Felvonultak a veterán autócsodák
Utoljára módositva: 2019-09-02 09:00:39

Gyönyörűen felújított és karbantartott veterán autók vonultak fel hétvégén Szatmár megyében: a lakosok megcsodálhatták az oldtimereket, amelyek egyúttal kétnapos versenyen is részt vettek.

Volt mit megcsodálniuk hétvégén a szatmári és a nagykárolyi autókedvelőknek: a Romániai Retromobil Klub által immár huszadik alkalommal megszervezett, jubileumi Carpaţi Retro Rali keretében ugyanis 37 gyönyörű járgány gurult végig megyénken.

A féltve őrzött, felújított és gondosan karbantartott oldtimerek pénteken először Szatmárnémetiben, a székesegyház előtti téren sorakoztak fel, majd miután rengetegen megcsodálták őket, kétnapos versenyre indultak. Az első szakasz keretében, mintegy 200 kilométeren keresztül többek között az Avasban kalandoztak a járgányok, szombaton délelőtt pedig Nagykároly és környéke meghódítására indultak a második 200 kilométeres szakasz keretében, hosszabb pihenőt tartva a Károlyi-kastély kertjében. A jubileumi oldtimerralin részt vevő autócsodák között 1924-es évjáratú Fiat és 1938-as Jaguar is volt, de a romániai népautó, a Dacia sem maradt ki a sorból, ugyanakkor akadt gyönyörű régi Porsche, BMW és Mercedes is, valamint ARO terepjáró és szépen rendbetett Trabant is.

Mint megtudtuk, a szatmári oldtimer autósklub 2008-ban alakult, a tagjai pedig azóta igyekeznek népszerűsíteni és megkedveltetni ezeket a régi autócsodákat a nagyobb közönséggel is. A tagok szerint akit egyszer megcsapott a régi idők érzése, fellángolt benne az oldtimer csodamasinák iránti érdeklődés, abban idővel csak jobban lobog a tűz. Aki csak teheti, a lehetőségeihez mérten igyekszik a legszínvonalasabb módon szépítgetni, őrizgetni csodajárgányát, ha pedig mód van rá, újabb veterán gyöngyszemeket begurítani a már meglévők mellé — magyarázták, hozzátéve, hogy azért ez nem épp olcsó mulatság.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...