Felvételi a Babeş-Bolyaira
Utoljára módositva: 2014-09-04 09:02:45

Szeptember 5–6-án, 9–13 óra között lehet jelentkezni az egyetem szatmárnémeti kirendeltségén a tanítóképző és a közigazgatási szakra.

 

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományi Karának szatmárnémeti kihelyezett tagozata a 2014–2015-ös egyetemi évre tart felvételit az Óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakirányra. Nappali tagozaton még van tizennégy költségtérítéses hely, távoktatáson pedig 22, szintén költségtérítéses hely. A képzés időtartama három év. Felvételi kritériumok: az érettségi vizsga átlagjegye (50 százalék), a nyelvi és alapvető matematikai kompetenciákat mérő teszt eredménye (50 százalék). Ugyanebben az időszakban lehet jelentkezni a közigazgatási szakra, ahol román nyelven nappali tagozaton harminc fizetéses hely, távoktatáson tizenkilenc hely van, magyar nyelven kilenc állami és harmincöt fizetéses hely van. Az írásbeli pénteken 9–13 óra között lesz Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utca 47. szám alatti székházban. A felvételi-eredményeket szeptember 8-án függesztik ki, óvásokat 9–10-én lehet benyújtani, az óvások eredményeit 10-én teszik közzé. A hely elfoglalása a felvételi okiratok leadásával és a tandíj első részének kifizetésével történik; a helyekre vonatkozó újraleosztási kérelmeket szeptember 11-én lehet leadni, az újraelosztást követő eredmények kifüggesztése 12-én lesz. A végső eredményeket szeptember 15-én teszik közzé — tájékoztatott Végh Balázs Béla docens.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...