Felvételi toborzó a BBTE-n
Utoljára módositva: 2018-04-18 18:01:10

Felvételi toborzót tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán.

Tegnap Szatmár megye több középiskolájának a végzősei vettek részt a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatának felvételi toborzóján. Végh Balázs Béla, az intézmény vezetője a megnyitón felkérte a vendégdiákokat, hogy tekintsenek be az intézmény életébe, abban a reményben, hogy nekik is hivatásukká válik az óvoda- és iskolapedagógia. Végh kiemelte, hogy nem lehet akárki óvoda- és iskolapedagógus, vagy ahogy hagyományosan nevezték, óvónő és tanítónő. Bizonyos képességek, elhívatástudat kell hozzá, és ami a legfontosabb: a gyerekek iránti szeretet. Aki ezt a hivatást választja, az a csodák birodalmába jut. Ma, amikor zűrzavarossá vált az élet, és csak az internet meg a mobiltelefon segít eligazodni benne, a pedagógusnak rendkívül fontos szerepe van, mert ő a hagyományos életforma és a modern életvitel közötti kapocs, aki továbbviszi azokat az értékeket, amelyeket elődeink megteremtettek minden szinten, de felismeri azokat az új dolgokat is, amelyekre fel kell készíteni a jövő nemzedéket. A pedagógus a jövőnek dolgozik. Minden pedagógus munkája egy évtized múlva fog beérni, amikor az általuk oktatott kis tanítványok felnőnek, és a pedagógusok munkája beépül a felnőtté váló személyek jellemébe, magyarázta az intézményvezető. Végh hangsúlyozta, hogy az intézmény olyan diplomát ad a végzősök számára, amit a nagyvilágban nagyon sok helyen fel lehet használni, ezt teszik az eddigi végzősök is. Sokan helyezkednek el óvónőként és tanítónőként, de nagyon sokan vállalnak munkát a nyelvdiplomával is. Az a színvonal és az a minőség, amit a Babeş–Bolyai Tudományegyetem egységesen képvisel a kolozsvári központtal és a kihelyezett tagozatokkal, mindenkit felkészít arra, hogy bármilyen körülmények között megállja a helyét. Az intézményben eltöltött három év nem csak szakmailag készíti fel a fiatalokat, hanem egy pedagógusi tartást ad nekik, ami könnyen észrevehető a viselkedésükön, a beszédükön stb. Ha a pedagógus jól érzi magát a gyerekek közelében, akkor a gyerekek is jól érzik magukat a pedagógus közelében. Erre kell felkészüljön a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán tanuló fiatal.

A továbbiakban a vendégdiákok csoportos foglalkozásokon vettek részt az intézmény tanáraival és a jelenlegi hallgatókkal. Szabó-Thalmeiner Noémi bemutatta az egyetemet, Stark Gabriella kérdezz-felelek játékot szervezett az egyetem életéről, az egyetemi hallgatók bemutatták az információs standokat, végül Szabó-Thalmeiner Noémi és Stark Gabriella drámapedagógiai és játékpedagógiai foglalkozáson adott ízelítőt az egyetem életéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 17.
Jólesik Önnek, hogy barátai az Ön tanácsára vagy véleményére kíváncsiak, mert ebből érzi, mennyire elismerik gondolkodásmódját, értékeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...