Feltételes támogatást kapott a Tasnádi Unirea
Utoljára módositva: 2017-11-02 14:55:35

Vélhetően, nem tudja elfogadni a Tasnádi Unirea labdarúgó-egyesület a Szatmár Megyei Tanács támogatását, amely 49 200 lejt különített el a Liga 3-as csapat megsegítésére.

Viszont az önkormányzat olyan feltételeket állított a pénz elköltésére, amely nem segítené az üdülőváros együttesét.

Zsidó Lóránt klubelnök lapunknak elmondta, hogy 100 ezer lejt kértek hosszú távra, amely összeget mérkőzések rendezési költségeinek, de egyéb, a csapatnak szükséges felszerelés vásárlására is fordítani tudnak. Viszont a megyei tanács csak 49 200 lejt hagyott jóvá úgy, hogy 50 ezer lej önrészt is vállalnia kell a klubnak, továbbá ezt a következő öt bajnokin kell elköltse az Unirea. Azonban korlátozva lett az is, hogy mire költhetik az összeget: többek között szállítás, szállás, bírói díjak, szórólapok nyomtatására, hazai bajnoki meccs idején orvosi ellátás és rendfenntartási költségek fedezésére. „Természetesen jó, hogy erre is kaptunk pénzt, de mi nem erre kértünk támogatást és nem ilyen rövid lefutási időre. Ilyen rövid idő alatt nem lehet elkölteni ezt a pénzt a megadott tételekre” — panaszolta Zsidó, aki legkésőbb pénteken kell eldöntse, hogy aláírja-e a támogatási szerződést. „Olyan feltételeket állítanak a szerződésben, amit én nem szeretnék bevállalni. Ráadásul közpénzek elköltéséről van szó, ami tovább bonyolíthatja az összeg elkönyvelését” — tette hozzá.

A tasnádi klub egyébként egy nehezebb anyagi periódusban van, de a klub vezetői bíznak abban, hogy hamar kilábalnak ebből a helyzetből. A csapat jól áll a bajnokságban, öt mérkőzése veretlenek úgy, hogy csak két meccsen ikszeltek. 17 ponttal az 5-ös csoport 5. helyén állnak, és szombaton a 11. forduló találkozóján a 6. helyezett, 16 pontos Lénárdfalvi ACS vendégei lesznek a Máramaros megyei településen.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...