Fesztivál született a szatmári utcákon!
Utoljára módositva: 2014-09-23 08:56:10

Ezen a hétvégén zenével teltek meg a szatmárnémeti utcák és közterek: a szervezők által egyszerűen csak „nulladik” Utcazene Fesztiválnak nevezett rendezvény igazi közönségsikernek örvendett. Az ezer eurós fődíjat a budapesti Quarktett zenekar kapta.

A budapesti Quarktett zenekar kapta az Utcazene Fesztivál fődíját

A 29 zenekar 101 koncertje után véget ért a zenei verseny is: a közönség sms-szavazatai és a szakmai zsűri — Gabi Jugaru rádiós-tévés személyiség, Adrian Coliţă, a Dynacord Romania igazgatója, Bartos Erzsébet, a City Rádió zenei szerkesztője — elbírálása alapján, szigorú pontozási elveket követve a következő eredmény született:

Az Orange Romania által felajánlott 1000 eurós fődíjat a budapesti Quarktett zenekar kapta, amelyik a kiemelkedő technikai színvonal és az utcazene spontaneitásának keverékével nyerte el a zsűri elismerését. A második díjat, amelyet az Edmeea Trans ajánlott fel 1000 lej értékben, a marosvásárhelyi-gyergyószentmiklósi Moon Folded in Two nyerte. A SecondTex által felajánlott, 1000 lej összértékű második díjat a zsűri hosszas mérlegelés után két kiemelkedő színpadi jelenléttel bíró zenekar, a marosvásárhelyi Koszika and the Hotshots és a szatmári Black River Blues Band között osztotta meg. A SecondTex által felajánlott harmadik díjat egy Kolozsvárról érkezett karizmatikus zenész, Indie Folker nyerte.

Az Autonet Group összesen öt darab, egyenként 300 lejes díjat ajánlott fel a versenyzőknek. Ezeket a következők nyerték: a legfiatalabb zenészek díja Matécsa Dávidnak és Matuz Jánosnak jutott, a legnépszerűbb zenekar díját a The Phoenix Band kapta, akik több mint hatezer sms-t gyűjtöttek össze a rajongóktól, viszont a zsűri pontozásában a náluk tapasztaltabb zenekarok jobb helyezést értek el. Szintén közönségdíjat kapott a szatmári StraightUp csapata. Egy hagyományos hangszer mesteri megszólaltatásáért a TransKloud, a legeredetibb megszólalásért járó díjat pedig Cserey Csabcsi vihette haza.

A Dynacord Romania képviselője, látva Tudor Toduț előadásmódját, egy különleges díjat ajánlott fel a szatmári tehetségnek: egy dal professzionális hangfelvételét a Dynacord zenei stúdiójában. A NetMusic School privát zeneiskola a legtisztább énekhangért járó díját a bukaresti New Levites zenekarnak ítélte oda a zsűri. A GerBog Kft. által felajánlott különdíj egy családi vállalkozástól egy családi zenekarnak járt, a szatmári ASH Bandhez került.

Az Utcazene Fesztivál a szervezők és szponzorok anyagi támogatásából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal partnerségben, de közpénz felhasználása nélkül került megrendezésre: a rendezvény fő támogatója a DRÄXLMAIER Group, technikai partnere a NetMusic School magán-zeneiskola, a színpadok névadó támogatói pedig az Orange Romania, TransPink, ZES Zollner, a SaladBox és a DRÄXLMAIER Group voltak. A zenészek szállításáról az Edmeea Trans gondoskodott, biztonságukra a Beta Security vigyázott, a zenészek étkeztetéséről a NoPardon Pub és a Venetia vendéglők gondoskodtak, a fellépők szállását pedig a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság biztosította. A szervezők külön köszönetet mondanak az Arcade Propertynek a B-terv kivitelezésében nyújtott segítségéért.

A rendezvény incidensek nélkül zajlott le, a szervezők számításai alapján a 3 nap 101 koncertje több mint ötezer látogatót vonzott. A szervező Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület ezúton is köszöni a szatmáriak nyitottságát a zenei újdonságok felé, a következő évre pedig egy olyan fesztivált készítenek elő, amely felteszi városunkat a minőségi zenei rendezvények turisztikai térképére.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 14:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...