Felvonultak a veterán autócsodák
Utoljára módositva: 2019-09-02 09:00:39

Gyönyörűen felújított és karbantartott veterán autók vonultak fel hétvégén Szatmár megyében: a lakosok megcsodálhatták az oldtimereket, amelyek egyúttal kétnapos versenyen is részt vettek.

Volt mit megcsodálniuk hétvégén a szatmári és a nagykárolyi autókedvelőknek: a Romániai Retromobil Klub által immár huszadik alkalommal megszervezett, jubileumi Carpaţi Retro Rali keretében ugyanis 37 gyönyörű járgány gurult végig megyénken.

A féltve őrzött, felújított és gondosan karbantartott oldtimerek pénteken először Szatmárnémetiben, a székesegyház előtti téren sorakoztak fel, majd miután rengetegen megcsodálták őket, kétnapos versenyre indultak. Az első szakasz keretében, mintegy 200 kilométeren keresztül többek között az Avasban kalandoztak a járgányok, szombaton délelőtt pedig Nagykároly és környéke meghódítására indultak a második 200 kilométeres szakasz keretében, hosszabb pihenőt tartva a Károlyi-kastély kertjében. A jubileumi oldtimerralin részt vevő autócsodák között 1924-es évjáratú Fiat és 1938-as Jaguar is volt, de a romániai népautó, a Dacia sem maradt ki a sorból, ugyanakkor akadt gyönyörű régi Porsche, BMW és Mercedes is, valamint ARO terepjáró és szépen rendbetett Trabant is.

Mint megtudtuk, a szatmári oldtimer autósklub 2008-ban alakult, a tagjai pedig azóta igyekeznek népszerűsíteni és megkedveltetni ezeket a régi autócsodákat a nagyobb közönséggel is. A tagok szerint akit egyszer megcsapott a régi idők érzése, fellángolt benne az oldtimer csodamasinák iránti érdeklődés, abban idővel csak jobban lobog a tűz. Aki csak teheti, a lehetőségeihez mérten igyekszik a legszínvonalasabb módon szépítgetni, őrizgetni csodajárgányát, ha pedig mód van rá, újabb veterán gyöngyszemeket begurítani a már meglévők mellé — magyarázták, hozzátéve, hogy azért ez nem épp olcsó mulatság.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...