Felújították a tantermeket
Utoljára módositva: 2016-09-08 13:45:50

Minden szempontból felkészülten várja az új tanév kezdését a református gimnázium — számolt be lapunknak Szilágyi Éva igazgatónő. Felújították a tantermek zömét és az ebédlőt is.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban sem állt meg az élet a nyár idejére, ugyanis többféle felújítási munkálatot vett tervbe az iskola vezetősége, amiket még a tanév kezdése előtt sikerült is megvalósítani.

A legfontosabb tervek között szerepelt, hogy a tantermek közül minél többet felújítsanak és kimeszeljenek, főként azokat, ahová az előkészítős, ötödikes és kilencedikes osztályok érkeznek.

Három olyan osztályban cseréltek parkettet, amelyekben a 2010-es beköltözés óta ez nem történt meg. Továbbá felfrissítették és fertőtlenítették az épületben működő mellékhelyiségeket, valamint a tornatermet és az azokhoz tartozó öltözőket is felújították.

Az iskola alagsori ebédlőben új járólapokat helyeztek el, valamint a világítótesteket és a szellőzőberendezést is modernizálták.

Az iskola egy új, kültéri tevékenységekre előkészített, fedett sarokkal is bővült, ami lehetőséget ad az esetleges szabadtéri tanórák megtartására — közölte az igazgatónő.

A felújítási munkálatok mellett érdemes szót ejteni arról is, hogy az iskola tantestülete idén is teljes lesz, minden tantárgyat szakképesített pedagógus fog tanítani, valamint a líceumban ez évtől új iskolalelkész fog tevékenykedni, név szerint Erdei Árva István, szamoskóródi és dobrácsapáti lelkipásztor.

Az évnyitó istentisztelet szeptember 12-én, hétfőn délelőtt 10 órától lesz a Láncos-templomban.

 

Idén is indul posztlici

 

A református gimnáziumban a 2016/2017-es tanévben is indul államilag támogatott, tehát a diákok számára ingyenes posztliceális képzés előkönyvelői szakon, amelyre szeptember 20-ig várják a jelentkezőket.

Az osztályba beiratkozni kívánók számára 28 helyet hirdettek meg, az oktatás magyar nyelven zajlik hétköznap délutánonként. A képzés kétéves, amelynek sikeres elvégzéséről a tanintézmény oklevelet is ad. A beiratkozáshoz szükséges az érettségi diploma másolata, azok esetében, akiknek sikerültek a vizsgáik, továbbá egy háziorvosi egészségügyi igazolás. Azok a végzősök, akik befejezték a tizenkét osztályt, de nem rendelkeznek érettségi oklevéllel, jelentkezhetnek a középiskola elvégzését bizonyító irattal, melyhez csatolni kell a középiskolai jegyek jegyzékét (foaie matricolă) és a háziorvos által kiállított egészségügyi igazolást, amely bizonyítja, hogy alkalmasak a továbbtanulásra. A posztlíceum elvégzéséről viszont csak akkor kaphat majd oklevelet a diák, ha a továbbképzés két éves ideje alatt az értségi diplomát is megszerzi.

Továbbá az iskola ezután is európai szintű ECL és ECDL központként működik, a beiratkozással kapcsolatban a titkárságon kell érdeklődni. Az ECL nyelvvizsga vagy az ECDL számítógép-felhasználói képesítés megléte kiváltja az adott tantárgy (idegen nyelv vagy informatika) szóbeli érettségi vizsgáját.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...