Felvételi a Babeş-Bolyaira
Utoljára módositva: 2014-09-04 09:02:45

Szeptember 5–6-án, 9–13 óra között lehet jelentkezni az egyetem szatmárnémeti kirendeltségén a tanítóképző és a közigazgatási szakra.

 

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományi Karának szatmárnémeti kihelyezett tagozata a 2014–2015-ös egyetemi évre tart felvételit az Óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakirányra. Nappali tagozaton még van tizennégy költségtérítéses hely, távoktatáson pedig 22, szintén költségtérítéses hely. A képzés időtartama három év. Felvételi kritériumok: az érettségi vizsga átlagjegye (50 százalék), a nyelvi és alapvető matematikai kompetenciákat mérő teszt eredménye (50 százalék). Ugyanebben az időszakban lehet jelentkezni a közigazgatási szakra, ahol román nyelven nappali tagozaton harminc fizetéses hely, távoktatáson tizenkilenc hely van, magyar nyelven kilenc állami és harmincöt fizetéses hely van. Az írásbeli pénteken 9–13 óra között lesz Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utca 47. szám alatti székházban. A felvételi-eredményeket szeptember 8-án függesztik ki, óvásokat 9–10-én lehet benyújtani, az óvások eredményeit 10-én teszik közzé. A hely elfoglalása a felvételi okiratok leadásával és a tandíj első részének kifizetésével történik; a helyekre vonatkozó újraleosztási kérelmeket szeptember 11-én lehet leadni, az újraelosztást követő eredmények kifüggesztése 12-én lesz. A végső eredményeket szeptember 15-én teszik közzé — tájékoztatott Végh Balázs Béla docens.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...