Fergeteges programokat ígérnek a megyenapok
Utoljára módositva: 2014-06-13 09:49:19

Június 20. és 22. között tartják a II. Szatmár Megyei Napok rendezvénysorozatot, melynek költségvetése kb. 250 ezer lej. Hét végén útlezárásokra kell számítani Szatmárnémetiben.

 

Tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Mircea Govor alelnök a június 20. és 22. közötti Szatmár Megyei Napok programját. A Libertăţii téren levő körforgalom és a Horea utca péntek reggel 7 órától lesz lezárva a forgalom elől, a Gheorghe Doja és a Mihai Viteazul utcákat ezúttal nem zárják le, míg a Ştefan cel Mare utca és a Micu Klein utcákon csak részleges forgalomkorlátozásra kell számítani. Adrian Şteftől megtudtuk, hogy a rendezvény költségvetése mintegy 200–250 ezer lej. A régi központ parkja körül a megye 65 községe állítja fel standjait, amelyekben helyi hagyományait, kultúráját, ételkülönlegességeit mutatja be az érdeklődőknek. A folkszínpadot a Divatház előtt állítják fel, míg az 1 Decembrie 1918 utcán sportbemutatókat tartanak. A Székesegyház előtti téren idén is lesz ökörsütés nyárson. „A park körül kizárólag helyi ételek vásárolhatóak majd meg, üdítőket és sört korlátozott számú kereskedő forgalmazhat. A megyénkbeli mestereknek is lehetőségük adódik árucikkeik forgalmazására, míg a lacikonyhások kizárólag a 25 Octombrie téren állíthatják fel standjaikat. A megyenapokon kizárólag megyénkbeli kereskedők árulhatnak” — összegzett az elnök, aki elmondta, terveik szerint állatsimogató részt is kialakítanak majd. „Elsősorban a megyénkbeli polgármestereknek jár a köszönet, mivel az ő közreműködésük nélkül nem valósulhatna meg a nagyszabású rendezvény. Ki kell hangsúlyozni, hogy a megyenapok a megye lakosainak szórakoztatására lettek kitalálva, így nem számít azok költségvetése” — fogalmazott Govor.

Részletek a programból

A nagyszínpad a 25 Octombrie téren fog állni, ahol a koncerteket tartják. Pénteken a Dinu Lipatti Filharmónia művészei lépnek színre, majd 19.45 órakor hivatalos megnyitóval kezddődik a rendezvénysorozat. Ezt követően Ducu Bertzi szórakoztatja a nagyérdeműt, majd az estet az Edda koncertje zárja. Szombaton a Művészeti Iskola diákjainak műsora 12.30 és 15 óra között zajlik, majd késő délután A megye szépe-választásra kerül sor. A nagyszínpadon szombaton Lora, a CRBL, Geszti Péter & Gringo Sztár, a 3 Sud Est koncertezik, vasárnap pedig Antonia, Alex Velea, Andra lép színpadra. A tűzijátékra ebben az évben szombaton kerül sor. A Divatház előtti folkszínpadon is egész napos programok zajlanak. Szombaton 17 órakor adják át a „Falvak mécsesei” elismeréseket, majd várhatóan 19 órai kezdettel a Hargita Néptáncegyüttes lép fel, vasárnap szintén 19 órai kezdettel lesz magyar sztárfellépő a folkszínpadon, Herczku Ágnes személyében. A részletes programot a jövő hét folyamán ismertetik a szervezők.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...