Felülről átlátható labirintus
Utoljára módositva: 2018-06-20 13:43:12

Állítólag a parlament két házának a mai közös ülésén napirendre kerül Klaus Iohannis államfő felfüggesztésének a megvitatása is. Nincsenek könnyű helyzetben a kormányzó pártok, mert ha nem tesznek lépéseket amiatt, mert az államfő nem írja alá Laura Codruţa Kövesinek, a DNA főügyészének a menesztését, azzal lesznek vádolhatók, hogy egy olyan államfőt hagynak tisztségében, aki figyelmen kívül hagyja az alkotmány előírásait. A főügyész pedig a SRI segítségével tovább folytathatja a kormánypolitikusok lejáratását. Ha ma felfüggesztik Iohannist, minden bizonnyal nagy népszerűségre fog szert tenni, és minden esélye meglesz rá, hogy megnyerje a jövő évi elnökválasztást. Iohannis minden bizonnyal jobban számíthat a Nyugat támogatására, mint Liviu Dragnea vagy a hibát hibára halmozó miniszterelnök asszony. Iohannis egyszerre nagy hazafi és európai, ortodoxbarát és liberális, az országát védő, de nem bevándorlásellenes, vagyis benne minden megtalálható. Dragnea nem az ország érdekeit védi, hanem saját bőrét és korrupt társaiét próbálja menteni. Számukra mindenki ellenség külföldön és mindenki ellenség itthon, aki nem az ő szekerüket tolja. Hogy mennyire nem az ország sorsa a fontos egyik fél számára sem, azt az bizonyítja, hogy folyamatosan vádaskodnak, folyamatosan arra figyelmeztetik egymást, hogy ha nem így, hanem úgy, akkor majd ők megmutatják. A román igazságszolgáltatás azt kellene megmutassa, hogy mennyire igazak vagy mennyire hamisak azok a vádak, amelyekkel kapcsolatosan nem születnek ítéletek, folyton halogatják az ügyek lezárását, s ha mégis születik ítélet egyik-másik eljárásban, az legtöbbször felmentés, de hamarosan elkezdődnek majd a sorozatos elévülések.

Az egyszerű állampolgár nem igazán érti ezeket a dolgokat. Annyira nagy és bonyolult már a labirintus, hogy nem könnyű kiutat találni. Ha sikerülne félreállítani Iohannist, és Dragnea valamelyik emberét beültetni a helyére, nem oldódnának meg a problémák. Nem a romániai választópolgárok döntésén múlik az, hogy milyen irányba tart ez az ország. Talán nem is a parlamentén. A szálak sokkal magasabb érdekek irányába ágaznak szét, ezek a szálak pedig úgy vannak összekapcsolódva, hogy valahonnan mozgathatók, irányíthatók. Bármennyire bonyolult ez a labirintus, valahonnan mégis átlátható. Nem véletlen, hogy mindig akkor kezd el vizsgálódni bizonyos személyek után a DNA, amikor ezek a személyek „rosszul szólnak” vagy „rosszul lépnek”.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...