Ferenc pápa „az Úr házába” készül
Utoljára módositva: 2014-08-19 15:44:32

Dél-Koreából hazafelé tartva beszélt arról, hogy két-három éve lehet hátra az életből – írja a Guardian.

 

A 77 éves egyházfőt a repülőn kérdezték újságírók. Egyebek mellett népszerűsége is szóba került, ami a dél-koreai út során egészen nyilvánvalónak tűnt. A pápa azt mondta, hogy erre Isten ajándékaként tekint, de a büszkélkedés helyett próbál a bűnein és tévedésein elgondolkodni. „Azért, mert tudom, hogy már rövid az idő. Két-három év és megtérek az Úr házába” – tette hozzá.

Ferenc pápa elárulta, hogy a népszerűség először megijesztette, de mára már természetesebben tudja kezelni. Azt is megemlítette, hogy ha úgy érzi, hogy teendőit nem képes tovább ellátni, elődjéhez hasonlóan lemond. Régen hallani sem lehetett arról, hogy bármely egyházi vezető lemondott volna tisztségéről, de XVI. Benedek megnyitott egy ajtót – magyarázta a pápa. Arról is beszélt, hogy idegi problémái vannak, melyek kezelésre szorulnak. „Ennek egyik következménye, hogy otthonülő típus vagyok, utoljára 1975-ben vakációztam egy jezsuita közösséggel” – mondta. (hir24.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...