Feloszlatták a szatmári PNL-t
Utoljára módositva: 2014-05-27 08:58:01

A PNL Állandó Bizottságának ülésén tegnap döntés született arról, hogy a Szatmár megyei szervezeteket feloszlatják. Romeo Nicoară kapott megbízást a szervezet újjáépítésére.

 

Romeo Nicoară, Dr. Virgil Enătescu, Crin Antonescu

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Állandó Bizottságának tegnapi ülésén fontos döntések születtek: az európai parlamenti választásokon való gyenge szereplés miatt lemondott a párt elnöki tisztségéről Crin Antonescu, illetve a PNL élén egy éve betöltött elnökhelyettesi tisztségéről Klaus Johannis nagyszebeni polgármester. Crin Antonescu ugyanakkor bejelentette, az Európai Néppárthoz csatlakozna a PNL hat, újonnan mandátumhoz jutó európai parlamenti képviselője. Az állandó bizottsági ülésre szeretett volna bemenni Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi házelnök, aki az elmúlt héten iratkozott be a PNL szatmárnémeti szervezetébe, azonban Ludovic Orban, a PNL országos szervezete elnökhelyettesének javaslatára az állandó bizottsági tagok nem engedték, hogy részt vegyen a gyűlésen. Ugyanezen a gyűlésen határozat született arról, hogy a PNL Szatmár megyei szervezeteit — beleértve a szatmárnémetit is — feloszlatják, az elmúlt hetekben történt események következtében: Călin Popescu-Tăriceanu felvétele a pártba, Ovidiu Silaghi dezertálása a Szociáldemokrata Pártba (PSD) egy nappal azelőtt, hogy a 2-es képviselői körzetben lejárt volna a jelöltindítási határidő. Az elmúlt hetek eseményei, ahhoz vezettek, hogy Szatmár megyében a PNL az európai parlamenti választásokon a szavazatok mindössze 6,32 százalékát szerezte meg. Az események alakulása miatt feltételezhetően kizárják a PNL-ből a Szatmár Megyei Tanács elnökét, Adrian Ștefet, illetve Szatmárnémeti alpolgármesterét, Marcela Papici-ot. Dr. Virgil Enătescu, a PNL Szatmár megyei szervezetének eddigi ideiglenes elnöke tévényilatkozatából kiderül, hogy ő nem kapott írásos értesítést a szervezet feloszlatásáról, azonban korábban értesítették arról, hogy az európai parlamenti választásokat követően feloszlatják a PNL Szatmár megyei szervezeteit. Enătescu megerősítette, hogy a PNL nagyon gyengén szerepelt Szatmár megyében, mely annak is betudható, hogy a pártszimpatizánsokat arra buzdították, hogy szavazzanak a Szociáldemokrata Szövetségre.

Ideiglenes elnök

Az Állandó Bizottság döntése értelmében a PNL Szatmár megyei szervezetének ideiglenes elnökévé Romeo Nicoară lett kinevezve. Romeo Nicoarăt Crin Antonescu javaslatára nevezték ki, az Állandó Bizottság jóváhagyásával. A szatmári születésű, ám bukaresti parlamenti képviselő azt a megbízást kapta, hogy újjáépítse a PNL Szatmár megyei szervezetét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 10.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...