Felújítják végre a Tasnád és Margitta közötti útszakaszt
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:25:05

Hamarosan elkezdődik a 191-es jelzésű megyei út Tasnád és Margitta közötti szakaszának felújítása. A projektpartnerek erről tartottak tegnap sajtótájékoztatót Tasnádon.

A munkálatok során a tasnádi üdülőközpont felé vezető úton található hidat is felújítják

Szerda délután a Tasnádi Polgármesteri Hivatalban egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a 191-es jelzésű megyei út Tasnádot Margittával összekötő szakaszának modernizálását célzó projektet, melynek munkálatai az elkövetkező hetekben kezdődhetnek. Az eseményen Vasile Mitraşca tasnádi polgármester és a helyi tanács tagjain kívül jelen volt Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, illetve Mircea Govor alelnök, valamint a projekt vezető partnerének, azaz a Bihar Megyei Tanácsnak a képviselői, Ioan Şereş műszaki igazgató és Nicolae Florian Blaj jogi tanácsos.

Vasile Mitraşca köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy az útszakasz modernizálása jelentős fejlesztés lenne Tasnád és a környékbeli települések számára, ugyanis a helyi üdülőközpont az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően immár Bihar megye felől is vonzana turistákat. „Már régóta harcolunk ezért a projektért, reméljük, hogy végül jövőre sikerül felavatnunk az utat” — tette hozzá a polgármester.

Adrian Ştef szerint Tasnád mellett Szatmár megyének is fejlődést jelentene a modernizálás. „A Helyi Fejlesztési Országos Program keretében már letettünk egy javaslatot a Szatmárnémeti— Madarász—Királydaróc—Tasnád útszakasz modernizálására is, és amennyiben mindkét út felújulna, továbbá a Transilvania autópálya Bihar megyei szakasza is elkészülne, a két beruházás megyénk fejlődését is elősegítené” — nyilatkozta a tanácselnök, majd elmondta, hogy a Szatmár Megyei Tanács odafigyel a projekt lebonyolítására, továbbá reményét fejezte ki aziránt, hogy a kivitelező, a nagyváradi Selina Kft. tartani tudja a határidőt, hiszen mindkét megyének fontos a megvalósítás.

Mircea Govor elmondta, hogy már 2005-ben tervben volt az útszakasz modernizálása, ugyanakkor örömét fejezte ki aziránt, hogy hamarosan elkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

A nagyváradi fél képviselői, Ioan Şereş és Nicolae Florian Blaj ezt követően műszaki adatokat közöltek a projektről. Ezek szerint összesen 27 km hosszúságon fog megújulni az út, ebből 9 km a Szatmár megyei, 18 km pedig a Bihar megyei szakasz. Tasnádon és Margittán egyaránt 2 km hosszúságú utat újítanak fel. A partnerek (Bihar megye, Szatmár megye, Margitta és Tasnád) hozzájárulása egyaránt 2 százalék. Szatmár megye esetében ez az összeg legfeljebb 365 910,17 lej, Tasnád esetében pedig maximum 175 733,14 lej.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...