Felújítások a Hám Jánosban
Utoljára módositva: 2016-09-09 17:53:00

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban is felújítása munkálatok zajlottak a nyáron — tudtuk meg Ádámkó István iskolaigazgatótól.

A felújított osztályterem előkészítésében a diákok is segédkeztek

A 2016–2017-es tanévre készülve szinte minden iskolában megtörténnek azok a munkálatok, amelyek elengedhetetlenek egy-egy új tanév zökkenőmentes megkezdése előtt. Így a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceumban is elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat, az intézményhez tartozó mindhárom épületben. Ádámkó István iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy az Hám János óvodában külső és belső munkálatok is zajlottak. Az épületen teljes tetőszerkezet-csere történt, de eközben zajlott az udvarrendezés is, illetve a szennyvízelvezető rendszer cseréjével is elkészültek. Jelen pillanatban a végső simításokat végzik, hogy a hétfői tanévkezdés az oviban is zavartalan lehessen. A munkálatokat a magyar kormány és a római katolikus püspökség finanszírozta. A Hám Jánosban festéssel és meszeléssel telt a vakáció. Az iskola mellékhelyiségeit, az étkezdét és tíz osztálytermet sikerült kifesteni, ugyanakkor négy osztályteremben teljes padlóburkolat-csere történt. Az iskola bentlakásában, a Szent Alajos Konviktusban a konyhát és több szobát kifestettek, valamint minden hálóterem ajtaját sikerült felújítani. Ami az iskola tantestületét illeti, teljes a gárda, változás is csak egy helyen történt, mégpedig Doloczki Márta tanítónéni ment nyugdíjba, helyét pedig Leiti Mónika vette át, előkészítő osztály élén. Az előkészítő osztály az óvoda épületében fog működni. Végezetül egy közérdekű információ: a tanévnyitó ünnepség hétfő délelőtt 11 órától lesz, a szatmárnémeti római katolikus székesegyházban, illetve az óvodásoknak 9-től, az előkészítősöknek pedig 9:30-tól az óvoda épületében.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...