Felújítják végre a Tasnád és Margitta közötti útszakaszt
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:25:05

Hamarosan elkezdődik a 191-es jelzésű megyei út Tasnád és Margitta közötti szakaszának felújítása. A projektpartnerek erről tartottak tegnap sajtótájékoztatót Tasnádon.

A munkálatok során a tasnádi üdülőközpont felé vezető úton található hidat is felújítják

Szerda délután a Tasnádi Polgármesteri Hivatalban egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a 191-es jelzésű megyei út Tasnádot Margittával összekötő szakaszának modernizálását célzó projektet, melynek munkálatai az elkövetkező hetekben kezdődhetnek. Az eseményen Vasile Mitraşca tasnádi polgármester és a helyi tanács tagjain kívül jelen volt Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, illetve Mircea Govor alelnök, valamint a projekt vezető partnerének, azaz a Bihar Megyei Tanácsnak a képviselői, Ioan Şereş műszaki igazgató és Nicolae Florian Blaj jogi tanácsos.

Vasile Mitraşca köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy az útszakasz modernizálása jelentős fejlesztés lenne Tasnád és a környékbeli települések számára, ugyanis a helyi üdülőközpont az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően immár Bihar megye felől is vonzana turistákat. „Már régóta harcolunk ezért a projektért, reméljük, hogy végül jövőre sikerül felavatnunk az utat” — tette hozzá a polgármester.

Adrian Ştef szerint Tasnád mellett Szatmár megyének is fejlődést jelentene a modernizálás. „A Helyi Fejlesztési Országos Program keretében már letettünk egy javaslatot a Szatmárnémeti— Madarász—Királydaróc—Tasnád útszakasz modernizálására is, és amennyiben mindkét út felújulna, továbbá a Transilvania autópálya Bihar megyei szakasza is elkészülne, a két beruházás megyénk fejlődését is elősegítené” — nyilatkozta a tanácselnök, majd elmondta, hogy a Szatmár Megyei Tanács odafigyel a projekt lebonyolítására, továbbá reményét fejezte ki aziránt, hogy a kivitelező, a nagyváradi Selina Kft. tartani tudja a határidőt, hiszen mindkét megyének fontos a megvalósítás.

Mircea Govor elmondta, hogy már 2005-ben tervben volt az útszakasz modernizálása, ugyanakkor örömét fejezte ki aziránt, hogy hamarosan elkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

A nagyváradi fél képviselői, Ioan Şereş és Nicolae Florian Blaj ezt követően műszaki adatokat közöltek a projektről. Ezek szerint összesen 27 km hosszúságon fog megújulni az út, ebből 9 km a Szatmár megyei, 18 km pedig a Bihar megyei szakasz. Tasnádon és Margittán egyaránt 2 km hosszúságú utat újítanak fel. A partnerek (Bihar megye, Szatmár megye, Margitta és Tasnád) hozzájárulása egyaránt 2 százalék. Szatmár megye esetében ez az összeg legfeljebb 365 910,17 lej, Tasnád esetében pedig maximum 175 733,14 lej.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...