Ferenc pápa „az Úr házába” készül
Utoljára módositva: 2014-08-19 15:44:32

Dél-Koreából hazafelé tartva beszélt arról, hogy két-három éve lehet hátra az életből – írja a Guardian.

 

A 77 éves egyházfőt a repülőn kérdezték újságírók. Egyebek mellett népszerűsége is szóba került, ami a dél-koreai út során egészen nyilvánvalónak tűnt. A pápa azt mondta, hogy erre Isten ajándékaként tekint, de a büszkélkedés helyett próbál a bűnein és tévedésein elgondolkodni. „Azért, mert tudom, hogy már rövid az idő. Két-három év és megtérek az Úr házába” – tette hozzá.

Ferenc pápa elárulta, hogy a népszerűség először megijesztette, de mára már természetesebben tudja kezelni. Azt is megemlítette, hogy ha úgy érzi, hogy teendőit nem képes tovább ellátni, elődjéhez hasonlóan lemond. Régen hallani sem lehetett arról, hogy bármely egyházi vezető lemondott volna tisztségéről, de XVI. Benedek megnyitott egy ajtót – magyarázta a pápa. Arról is beszélt, hogy idegi problémái vannak, melyek kezelésre szorulnak. „Ennek egyik következménye, hogy otthonülő típus vagyok, utoljára 1975-ben vakációztam egy jezsuita közösséggel” – mondta. (hir24.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...