Felvilágosító kampány
Utoljára módositva: 2012-03-23 09:56:33

A Sanohep Egyesület országos szintű felvilágosító körútja az elmúlt napokban Szatmár megyét érintette, ezúttal a serdülőket-fiatalokat szólították meg.

 

Tegnap és tegnapelőtt a megye iskoláit járták a Sanohep Egyesület vezetői, hogy felvilágosítást adjanak a hepatitiszes megbetegedésekről a diákoknak. Országos akcióról van szó, melynek tavaly már volt előzménye: akkor az általános iskolákat járták be, idén a középiskolák és az egyetemek következnek. Jövőre, ha ezt anyagi forrásaik engedik, a kórházakat, orvosi rendelőket, munkahelyeket veszik sorra.

A Sanohep országos civil szervezet, céljuk a hepatitiszben szenvedők érdekvédelme, de nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, az ezzel kapcsolatos kommunikációra is. Ionescu Gheorghe elnök, Vrabie Ioan alelnök és a nagykárolyi Diaconu Hajdú Ágnes, a Máramaros, Szatmár és Bihar megyékért felelős regionális elnök kedden és szerdán Szatmárnémeti és Nagykároly középiskoláit járták, de a Vasile Goldiș Egyetem aulájában is tartottak előadást.

„Fontos, hogy a serdülők (akik amúgy fokozottan veszélyeztetettek) tudatosítsák azokat a veszélyeket, melyek révén megfertőződhetnek a hepatitisz valamelyik fajta vírusával” – mondta Gheorghe Ionescu. „Ezek a tetoválás, a testékszerek és a védekezés nélküli szexuális kapcsolat. Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő prevenció minimalizálja mind a betegség terjedését, mind az országos kezelési költségeket.”

A kampány keretében 100 000 tájékoztató füzetet is szétszórnak a fiatalok körében. Ezek információt tartalmaznak magáról a betegségről, annak különböző változatairól, a megfertőződés veszélyeiről és persze a megelőzésről.

 

Fischer Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...