Felújítják a nagypiacot
Utoljára módositva: 2019-09-28 08:47:06

Kész a dokumentáció a szatmárnémeti nagypiac felújítására, a munkavégzés és az anyagszükséglet költségvetése is össze van írva, a közterület-fenntartó (ADP) még idén elkezdené a munkát.

A piactér-átépítés a csütörtöki tanácsülésen is szóba került annak költségvetési vonzata kapcsán, a szociáldemokrata (PSD) frakció az Amaci úti köztemető kerítésének felújításával állította szembe a Golescu utcai vásártér járófelületének teljes rendbetételét. A PSD-sek szerint a temető kerítését előbbre kellene venni a piac felújításánál, mert az is nagyon rossz állapotban van. Barta Zoltán, az ADP aligazgatója a tanácsülésen elhangzottakra reagálva elmondta, hogy ők szeretnék a legjobban, ha mindkét munkát el tudnák végezni egyszerre, de sajnos választaniuk kell, mert sem munkaerő, sem városi anyagi erőforrás nincs annyi, hogy mindkét felújítást győzzék. Meglesz a kerítésfelújítás is, mondta el Barta, de előbb a piacon a sor. Az ülést követően az aligazgató lapunknak elmondta, hogy a városi költségvetésbe annak megterhelése nélkül beilleszthető kiadásokkal számolnak, ami a nagypiac felújítását illeti, ennek teljes területén fel lesz újítva a járófelület. Az asztalok között kőborítást fog kapni a piac, ahol pedig autókkal is közlekednek, ott aszfaltozva lesz.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...