Fesztivál született a szatmári utcákon!
Utoljára módositva: 2014-09-23 08:56:10

Ezen a hétvégén zenével teltek meg a szatmárnémeti utcák és közterek: a szervezők által egyszerűen csak „nulladik” Utcazene Fesztiválnak nevezett rendezvény igazi közönségsikernek örvendett. Az ezer eurós fődíjat a budapesti Quarktett zenekar kapta.

A budapesti Quarktett zenekar kapta az Utcazene Fesztivál fődíját

A 29 zenekar 101 koncertje után véget ért a zenei verseny is: a közönség sms-szavazatai és a szakmai zsűri — Gabi Jugaru rádiós-tévés személyiség, Adrian Coliţă, a Dynacord Romania igazgatója, Bartos Erzsébet, a City Rádió zenei szerkesztője — elbírálása alapján, szigorú pontozási elveket követve a következő eredmény született:

Az Orange Romania által felajánlott 1000 eurós fődíjat a budapesti Quarktett zenekar kapta, amelyik a kiemelkedő technikai színvonal és az utcazene spontaneitásának keverékével nyerte el a zsűri elismerését. A második díjat, amelyet az Edmeea Trans ajánlott fel 1000 lej értékben, a marosvásárhelyi-gyergyószentmiklósi Moon Folded in Two nyerte. A SecondTex által felajánlott, 1000 lej összértékű második díjat a zsűri hosszas mérlegelés után két kiemelkedő színpadi jelenléttel bíró zenekar, a marosvásárhelyi Koszika and the Hotshots és a szatmári Black River Blues Band között osztotta meg. A SecondTex által felajánlott harmadik díjat egy Kolozsvárról érkezett karizmatikus zenész, Indie Folker nyerte.

Az Autonet Group összesen öt darab, egyenként 300 lejes díjat ajánlott fel a versenyzőknek. Ezeket a következők nyerték: a legfiatalabb zenészek díja Matécsa Dávidnak és Matuz Jánosnak jutott, a legnépszerűbb zenekar díját a The Phoenix Band kapta, akik több mint hatezer sms-t gyűjtöttek össze a rajongóktól, viszont a zsűri pontozásában a náluk tapasztaltabb zenekarok jobb helyezést értek el. Szintén közönségdíjat kapott a szatmári StraightUp csapata. Egy hagyományos hangszer mesteri megszólaltatásáért a TransKloud, a legeredetibb megszólalásért járó díjat pedig Cserey Csabcsi vihette haza.

A Dynacord Romania képviselője, látva Tudor Toduț előadásmódját, egy különleges díjat ajánlott fel a szatmári tehetségnek: egy dal professzionális hangfelvételét a Dynacord zenei stúdiójában. A NetMusic School privát zeneiskola a legtisztább énekhangért járó díját a bukaresti New Levites zenekarnak ítélte oda a zsűri. A GerBog Kft. által felajánlott különdíj egy családi vállalkozástól egy családi zenekarnak járt, a szatmári ASH Bandhez került.

Az Utcazene Fesztivál a szervezők és szponzorok anyagi támogatásából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal partnerségben, de közpénz felhasználása nélkül került megrendezésre: a rendezvény fő támogatója a DRÄXLMAIER Group, technikai partnere a NetMusic School magán-zeneiskola, a színpadok névadó támogatói pedig az Orange Romania, TransPink, ZES Zollner, a SaladBox és a DRÄXLMAIER Group voltak. A zenészek szállításáról az Edmeea Trans gondoskodott, biztonságukra a Beta Security vigyázott, a zenészek étkeztetéséről a NoPardon Pub és a Venetia vendéglők gondoskodtak, a fellépők szállását pedig a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság biztosította. A szervezők külön köszönetet mondanak az Arcade Propertynek a B-terv kivitelezésében nyújtott segítségéért.

A rendezvény incidensek nélkül zajlott le, a szervezők számításai alapján a 3 nap 101 koncertje több mint ötezer látogatót vonzott. A szervező Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület ezúton is köszöni a szatmáriak nyitottságát a zenei újdonságok felé, a következő évre pedig egy olyan fesztivált készítenek elő, amely felteszi városunkat a minőségi zenei rendezvények turisztikai térképére.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...