Felújítják végre a Tasnád és Margitta közötti útszakaszt
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:25:05

Hamarosan elkezdődik a 191-es jelzésű megyei út Tasnád és Margitta közötti szakaszának felújítása. A projektpartnerek erről tartottak tegnap sajtótájékoztatót Tasnádon.

A munkálatok során a tasnádi üdülőközpont felé vezető úton található hidat is felújítják

Szerda délután a Tasnádi Polgármesteri Hivatalban egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a 191-es jelzésű megyei út Tasnádot Margittával összekötő szakaszának modernizálását célzó projektet, melynek munkálatai az elkövetkező hetekben kezdődhetnek. Az eseményen Vasile Mitraşca tasnádi polgármester és a helyi tanács tagjain kívül jelen volt Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, illetve Mircea Govor alelnök, valamint a projekt vezető partnerének, azaz a Bihar Megyei Tanácsnak a képviselői, Ioan Şereş műszaki igazgató és Nicolae Florian Blaj jogi tanácsos.

Vasile Mitraşca köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy az útszakasz modernizálása jelentős fejlesztés lenne Tasnád és a környékbeli települések számára, ugyanis a helyi üdülőközpont az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően immár Bihar megye felől is vonzana turistákat. „Már régóta harcolunk ezért a projektért, reméljük, hogy végül jövőre sikerül felavatnunk az utat” — tette hozzá a polgármester.

Adrian Ştef szerint Tasnád mellett Szatmár megyének is fejlődést jelentene a modernizálás. „A Helyi Fejlesztési Országos Program keretében már letettünk egy javaslatot a Szatmárnémeti— Madarász—Királydaróc—Tasnád útszakasz modernizálására is, és amennyiben mindkét út felújulna, továbbá a Transilvania autópálya Bihar megyei szakasza is elkészülne, a két beruházás megyénk fejlődését is elősegítené” — nyilatkozta a tanácselnök, majd elmondta, hogy a Szatmár Megyei Tanács odafigyel a projekt lebonyolítására, továbbá reményét fejezte ki aziránt, hogy a kivitelező, a nagyváradi Selina Kft. tartani tudja a határidőt, hiszen mindkét megyének fontos a megvalósítás.

Mircea Govor elmondta, hogy már 2005-ben tervben volt az útszakasz modernizálása, ugyanakkor örömét fejezte ki aziránt, hogy hamarosan elkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

A nagyváradi fél képviselői, Ioan Şereş és Nicolae Florian Blaj ezt követően műszaki adatokat közöltek a projektről. Ezek szerint összesen 27 km hosszúságon fog megújulni az út, ebből 9 km a Szatmár megyei, 18 km pedig a Bihar megyei szakasz. Tasnádon és Margittán egyaránt 2 km hosszúságú utat újítanak fel. A partnerek (Bihar megye, Szatmár megye, Margitta és Tasnád) hozzájárulása egyaránt 2 százalék. Szatmár megye esetében ez az összeg legfeljebb 365 910,17 lej, Tasnád esetében pedig maximum 175 733,14 lej.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...