Feloszlatták a szatmári PNL-t
Utoljára módositva: 2014-05-27 08:58:01

A PNL Állandó Bizottságának ülésén tegnap döntés született arról, hogy a Szatmár megyei szervezeteket feloszlatják. Romeo Nicoară kapott megbízást a szervezet újjáépítésére.

 

Romeo Nicoară, Dr. Virgil Enătescu, Crin Antonescu

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Állandó Bizottságának tegnapi ülésén fontos döntések születtek: az európai parlamenti választásokon való gyenge szereplés miatt lemondott a párt elnöki tisztségéről Crin Antonescu, illetve a PNL élén egy éve betöltött elnökhelyettesi tisztségéről Klaus Johannis nagyszebeni polgármester. Crin Antonescu ugyanakkor bejelentette, az Európai Néppárthoz csatlakozna a PNL hat, újonnan mandátumhoz jutó európai parlamenti képviselője. Az állandó bizottsági ülésre szeretett volna bemenni Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi házelnök, aki az elmúlt héten iratkozott be a PNL szatmárnémeti szervezetébe, azonban Ludovic Orban, a PNL országos szervezete elnökhelyettesének javaslatára az állandó bizottsági tagok nem engedték, hogy részt vegyen a gyűlésen. Ugyanezen a gyűlésen határozat született arról, hogy a PNL Szatmár megyei szervezeteit — beleértve a szatmárnémetit is — feloszlatják, az elmúlt hetekben történt események következtében: Călin Popescu-Tăriceanu felvétele a pártba, Ovidiu Silaghi dezertálása a Szociáldemokrata Pártba (PSD) egy nappal azelőtt, hogy a 2-es képviselői körzetben lejárt volna a jelöltindítási határidő. Az elmúlt hetek eseményei, ahhoz vezettek, hogy Szatmár megyében a PNL az európai parlamenti választásokon a szavazatok mindössze 6,32 százalékát szerezte meg. Az események alakulása miatt feltételezhetően kizárják a PNL-ből a Szatmár Megyei Tanács elnökét, Adrian Ștefet, illetve Szatmárnémeti alpolgármesterét, Marcela Papici-ot. Dr. Virgil Enătescu, a PNL Szatmár megyei szervezetének eddigi ideiglenes elnöke tévényilatkozatából kiderül, hogy ő nem kapott írásos értesítést a szervezet feloszlatásáról, azonban korábban értesítették arról, hogy az európai parlamenti választásokat követően feloszlatják a PNL Szatmár megyei szervezeteit. Enătescu megerősítette, hogy a PNL nagyon gyengén szerepelt Szatmár megyében, mely annak is betudható, hogy a pártszimpatizánsokat arra buzdították, hogy szavazzanak a Szociáldemokrata Szövetségre.

Ideiglenes elnök

Az Állandó Bizottság döntése értelmében a PNL Szatmár megyei szervezetének ideiglenes elnökévé Romeo Nicoară lett kinevezve. Romeo Nicoarăt Crin Antonescu javaslatára nevezték ki, az Állandó Bizottság jóváhagyásával. A szatmári születésű, ám bukaresti parlamenti képviselő azt a megbízást kapta, hogy újjáépítse a PNL Szatmár megyei szervezetét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...