Feltarisznyázták a végzősöket
Utoljára módositva: 2015-05-28 10:10:17

A hagyományokhoz híven a nőszövetségi tagok készítették el a jelképes úti tarisznyát a végzős református gimnazistáknak, s ezeket szerdán délelőtt adták át a tanintézményben.

Idén is szépen hímzett tarisznyákkal ballagnak a végzősök

Hagyomány, hogy a ballagásra tarisznyát adnak át a Református Gimnázium végzőseinek, ezeket minden évben a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségeinek tagjai készítik el. Nem volt ez másként idén sem: az ügyes kezű asszonyok saját kezűleg hímezték ki azokat a nagyon szép tarisznyákat, amelyeket Szász Éva nőszövetségi tag állított össze. Az ajándékot szerdán délelőtt, az esperesi hivatalban nyújtották át a végzős nyolcadikos és tizenkettedikes osztályok osztályfőnökeinek.

A rövid kis ünnepségen Nagy Erika lelkipásztor elmondta, idén is lelkesen készítették a tarisznyákat, a nagyanyák és édesanyák szeretetét helyezték el jelképesen bennük. Ilonczai Zsombor iskolalelkész Isten áldását kérte a nőszövetségi tagokra, megköszönve munkájukat. Szilágyi Éva iskolaigazgató hozzátette, reméli, hogy minden végzős megtalálja majd a helyét a világban, hiszen az iskola igyekezett megfelelő szellemi-lelki táplálékot nyújtani mindehhez.

A gyönyörűen hímzett tarisznyákat, amelyekbe az iskolatársak jelképes útravalót is csomagolnak, a 88 középiskolai végzős és a 31 nyolcadikos diák a ballagás napján kapja majd meg. A tanintézményben három középiskolai osztály végez idén — Molnár Ágota XII. A osztálya, Lovász Erzsébet XII. B osztálya, valamint Papp Piroska XII. C osztálya —, ugyanakkor június közepén a Higyed Gyöngyi tanárnő nyolcadikosai is elballagnak.

 

Bumbuluț Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...