Fergeteges programokat ígérnek a megyenapok
Utoljára módositva: 2014-06-13 09:49:19

Június 20. és 22. között tartják a II. Szatmár Megyei Napok rendezvénysorozatot, melynek költségvetése kb. 250 ezer lej. Hét végén útlezárásokra kell számítani Szatmárnémetiben.

 

Tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Mircea Govor alelnök a június 20. és 22. közötti Szatmár Megyei Napok programját. A Libertăţii téren levő körforgalom és a Horea utca péntek reggel 7 órától lesz lezárva a forgalom elől, a Gheorghe Doja és a Mihai Viteazul utcákat ezúttal nem zárják le, míg a Ştefan cel Mare utca és a Micu Klein utcákon csak részleges forgalomkorlátozásra kell számítani. Adrian Şteftől megtudtuk, hogy a rendezvény költségvetése mintegy 200–250 ezer lej. A régi központ parkja körül a megye 65 községe állítja fel standjait, amelyekben helyi hagyományait, kultúráját, ételkülönlegességeit mutatja be az érdeklődőknek. A folkszínpadot a Divatház előtt állítják fel, míg az 1 Decembrie 1918 utcán sportbemutatókat tartanak. A Székesegyház előtti téren idén is lesz ökörsütés nyárson. „A park körül kizárólag helyi ételek vásárolhatóak majd meg, üdítőket és sört korlátozott számú kereskedő forgalmazhat. A megyénkbeli mestereknek is lehetőségük adódik árucikkeik forgalmazására, míg a lacikonyhások kizárólag a 25 Octombrie téren állíthatják fel standjaikat. A megyenapokon kizárólag megyénkbeli kereskedők árulhatnak” — összegzett az elnök, aki elmondta, terveik szerint állatsimogató részt is kialakítanak majd. „Elsősorban a megyénkbeli polgármestereknek jár a köszönet, mivel az ő közreműködésük nélkül nem valósulhatna meg a nagyszabású rendezvény. Ki kell hangsúlyozni, hogy a megyenapok a megye lakosainak szórakoztatására lettek kitalálva, így nem számít azok költségvetése” — fogalmazott Govor.

Részletek a programból

A nagyszínpad a 25 Octombrie téren fog állni, ahol a koncerteket tartják. Pénteken a Dinu Lipatti Filharmónia művészei lépnek színre, majd 19.45 órakor hivatalos megnyitóval kezddődik a rendezvénysorozat. Ezt követően Ducu Bertzi szórakoztatja a nagyérdeműt, majd az estet az Edda koncertje zárja. Szombaton a Művészeti Iskola diákjainak műsora 12.30 és 15 óra között zajlik, majd késő délután A megye szépe-választásra kerül sor. A nagyszínpadon szombaton Lora, a CRBL, Geszti Péter & Gringo Sztár, a 3 Sud Est koncertezik, vasárnap pedig Antonia, Alex Velea, Andra lép színpadra. A tűzijátékra ebben az évben szombaton kerül sor. A Divatház előtti folkszínpadon is egész napos programok zajlanak. Szombaton 17 órakor adják át a „Falvak mécsesei” elismeréseket, majd várhatóan 19 órai kezdettel a Hargita Néptáncegyüttes lép fel, vasárnap szintén 19 órai kezdettel lesz magyar sztárfellépő a folkszínpadon, Herczku Ágnes személyében. A részletes programot a jövő hét folyamán ismertetik a szervezők.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...