Felvételi toborzó a BBTE-n
Utoljára módositva: 2018-04-18 18:01:10

Felvételi toborzót tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán.

Tegnap Szatmár megye több középiskolájának a végzősei vettek részt a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatának felvételi toborzóján. Végh Balázs Béla, az intézmény vezetője a megnyitón felkérte a vendégdiákokat, hogy tekintsenek be az intézmény életébe, abban a reményben, hogy nekik is hivatásukká válik az óvoda- és iskolapedagógia. Végh kiemelte, hogy nem lehet akárki óvoda- és iskolapedagógus, vagy ahogy hagyományosan nevezték, óvónő és tanítónő. Bizonyos képességek, elhívatástudat kell hozzá, és ami a legfontosabb: a gyerekek iránti szeretet. Aki ezt a hivatást választja, az a csodák birodalmába jut. Ma, amikor zűrzavarossá vált az élet, és csak az internet meg a mobiltelefon segít eligazodni benne, a pedagógusnak rendkívül fontos szerepe van, mert ő a hagyományos életforma és a modern életvitel közötti kapocs, aki továbbviszi azokat az értékeket, amelyeket elődeink megteremtettek minden szinten, de felismeri azokat az új dolgokat is, amelyekre fel kell készíteni a jövő nemzedéket. A pedagógus a jövőnek dolgozik. Minden pedagógus munkája egy évtized múlva fog beérni, amikor az általuk oktatott kis tanítványok felnőnek, és a pedagógusok munkája beépül a felnőtté váló személyek jellemébe, magyarázta az intézményvezető. Végh hangsúlyozta, hogy az intézmény olyan diplomát ad a végzősök számára, amit a nagyvilágban nagyon sok helyen fel lehet használni, ezt teszik az eddigi végzősök is. Sokan helyezkednek el óvónőként és tanítónőként, de nagyon sokan vállalnak munkát a nyelvdiplomával is. Az a színvonal és az a minőség, amit a Babeş–Bolyai Tudományegyetem egységesen képvisel a kolozsvári központtal és a kihelyezett tagozatokkal, mindenkit felkészít arra, hogy bármilyen körülmények között megállja a helyét. Az intézményben eltöltött három év nem csak szakmailag készíti fel a fiatalokat, hanem egy pedagógusi tartást ad nekik, ami könnyen észrevehető a viselkedésükön, a beszédükön stb. Ha a pedagógus jól érzi magát a gyerekek közelében, akkor a gyerekek is jól érzik magukat a pedagógus közelében. Erre kell felkészüljön a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán tanuló fiatal.

A továbbiakban a vendégdiákok csoportos foglalkozásokon vettek részt az intézmény tanáraival és a jelenlegi hallgatókkal. Szabó-Thalmeiner Noémi bemutatta az egyetemet, Stark Gabriella kérdezz-felelek játékot szervezett az egyetem életéről, az egyetemi hallgatók bemutatták az információs standokat, végül Szabó-Thalmeiner Noémi és Stark Gabriella drámapedagógiai és játékpedagógiai foglalkozáson adott ízelítőt az egyetem életéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...