Felvételi a Babeş-Bolyaira
Utoljára módositva: 2014-09-04 09:02:45

Szeptember 5–6-án, 9–13 óra között lehet jelentkezni az egyetem szatmárnémeti kirendeltségén a tanítóképző és a közigazgatási szakra.

 

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományi Karának szatmárnémeti kihelyezett tagozata a 2014–2015-ös egyetemi évre tart felvételit az Óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakirányra. Nappali tagozaton még van tizennégy költségtérítéses hely, távoktatáson pedig 22, szintén költségtérítéses hely. A képzés időtartama három év. Felvételi kritériumok: az érettségi vizsga átlagjegye (50 százalék), a nyelvi és alapvető matematikai kompetenciákat mérő teszt eredménye (50 százalék). Ugyanebben az időszakban lehet jelentkezni a közigazgatási szakra, ahol román nyelven nappali tagozaton harminc fizetéses hely, távoktatáson tizenkilenc hely van, magyar nyelven kilenc állami és harmincöt fizetéses hely van. Az írásbeli pénteken 9–13 óra között lesz Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utca 47. szám alatti székházban. A felvételi-eredményeket szeptember 8-án függesztik ki, óvásokat 9–10-én lehet benyújtani, az óvások eredményeit 10-én teszik közzé. A hely elfoglalása a felvételi okiratok leadásával és a tandíj első részének kifizetésével történik; a helyekre vonatkozó újraleosztási kérelmeket szeptember 11-én lehet leadni, az újraelosztást követő eredmények kifüggesztése 12-én lesz. A végső eredményeket szeptember 15-én teszik közzé — tájékoztatott Végh Balázs Béla docens.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...