Ferenc pápa „az Úr házába” készül
Utoljára módositva: 2014-08-19 15:44:32

Dél-Koreából hazafelé tartva beszélt arról, hogy két-három éve lehet hátra az életből – írja a Guardian.

 

A 77 éves egyházfőt a repülőn kérdezték újságírók. Egyebek mellett népszerűsége is szóba került, ami a dél-koreai út során egészen nyilvánvalónak tűnt. A pápa azt mondta, hogy erre Isten ajándékaként tekint, de a büszkélkedés helyett próbál a bűnein és tévedésein elgondolkodni. „Azért, mert tudom, hogy már rövid az idő. Két-három év és megtérek az Úr házába” – tette hozzá.

Ferenc pápa elárulta, hogy a népszerűség először megijesztette, de mára már természetesebben tudja kezelni. Azt is megemlítette, hogy ha úgy érzi, hogy teendőit nem képes tovább ellátni, elődjéhez hasonlóan lemond. Régen hallani sem lehetett arról, hogy bármely egyházi vezető lemondott volna tisztségéről, de XVI. Benedek megnyitott egy ajtót – magyarázta a pápa. Arról is beszélt, hogy idegi problémái vannak, melyek kezelésre szorulnak. „Ennek egyik következménye, hogy otthonülő típus vagyok, utoljára 1975-ben vakációztam egy jezsuita közösséggel” – mondta. (hir24.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...