezet újjáépítésére.

 

Romeo Nicoară, Dr. Virgil Enătescu, Crin Antonescu

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Állandó Bizottságának tegnapi ülésén fontos döntések születtek: az európai parlamenti választásokon való gyenge szereplés miatt lemondott a párt elnöki tisztségéről Crin Antonescu, illetve a PNL élén egy éve betöltött elnökhelyettesi tisztségéről Klaus Johannis nagyszebeni polgármester. Crin Antonescu ugyanakkor bejelentette, az Európai Néppárthoz csatlakozna a PNL hat, újonnan mandátumhoz jutó európai parlamenti képviselője. Az állandó bizottsági ülésre szeretett volna bemenni Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi házelnök, aki az elmúlt héten iratkozott be a PNL szatmárnémeti szervezetébe, azonban Ludovic Orban, a PNL országos szervezete elnökhelyettesének javaslatára az állandó bizottsági tagok nem engedték, hogy részt vegyen a gyűlésen. Ugyanezen a gyűlésen határozat született arról, hogy a PNL Szatmár megyei szervezeteit — beleértve a szatmárnémetit is — feloszlatják, az elmúlt hetekben történt események következtében: Călin Popescu-Tăriceanu felvétele a pártba, Ovidiu Silaghi dezertálása a Szociáldemokrata Pártba (PSD) egy nappal azelőtt, hogy a 2-es képviselői körzetben lejárt volna a jelöltindítási határidő. Az elmúlt hetek eseményei, ahhoz vezettek, hogy Szatmár megyében a PNL az európai parlamenti választásokon a szavazatok mindössze 6,32 százalékát szerezte meg. Az események alakulása miatt feltételezhetően kizárják a PNL-ből a Szatmár Megyei Tanács elnökét, Adrian Ștefet, illetve Szatmárnémeti alpolgármesterét, Marcela Papici-ot. Dr. Virgil Enătescu, a PNL Szatmár megyei szervezetének eddigi ideiglenes elnöke tévényilatkozatából kiderül, hogy ő nem kapott írásos értesítést a szervezet feloszlatásáról, azonban korábban értesítették arról, hogy az európai parlamenti választásokat követően feloszlatják a PNL Szatmár megyei szervezeteit. Enătescu megerősítette, hogy a PNL nagyon gyengén szerepelt Szatmár megyében, mely annak is betudható, hogy a pártszimpatizánsokat arra buzdították, hogy szavazzanak a Szociáldemokrata Szövetségre.

Ideiglenes elnök

Az Állandó Bizottság döntése értelmében a PNL Szatmár megyei szervezetének ideiglenes elnökévé Romeo Nicoară lett kinevezve. Romeo Nicoarăt Crin Antonescu javaslatára nevezték ki, az Állandó Bizottság jóváhagyásával. A szatmári születésű, ám bukaresti parlamenti képviselő azt a megbízást kapta, hogy újjáépítse a PNL Szatmár megyei szervezetét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...