Fesztivállal búcsúztatják a gólyákat
Utoljára módositva: 2014-08-08 19:11:25

Mint az utóbbi nyolc évben mindig, most is megrendezik augusztusban Érendréden a Gólyafesztivált, idén ez jövő vasárnap lesz. A programról Papp Tibor polgármester számolt be.

Akárcsak az elmúlt években, az érendrédi Gólyafesztiválról most sem fog hiányozni a néptánccsoportok nagy sikernek örvendő bemutatója

Kialakult az Érendréden jövő vasárnap, augusztus 17-én megrendezésre kerülő Gólyafesztivál programja, amely 15 órától kezdődik a hivatalos megnyitóval, valamint a már szokásosnak számító mazsorett-felvonulással, és már szintén hagyományosan, az éjszakába nyúló szabadtéri diszkóval zárul. Papp Tibor polgármester elmondta, a Gólyafesztivált 1997 óta rendezik meg, voltak megszakítások is, de 2006-tól kezdődően az ő mandátuma alatt mindig megszervezték. „Úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást és szórakozást jelentő műsort” — jegyezte meg Papp.

Más témát érintve, a polgármester a község területén folyó munkálatokról szólva elmondta, Érdengelegen bő két hete kezdték el a kultúrotthon felújítását, amely többfajta munkálatot tartalmaz. „Az egész tetőszerkezetet kicseréljük, megerősítjük az alapokat, kívül-belül tatarozzuk az épületet, valamint bevezetjük a központi fűtést is, melyet fatüzelésű kazán működtet majd. Ugyanakkor a konyhát is felújítjuk, ugyanis az épületet lakodalmas teremként is használják” — nyilatkozta a polgármester. Érendréden az egyetlen nemrég befejeződött munkálat egy autóbusz-megálló építése volt, az iskolában nem történt semmilyen felújítás, ugyanis az épület tavaly készült el. A tanintézménynél mégis van aktivitás, hiszen folyamatban van a tűzifa szállítása, felvágása és raktározása.

A Gólyafesztivál programja: 15.00 – Hivatalos megnyitó; 15.00 – Mazsorettek felvonulása; 15.30 – A Szalacsi Tánccsoport; 16.00 – A Mezőteremi Tánccsoport; 16.30 – Modern táncok a piskolti fiatalok előadásában; 17.00 – Varga Feri és Balássy Betty koncertje; 17.45 – Kulturális program a helyi iskola tanulóinak előadásában;18.15 – Román népzene Ramona Mureşan és a Talentum együttes előadásában; 18.50 – Nóta, operett, revü és musical a kolozsvári Magyar Opera és Filharmónia művészeiből alkotott Operettissimo együttes; 19.30 – Ramona Mureşan és a Talentum együttes, könnyűzene; 20.10 – Operettissimo együttes, nóta, operett, revü és musical; 21.00 – Simona Nae-koncert; 22.00 – Szabadtéri diszkó.

Romász János

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...