Fergeteges programokat ígérnek a megyenapok
Utoljára módositva: 2014-06-13 09:49:19

Június 20. és 22. között tartják a II. Szatmár Megyei Napok rendezvénysorozatot, melynek költségvetése kb. 250 ezer lej. Hét végén útlezárásokra kell számítani Szatmárnémetiben.

 

Tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Mircea Govor alelnök a június 20. és 22. közötti Szatmár Megyei Napok programját. A Libertăţii téren levő körforgalom és a Horea utca péntek reggel 7 órától lesz lezárva a forgalom elől, a Gheorghe Doja és a Mihai Viteazul utcákat ezúttal nem zárják le, míg a Ştefan cel Mare utca és a Micu Klein utcákon csak részleges forgalomkorlátozásra kell számítani. Adrian Şteftől megtudtuk, hogy a rendezvény költségvetése mintegy 200–250 ezer lej. A régi központ parkja körül a megye 65 községe állítja fel standjait, amelyekben helyi hagyományait, kultúráját, ételkülönlegességeit mutatja be az érdeklődőknek. A folkszínpadot a Divatház előtt állítják fel, míg az 1 Decembrie 1918 utcán sportbemutatókat tartanak. A Székesegyház előtti téren idén is lesz ökörsütés nyárson. „A park körül kizárólag helyi ételek vásárolhatóak majd meg, üdítőket és sört korlátozott számú kereskedő forgalmazhat. A megyénkbeli mestereknek is lehetőségük adódik árucikkeik forgalmazására, míg a lacikonyhások kizárólag a 25 Octombrie téren állíthatják fel standjaikat. A megyenapokon kizárólag megyénkbeli kereskedők árulhatnak” — összegzett az elnök, aki elmondta, terveik szerint állatsimogató részt is kialakítanak majd. „Elsősorban a megyénkbeli polgármestereknek jár a köszönet, mivel az ő közreműködésük nélkül nem valósulhatna meg a nagyszabású rendezvény. Ki kell hangsúlyozni, hogy a megyenapok a megye lakosainak szórakoztatására lettek kitalálva, így nem számít azok költségvetése” — fogalmazott Govor.

Részletek a programból

A nagyszínpad a 25 Octombrie téren fog állni, ahol a koncerteket tartják. Pénteken a Dinu Lipatti Filharmónia művészei lépnek színre, majd 19.45 órakor hivatalos megnyitóval kezddődik a rendezvénysorozat. Ezt követően Ducu Bertzi szórakoztatja a nagyérdeműt, majd az estet az Edda koncertje zárja. Szombaton a Művészeti Iskola diákjainak műsora 12.30 és 15 óra között zajlik, majd késő délután A megye szépe-választásra kerül sor. A nagyszínpadon szombaton Lora, a CRBL, Geszti Péter & Gringo Sztár, a 3 Sud Est koncertezik, vasárnap pedig Antonia, Alex Velea, Andra lép színpadra. A tűzijátékra ebben az évben szombaton kerül sor. A Divatház előtti folkszínpadon is egész napos programok zajlanak. Szombaton 17 órakor adják át a „Falvak mécsesei” elismeréseket, majd várhatóan 19 órai kezdettel a Hargita Néptáncegyüttes lép fel, vasárnap szintén 19 órai kezdettel lesz magyar sztárfellépő a folkszínpadon, Herczku Ágnes személyében. A részletes programot a jövő hét folyamán ismertetik a szervezők.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...