Fesztivállal búcsúztatják a gólyákat
Utoljára módositva: 2014-08-08 19:11:25

Mint az utóbbi nyolc évben mindig, most is megrendezik augusztusban Érendréden a Gólyafesztivált, idén ez jövő vasárnap lesz. A programról Papp Tibor polgármester számolt be.

Akárcsak az elmúlt években, az érendrédi Gólyafesztiválról most sem fog hiányozni a néptánccsoportok nagy sikernek örvendő bemutatója

Kialakult az Érendréden jövő vasárnap, augusztus 17-én megrendezésre kerülő Gólyafesztivál programja, amely 15 órától kezdődik a hivatalos megnyitóval, valamint a már szokásosnak számító mazsorett-felvonulással, és már szintén hagyományosan, az éjszakába nyúló szabadtéri diszkóval zárul. Papp Tibor polgármester elmondta, a Gólyafesztivált 1997 óta rendezik meg, voltak megszakítások is, de 2006-tól kezdődően az ő mandátuma alatt mindig megszervezték. „Úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást és szórakozást jelentő műsort” — jegyezte meg Papp.

Más témát érintve, a polgármester a község területén folyó munkálatokról szólva elmondta, Érdengelegen bő két hete kezdték el a kultúrotthon felújítását, amely többfajta munkálatot tartalmaz. „Az egész tetőszerkezetet kicseréljük, megerősítjük az alapokat, kívül-belül tatarozzuk az épületet, valamint bevezetjük a központi fűtést is, melyet fatüzelésű kazán működtet majd. Ugyanakkor a konyhát is felújítjuk, ugyanis az épületet lakodalmas teremként is használják” — nyilatkozta a polgármester. Érendréden az egyetlen nemrég befejeződött munkálat egy autóbusz-megálló építése volt, az iskolában nem történt semmilyen felújítás, ugyanis az épület tavaly készült el. A tanintézménynél mégis van aktivitás, hiszen folyamatban van a tűzifa szállítása, felvágása és raktározása.

A Gólyafesztivál programja: 15.00 – Hivatalos megnyitó; 15.00 – Mazsorettek felvonulása; 15.30 – A Szalacsi Tánccsoport; 16.00 – A Mezőteremi Tánccsoport; 16.30 – Modern táncok a piskolti fiatalok előadásában; 17.00 – Varga Feri és Balássy Betty koncertje; 17.45 – Kulturális program a helyi iskola tanulóinak előadásában;18.15 – Román népzene Ramona Mureşan és a Talentum együttes előadásában; 18.50 – Nóta, operett, revü és musical a kolozsvári Magyar Opera és Filharmónia művészeiből alkotott Operettissimo együttes; 19.30 – Ramona Mureşan és a Talentum együttes, könnyűzene; 20.10 – Operettissimo együttes, nóta, operett, revü és musical; 21.00 – Simona Nae-koncert; 22.00 – Szabadtéri diszkó.

Romász János

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...