Felújították a tantermeket
Utoljára módositva: 2016-09-08 13:45:50

Minden szempontból felkészülten várja az új tanév kezdését a református gimnázium — számolt be lapunknak Szilágyi Éva igazgatónő. Felújították a tantermek zömét és az ebédlőt is.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban sem állt meg az élet a nyár idejére, ugyanis többféle felújítási munkálatot vett tervbe az iskola vezetősége, amiket még a tanév kezdése előtt sikerült is megvalósítani.

A legfontosabb tervek között szerepelt, hogy a tantermek közül minél többet felújítsanak és kimeszeljenek, főként azokat, ahová az előkészítős, ötödikes és kilencedikes osztályok érkeznek.

Három olyan osztályban cseréltek parkettet, amelyekben a 2010-es beköltözés óta ez nem történt meg. Továbbá felfrissítették és fertőtlenítették az épületben működő mellékhelyiségeket, valamint a tornatermet és az azokhoz tartozó öltözőket is felújították.

Az iskola alagsori ebédlőben új járólapokat helyeztek el, valamint a világítótesteket és a szellőzőberendezést is modernizálták.

Az iskola egy új, kültéri tevékenységekre előkészített, fedett sarokkal is bővült, ami lehetőséget ad az esetleges szabadtéri tanórák megtartására — közölte az igazgatónő.

A felújítási munkálatok mellett érdemes szót ejteni arról is, hogy az iskola tantestülete idén is teljes lesz, minden tantárgyat szakképesített pedagógus fog tanítani, valamint a líceumban ez évtől új iskolalelkész fog tevékenykedni, név szerint Erdei Árva István, szamoskóródi és dobrácsapáti lelkipásztor.

Az évnyitó istentisztelet szeptember 12-én, hétfőn délelőtt 10 órától lesz a Láncos-templomban.

 

Idén is indul posztlici

 

A református gimnáziumban a 2016/2017-es tanévben is indul államilag támogatott, tehát a diákok számára ingyenes posztliceális képzés előkönyvelői szakon, amelyre szeptember 20-ig várják a jelentkezőket.

Az osztályba beiratkozni kívánók számára 28 helyet hirdettek meg, az oktatás magyar nyelven zajlik hétköznap délutánonként. A képzés kétéves, amelynek sikeres elvégzéséről a tanintézmény oklevelet is ad. A beiratkozáshoz szükséges az érettségi diploma másolata, azok esetében, akiknek sikerültek a vizsgáik, továbbá egy háziorvosi egészségügyi igazolás. Azok a végzősök, akik befejezték a tizenkét osztályt, de nem rendelkeznek érettségi oklevéllel, jelentkezhetnek a középiskola elvégzését bizonyító irattal, melyhez csatolni kell a középiskolai jegyek jegyzékét (foaie matricolă) és a háziorvos által kiállított egészségügyi igazolást, amely bizonyítja, hogy alkalmasak a továbbtanulásra. A posztlíceum elvégzéséről viszont csak akkor kaphat majd oklevelet a diák, ha a továbbképzés két éves ideje alatt az értségi diplomát is megszerzi.

Továbbá az iskola ezután is európai szintű ECL és ECDL központként működik, a beiratkozással kapcsolatban a titkárságon kell érdeklődni. Az ECL nyelvvizsga vagy az ECDL számítógép-felhasználói képesítés megléte kiváltja az adott tantárgy (idegen nyelv vagy informatika) szóbeli érettségi vizsgáját.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...