Fesztivállal búcsúztatják a gólyákat
Utoljára módositva: 2014-08-08 19:11:25

Mint az utóbbi nyolc évben mindig, most is megrendezik augusztusban Érendréden a Gólyafesztivált, idén ez jövő vasárnap lesz. A programról Papp Tibor polgármester számolt be.

Akárcsak az elmúlt években, az érendrédi Gólyafesztiválról most sem fog hiányozni a néptánccsoportok nagy sikernek örvendő bemutatója

Kialakult az Érendréden jövő vasárnap, augusztus 17-én megrendezésre kerülő Gólyafesztivál programja, amely 15 órától kezdődik a hivatalos megnyitóval, valamint a már szokásosnak számító mazsorett-felvonulással, és már szintén hagyományosan, az éjszakába nyúló szabadtéri diszkóval zárul. Papp Tibor polgármester elmondta, a Gólyafesztivált 1997 óta rendezik meg, voltak megszakítások is, de 2006-tól kezdődően az ő mandátuma alatt mindig megszervezték. „Úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást és szórakozást jelentő műsort” — jegyezte meg Papp.

Más témát érintve, a polgármester a község területén folyó munkálatokról szólva elmondta, Érdengelegen bő két hete kezdték el a kultúrotthon felújítását, amely többfajta munkálatot tartalmaz. „Az egész tetőszerkezetet kicseréljük, megerősítjük az alapokat, kívül-belül tatarozzuk az épületet, valamint bevezetjük a központi fűtést is, melyet fatüzelésű kazán működtet majd. Ugyanakkor a konyhát is felújítjuk, ugyanis az épületet lakodalmas teremként is használják” — nyilatkozta a polgármester. Érendréden az egyetlen nemrég befejeződött munkálat egy autóbusz-megálló építése volt, az iskolában nem történt semmilyen felújítás, ugyanis az épület tavaly készült el. A tanintézménynél mégis van aktivitás, hiszen folyamatban van a tűzifa szállítása, felvágása és raktározása.

A Gólyafesztivál programja: 15.00 – Hivatalos megnyitó; 15.00 – Mazsorettek felvonulása; 15.30 – A Szalacsi Tánccsoport; 16.00 – A Mezőteremi Tánccsoport; 16.30 – Modern táncok a piskolti fiatalok előadásában; 17.00 – Varga Feri és Balássy Betty koncertje; 17.45 – Kulturális program a helyi iskola tanulóinak előadásában;18.15 – Román népzene Ramona Mureşan és a Talentum együttes előadásában; 18.50 – Nóta, operett, revü és musical a kolozsvári Magyar Opera és Filharmónia művészeiből alkotott Operettissimo együttes; 19.30 – Ramona Mureşan és a Talentum együttes, könnyűzene; 20.10 – Operettissimo együttes, nóta, operett, revü és musical; 21.00 – Simona Nae-koncert; 22.00 – Szabadtéri diszkó.

Romász János

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...