Fesztivál született a szatmári utcákon!
Utoljára módositva: 2014-09-23 08:56:10

Ezen a hétvégén zenével teltek meg a szatmárnémeti utcák és közterek: a szervezők által egyszerűen csak „nulladik” Utcazene Fesztiválnak nevezett rendezvény igazi közönségsikernek örvendett. Az ezer eurós fődíjat a budapesti Quarktett zenekar kapta.

A budapesti Quarktett zenekar kapta az Utcazene Fesztivál fődíját

A 29 zenekar 101 koncertje után véget ért a zenei verseny is: a közönség sms-szavazatai és a szakmai zsűri — Gabi Jugaru rádiós-tévés személyiség, Adrian Coliţă, a Dynacord Romania igazgatója, Bartos Erzsébet, a City Rádió zenei szerkesztője — elbírálása alapján, szigorú pontozási elveket követve a következő eredmény született:

Az Orange Romania által felajánlott 1000 eurós fődíjat a budapesti Quarktett zenekar kapta, amelyik a kiemelkedő technikai színvonal és az utcazene spontaneitásának keverékével nyerte el a zsűri elismerését. A második díjat, amelyet az Edmeea Trans ajánlott fel 1000 lej értékben, a marosvásárhelyi-gyergyószentmiklósi Moon Folded in Two nyerte. A SecondTex által felajánlott, 1000 lej összértékű második díjat a zsűri hosszas mérlegelés után két kiemelkedő színpadi jelenléttel bíró zenekar, a marosvásárhelyi Koszika and the Hotshots és a szatmári Black River Blues Band között osztotta meg. A SecondTex által felajánlott harmadik díjat egy Kolozsvárról érkezett karizmatikus zenész, Indie Folker nyerte.

Az Autonet Group összesen öt darab, egyenként 300 lejes díjat ajánlott fel a versenyzőknek. Ezeket a következők nyerték: a legfiatalabb zenészek díja Matécsa Dávidnak és Matuz Jánosnak jutott, a legnépszerűbb zenekar díját a The Phoenix Band kapta, akik több mint hatezer sms-t gyűjtöttek össze a rajongóktól, viszont a zsűri pontozásában a náluk tapasztaltabb zenekarok jobb helyezést értek el. Szintén közönségdíjat kapott a szatmári StraightUp csapata. Egy hagyományos hangszer mesteri megszólaltatásáért a TransKloud, a legeredetibb megszólalásért járó díjat pedig Cserey Csabcsi vihette haza.

A Dynacord Romania képviselője, látva Tudor Toduț előadásmódját, egy különleges díjat ajánlott fel a szatmári tehetségnek: egy dal professzionális hangfelvételét a Dynacord zenei stúdiójában. A NetMusic School privát zeneiskola a legtisztább énekhangért járó díját a bukaresti New Levites zenekarnak ítélte oda a zsűri. A GerBog Kft. által felajánlott különdíj egy családi vállalkozástól egy családi zenekarnak járt, a szatmári ASH Bandhez került.

Az Utcazene Fesztivál a szervezők és szponzorok anyagi támogatásából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal partnerségben, de közpénz felhasználása nélkül került megrendezésre: a rendezvény fő támogatója a DRÄXLMAIER Group, technikai partnere a NetMusic School magán-zeneiskola, a színpadok névadó támogatói pedig az Orange Romania, TransPink, ZES Zollner, a SaladBox és a DRÄXLMAIER Group voltak. A zenészek szállításáról az Edmeea Trans gondoskodott, biztonságukra a Beta Security vigyázott, a zenészek étkeztetéséről a NoPardon Pub és a Venetia vendéglők gondoskodtak, a fellépők szállását pedig a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság biztosította. A szervezők külön köszönetet mondanak az Arcade Propertynek a B-terv kivitelezésében nyújtott segítségéért.

A rendezvény incidensek nélkül zajlott le, a szervezők számításai alapján a 3 nap 101 koncertje több mint ötezer látogatót vonzott. A szervező Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület ezúton is köszöni a szatmáriak nyitottságát a zenei újdonságok felé, a következő évre pedig egy olyan fesztivált készítenek elő, amely felteszi városunkat a minőségi zenei rendezvények turisztikai térképére.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 18:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 18:50
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció
Ma, 20:00
A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót. Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenst
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:55
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 18.
Ameddig nem tanulja meg megosztani a munkát és a feladatokat másokkal, nem lesz annyi ideje párjára és barátaira, mint amennyit szeretne.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...