Feltarisznyázták a végzősöket
Utoljára módositva: 2015-05-28 10:10:17

A hagyományokhoz híven a nőszövetségi tagok készítették el a jelképes úti tarisznyát a végzős református gimnazistáknak, s ezeket szerdán délelőtt adták át a tanintézményben.

Idén is szépen hímzett tarisznyákkal ballagnak a végzősök

Hagyomány, hogy a ballagásra tarisznyát adnak át a Református Gimnázium végzőseinek, ezeket minden évben a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségeinek tagjai készítik el. Nem volt ez másként idén sem: az ügyes kezű asszonyok saját kezűleg hímezték ki azokat a nagyon szép tarisznyákat, amelyeket Szász Éva nőszövetségi tag állított össze. Az ajándékot szerdán délelőtt, az esperesi hivatalban nyújtották át a végzős nyolcadikos és tizenkettedikes osztályok osztályfőnökeinek.

A rövid kis ünnepségen Nagy Erika lelkipásztor elmondta, idén is lelkesen készítették a tarisznyákat, a nagyanyák és édesanyák szeretetét helyezték el jelképesen bennük. Ilonczai Zsombor iskolalelkész Isten áldását kérte a nőszövetségi tagokra, megköszönve munkájukat. Szilágyi Éva iskolaigazgató hozzátette, reméli, hogy minden végzős megtalálja majd a helyét a világban, hiszen az iskola igyekezett megfelelő szellemi-lelki táplálékot nyújtani mindehhez.

A gyönyörűen hímzett tarisznyákat, amelyekbe az iskolatársak jelképes útravalót is csomagolnak, a 88 középiskolai végzős és a 31 nyolcadikos diák a ballagás napján kapja majd meg. A tanintézményben három középiskolai osztály végez idén — Molnár Ágota XII. A osztálya, Lovász Erzsébet XII. B osztálya, valamint Papp Piroska XII. C osztálya —, ugyanakkor június közepén a Higyed Gyöngyi tanárnő nyolcadikosai is elballagnak.

 

Bumbuluț Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...